Murzioğlu tekrar BALO yönetiminde

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar (BALO) A

Murzioğlu tekrar BALO yönetiminde
10 Temmuz 2015 - 18:28
Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar (BALO) A.Ş. Genel Kurulu’nda tekrar Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. 

Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar (BALO) A.Ş. Genel Kurulu TOBB Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi.​ Genel Kurula, TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz, BALO A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Harun Karacan, BALO A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, BALO A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ankara Ticaret Odası Meclis Başkan Yardımcısı Süleyman Yolcu, BALO A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeleri; TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Tahir Büyükhelvacıgil, Manisa TSO Başkanı Adnan Erbil, Konya TO Meclis Üyesi Mehmet Ali Çiftçi, Konya TB Meçli Üyesi Namık Köklüsoy, Ankara Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Şemsettin Aktuğlu, Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, UTİKAD adına Kamil Turgut Erkeskin ve şirket ortakları katıldı.

Lojistik sektörü Türkiye’nin olmazsa olmazı

Harun Karacan’ın Divan Başkanlığında yapılan genel kurulda, BALO A.Ş. Faaliyetleri onaylanarak, Yönetim Kurulu Üyeleri belirlendi. Yapılan belirlemede Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, bir kez daha Balo Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçildi. Üç yıl daha BALO Yönetimi’nde görev alacak olan Başkan Murzioğlu, lojistik sektörünün gelecek dönemde dünya ve Türkiye'nin olmazsa olmazlarından olduğunu söyledi. Türkiye’nin önümüzdeki 10 yılda küresel aktör olmasının, bu coğrafyadaki ulaşım koridorlarını kontrol etmesinin anahtarlarından birisi olarak gördüklerini belirten Murzioğlu, “BALO’yu bu sonuca ulaştıracak başlıca hedefleri arasında, alternatif rota ile daha fazla sanayiciye ulaşılması, Ro-Ro ile intermodal hizmet çeşitlendirmesi, taşıma kapasitesinin arttırılması, transit sürenin iyileştirilmesi, masrafların azaltılması ve verimliliğin artırılması bulunduğunu belirtti.

Türkiye daha da büyüyecek

BALO AŞ’nin önemine değinen Salih Zeki Murzioğlu, “Bilindiği üzere BALO A.Ş.,  Anadolu içerisindeki ihracatçıların yüklerini Türkiye içerisindeki toplama merkezlerinden tren ile Avrupa’ya taşınmasını içeren bir proje. Tren ile Avrupa’ya giden ihracatçıların yükleri karayolu ile yapılan taşımacılığa göre % 30 civarında daha ucuz. Rekabet gücümüzü artırabilmemiz için bu muazzam bir şey. BALO AŞ’nin ilerleyen yıllarda gücünün ve etkisinin daha da artacağını düşünüyorum. Türkiye’nin ilerleyen yıllarda taşımacılığının bu modern yöntemlere dönüşümünü sağlamak üzere bizler de elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret edeceğiz. Türkiye, BALO ve benzeri projelerle daha da büyüyecek” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum