Murzioğlu, aziz şehitlerin ve gazilerin fedakârca çabaları neticesinde Vatan'ın kurulduğunu söyledi.

Kahraman Gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyorum Murzioğlu, aziz şehitlerin ve gazilerin fedakârca çabaları neticesinde Vatan’ın kurulduğunu söyledi

Murzioğlu, aziz şehitlerin ve gazilerin fedakârca çabaları neticesinde Vatan'ın kurulduğunu söyledi.
18 Eylül 2014 - 17:38
Kahraman Gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyorum

Murzioğlu, aziz şehitlerin ve gazilerin fedakârca çabaları neticesinde Vatan’ın kurulduğunu söyledi.

Samsun TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Yurdumuzun bölünmez bütünlüğü, ulusumuzun birlik ve beraberliği için üstün fedakârlıklar göstererek, canı, kanı pahasına ölümüne göğsünü siper etmiş ve bunun nişanını gururla taşıyan kahraman Gazilerimizin önünde saygı ve şükranla eğiliyorum” dedi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, bu toprakların aziz şehitler ve gazilerin fedakârca çabaları neticesinde vatan kılındığını, ay yıldızlı bayrağın, yine onlar sayesinde bu mukaddes vatan üzerinde özgürce ve gururla dalgalandığına vurgu yaptı.  “Bu vatan bizlere aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin emanetidir” diyerek mesajına devam eden Murzioğlu, “Millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde yaşayarak ancak bu fedakârlığın gereğini yerine getirebiliriz. Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan ve bu uğurda büyük bedeller ödeyen aziz milletimiz hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş; canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını, canı, malı ve kanı pahasına korumasını bilmiştir” dedi.

Ne kadar şükran duysak azdır

Türk milleti için ‘şehitlik’ ve ‘gazilik’ mertebesinin değerine vurgu yapan Başkan Murzioğlu, “Bizim milletimiz için, ‘şehitler nurlanmış’ ve ‘gaziler onurlanmış’ kahramanlar demektir. Bunların en başında da; Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan, Gazi, Mareşal Mustafa Kemal Atatürk gelmektedir. 19 Eylül Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanının verildiği gündür. Şehit ve gazilerimize ne kadar dua etsek, ne kadar minnet ve şükran duysak azdır. Yurdumuzun bölünmez bütünlüğü, ulusumuzun birlik ve beraberliği için üstün fedakârlıklar göstererek, canı, kanı pahasına göğsünü siper etmiş ve bunun nişanını gururla taşıyan kahraman gazilerimizin önünde bir kez daha saygı ve şükranla eğiliyorum. Bu minnet ve şükran duyguları içinde başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş olan gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi de minnet ve şükranla anıyor, değerli ailelerine saygılarımı sunuyorum” diyerek mesajını sonlandırdı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum