MUHALİF BASIN SUSTURULUYOR

Samsun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden DSP Genel Başkanı Masum Türker, medyanın baskı altında olduğunu ve muhalif basının susturulmak istendiğini söyledi

MUHALİF BASIN SUSTURULUYOR
23 Mayıs 2015 - 16:35
Samsun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden DSP Genel Başkanı Masum Türker, medyanın baskı altında olduğunu ve muhalif basının susturulmak istendiğini söyledi.
O DA ESKİ BİR GAZETECİ
Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı ve yönetim kurulu üyeleriyle bir süre görüşen Türker’e, DSP Samsun milletvekili adayları ile eski ve yeni il başkanları da eşlik etti.
Samsun Gazeteciler Cemiyetinde basın mensuplarının olağanüstü ilgisiyle karşılanan Türker, kendisinin de eski bir gazeteci olduğunu anımsatarak, “Samsun’da ilk nereye gitmem gerektiğini sorduklarında Samsun Gazeteciler Cemiyeti’nden başlamak istediğimi söyledim Çünkü ben de eski bir gazeteciyim” dedi.
MEDYA BASKI ALTINDA
DSP Genel Başkanı Türker, cemiyette yaptığı basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hedef gösterilen Doğan Medya grubuna karşı başlatılan girişimi eleştirdi.
Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin ve Yazı İşleri Müdürü hakkında tutuklama talepli suç duyurusunda bulunulmasının gelinen noktayı gözler önüne serdiğini kaydeden Türker, basının bu tür baskılardan uzak özgürce görevini yapması gerektiğini söyledi.
AK OYLARI GERİ İSTİYOR
Basın toplantısının ardından gazetecilerle sohbet eden Türker, kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı. Bir gazetecinin “Konuşmasında Ak Parti’den çok CHP’yi eleştirdiniz. Siz DSP olarak CHP’ye giden oylara mı talipsiniz” sorusuna “CHP’ye giden oylar zaten gidecek. Ben AK Parti’de DSP’nin yüzde 8 oyu olduğuna inanıyorum. Bunu Tayip Erdoğan da kabul etti ancak yüzde 8 değil yüzde 5 olduğunu öne sürdü. Ben bu oyları geri istiyorum” dedi.
HABER MERKEZİ

 

 

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum