Muhalefetin Türkiye derdi yok!

Çok partili sisteme geçildiğinden beri ülkenin koalisyon bataklığı içerisinde sürekli kaos yaşadığını ve sonunda da kaybettiğini ifade eden AK Parti Samsun Milletvekili aday adayı Mustafa Bayraktar, m

Muhalefetin Türkiye derdi yok!
30 Mart 2015 - 17:41
Çok partili sisteme geçildiğinden beri ülkenin koalisyon bataklığı içerisinde sürekli kaos yaşadığını ve sonunda da kaybettiğini ifade eden AK Parti Samsun Milletvekili aday adayı Mustafa Bayraktar, muhalefetin maalesef Türkiye derdi olmadığını ve derdinin kendi olduğunu vurguladı.

“Muhalefet kendi derdinde”

Muhalefetin; Türkiye’de sistem değişirse tarih boyunca olduğu gibi bizim halimiz ne olacak derdinde olduğunu dile getiren Bayraktar, “Türkiye’nin istikrara ihtiyacı var. Bunun yapılabilmesi için sistem değişikliğine gitmesi gerekir. Mevcut parlamenter sistemin başarısız olduğu tarih sayfalarında yerini aldı. Bu sistemde ısrar etmek Türkiye’ye dar gömleği giydirmeye çalışmak gibidir. Türkiye artık kabuğuna sığmıyor. Bu millete tarihin derinliklerinde yaşatılan acı, kan ve gözyaşını tekrar yaşatmaya kimsenin hakkı yok. Cumhurbaşkanını halk seçiyor, temsil görevi dışında hiçbir işe karışmasın parlamenter sistem kör topal devam etsin demek doğru değildir. Kaldı ki bu eşyanın tabiatına aykırıdır. Türkiye’de yaşanan değişim dönüşüm ve gelişimden muhalefette kendi üstüne düşeni almalı ve gereğini yapmalı” ’dedi.

Başkanlık Erdoğan için ödül değildir

Meseleyi kişisel pencereden değerlendirenler Türkiye’ye büyük bir haksızlık ediyor diyen Bayraktar, “Maalesef tartışma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üzerinden yapılıyor. Oysa sayın Erdoğan veya bir başka kişi üzerinden sistem tartışması bizi sonuca getirmez. Siyaset adına yeni Türkiye’yi, eski Türkiye’ye döndürmeye çalışıyorlar. Sayın Erdoğan için başkanlık sistemi bir ödül değildir. Sayın Erdoğan, ‘Türkiye’ diyor; onlar, ‘Erdoğan’ diyor fark bu. Bu sistemle Türkiye’yi atılması gereken adımlarda çok daha etkin ve üretken kılma adına değerlendirilip, tartışmaya o noktadan bakmak gerekir. Önemli olan Türkiye’nin geleceği ise sistemde ısrar etmek veya kişiler üzerinden siyaset yapmak ülkemizi ileri değil geri götürür” diye konuştu.

“7 Haziran umudun, başarının ve geleceğin oylaması olacak”

Tarih sayfalarında mazlumun ve mağdurun yanında yer alan onların imdadına koşan atalarımızın hikâyelerinden etkilenerek bugünlere geldiğimizin de altını çizen Bayraktar, sözlerine şöyle sürdürdü: “Kısır çekişmelerle uğraşıp ayağımıza pranga vurmaya çalışıyoruz. Oysa Türkiye İslam dünyasının umudu, dünyada da vicdanın sesi olmuştur. Mazluma el uzatan zalimin karşısına dikilmiştir. Bu coğrafya da mazlumdan yana zalimlere karşı dili, dini, ırkı ne olursa olsun nasıl direnildiğini tarih sayfalarını okuyanlar bilir. Bu nedenle güçlü Türkiye güçlü millet diyoruz. Ve bunu yapacak olanda sistem değişikliğidir. Artık kaybedecek zamanımızda yok. Milletimizde bunun farkında ve 7 Haziran, umudun başarının geleceğin aydınlık yüzünün oylaması olacak”

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum