Murzioğlu, İSO ilk 500'de yer alan Samsunlu firmaları kutladı

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, İSO’nun 2023 raporuna göre Türkiye'nin İlk 500 Sanayi Kuruluşu arasına girmeyi başaran Samsunlu altı firmayı kutlayarak, başarılarının devamını diledi.

Murzioğlu, İSO ilk 500'de yer alan Samsunlu firmaları kutladı
25 Haziran 2024 - 19:10
İstanbul Sanayi Odası'nın her yıl hazırladığı Türkiye'nin İlk 500 Büyük Sanayici Kuruluşu'nun 2023 yılı raporu sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre, listeye Samsun'dan altı firma adını yazdırmayı başardı.  Listeye, Yeşilyurt Demir Çelik Endüstrisi ve Liman İşletmeleri 96’ıncı sıradan girerken, Ulusoy Un San. Tic. A.Ş. ise 243’üncü sıradan girdi. Samsun’un diğer gurur markalarından Sampa Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. de listeye 295’inci, Borsan Kablo Elektrik Aydınlatma İnşaat San. ve Tic. A.Ş. 383’üncü sıradan girmeyi başardı. Samsun Yurt Savunma San. ve Tic. A.Ş ise listeye 424, Unsan Un San. ve Tic. A.Ş.’de 474’üncü sıradan girerek, Samsun’un gururu oldu.
Başarı öyküsü yazdılar
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, yaptığı açıklamada, İSO ilk 500 listesinde yer alan altı firmanın işverenlerini, yöneticilerini, çalışanlarını ve tüm emeği geçenleri kutlayarak, başarılarının devamını diledi. Açıklamasında geçen yıl dört firmayla yer alınan listede bu yıl altı firma olduğunu hatırlatan Başkan Murzioğlu, yaşanan tüm ekonomik zorluklara rağmen Samsunlu sanayicilerin üretime, istihdama ve ihracata devam ederek başarı öyküleri yazdığını belirtti. Samsunlu altı firmanın Türkiye’nin dev firmaları arasına girmelerini, “Takdire şayan” olarak değerlendiren Murzioğlu, “Yaşanan tüm zorluklara rağmen bu firmalarımız çalıştılar, ürettiler, insanlarımıza iş ve aş sağladılar. Sanayicilerimiz 2023 yılının zorlu koşullarında takdire şayan bir performans ortaya koydular. Bizler üretimin, istihdamın, ihracatın kalkınmada ne denli önemli faktör olduğunun farkındayız. Tüm çabamız Samsun’un daha iyi yerlerde olması için. Bu potansiyel de bizde var. Oda olarak da ihracatı artırıcı tüm yardımcı etkenleri harekete geçirmek için çaba harcıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle ilimizin ekonomik gelişimi ve kalkınması hedefinde üreterek, ihracat yaparak, iş ve aş sağlayarak katkıda bulunan firmalarımızın yöneticilerini, çalışanlarını ve tüm emeği geçenleri bir kez daha yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum