Müşteri ilişkilerinde iletişim önemli

Müşteri ilişkilerinde iletişim önemli Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi ve Garanti Bankası’nın Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu’nun katkılarıyla düzenled

Müşteri ilişkilerinde iletişim önemli
07 Ocak 2015 - 18:27
Müşteri ilişkilerinde iletişim önemli

Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi ve Garanti Bankası’nın Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu’nun katkılarıyla düzenlediği, “Kadın Girişimci Yönetici Okulu” eğitiminde konuşan Prof. Dr. İrfan Arıkan, müşteri ilişkilerinde iletişimin çok önemli olduğunu söyledi.

Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ve Garanti Bankası’nın iş sahibi kadınlarının, girişimci ruhlarını daha da geliştirmek, işlerini giderek büyütmek ve uluslararası arenada rekabetçi güçlerini artırmak hedefiyle düzenlediği, “Kadın Girişimci Yönetici Okulu” eğitim programının 11’incisi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu’nun katkılarıyla Samsun’da başladı.  Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Davut Altan Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen ve 70’e yakın kadın girişimcinin katıldığı eğitim programının konuğu olan Prof. Dr. İrfan Arıkan, “Müşteri İlişkilerinde Süreklilik” konusunda eğitim verdi.

İletişimi bütünüyle görmek lazım

Konuşmasında iletişimin önemine değinen Prof. Dr. İrfan Arıkan, “Günümüzde artık her şeyin başı iletişim. Bilindiği gibi müşteri ilişkilerinde süreklilik çok önemli. Müşteriyle sadece bir seferlik ilişki kurmuyoruz. Müşteri sadakatini yaratmak ve sürdürülebilirliği sağlamak için iletişim önem taşıyor. İletişimde belli kelimelere, belli cümlelere saplanıp kalmamak lazım. İletişimi bütünüyle görmek önemli. Müşteri ilişkilerinde olsun, özel ilişkilerimizde olsun iletişimi sürdürülebilir kılabilmek için bütünü görmekte fayda var. Yani iletişimde sınırları zorlamalıyız. Biz bütün konuşmaların yüzde 25’ini anlayabiliyoruz. Aradan dört gün geçtikten sonra da o yüzde 25’in 25’i aklımızda kalıyor. İlk 15-20 dakika dikkat yoğundur. Onun için burada motivasyon da önemli oluyor. Motivasyon olmazsa iletişim sağlayamayız, dinleyemeyiz” dedi.

İletişimde vücut dili de önemli

İletişimde vücut dili kullanmanın da önemine dikkati çeken Arıkan, “Sadece kelimeler, sözler değil vücut dili da önemlidir. Beden diline hakimseniz, karşınızdaki kişinin sizi nasıl dinlediğini anlayabilirsiniz. Anlamak; sevmenin başlangıcıdır. Dinlemeyi de sanat haline getirmeliyiz. O zaman ilişkilerimiz daha sağlıklı yürüyecektir. Söylemek duymak değildir, duymak anlamak değildir, anlamak ise kabul etmek değildir. Dinlemenin de önemi iş hayatında önemli bir kavramdır. İletişimin sağlıklı olabilmesi için iş hayatımızda olsun, özel hayatımızda olsun karşımızdakini dinlemeliyiz” diye konuştu.

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum