MUTLU TOPLUM MUTLU AİLE İLE BAŞLAR!
Samsun Valisi Osman Kaymak, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Serra Otel’de düzenlenen, 'Evlilik Öncesi Eğitim 2017-2018 Yaygınla
01 Kasım 2018 - 19:03
Samsun Valisi Osman Kaymak, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Serra Otel’de düzenlenen, 'Evlilik Öncesi Eğitim 2017-2018 Yaygınlaştırma Projesi' bilgilendirme ve istişare toplantısına katıldı.
Evlilik öncesi eğitim konusunda toplumun dikkatinin çekmek amacıyla düzenlenen 'Evlilik Öncesi Eğitim 2017-2018Yaygınlaştırma Projesi' bilgilendirme ve istişare toplantısında, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından bir konuşma yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin Balcı, evlilik öncesi eğitimdeki amaçlarının toplumda evliliklerin daha sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesini sağlamak olduğunu ifade ederek, “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın isminden de anlaşılacağı üzere bütün ülkede aile ve ailenin sağlıklı yaşamasına çok büyük önem vermekteyiz. Yaşanan bütün sıkıntıların genellikle ailenin sağlıksız oluşmasından ve parçalanmasından kaynaklı olduğundan hareketle evliliklerin daha sağlıklı ve daha bilinçli hale getirilebilmesi için biz evlilik öncesindeki bireyleri yetiştirip, eğitmenin önemine değiniyoruz. Bu amaçla öncelikle üniversitelerimizde, polis okullarımızda, kışlalarımızda ve kamu kurumlarımızda eğitimlerimize devam ediyoruz” dedi.
Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Abdulkadir Abduşoğlu ise yaptığı konuşmada, “Bu çalıştay, sene içerisinde gerçekleştirdiğimiz dokuzuncu eğitim programı olacak. Bugüne kadar Samsun ilimizde 7500 kişiye evlilik öncesi eğitim verilmiştir. Özellikle mülki idare amirlerimizin ve belediye başkanlarımızın bu işi sahiplenmesiyle hizmetlerimizin daha etkili ve verimli olarak halkımıza ulaştığını gözlemledik. Bu durumda hem eğitim sayılarımız arttı, hem de ailenin sorunlarının çözülmesine yönelik faaliyetlerimiz etkin bir şekilde gerçekleşmiş oldu. Dolayısıyla bugün ve yarın bu programda halka dokunan kuruluşların temsilcilerinin eğitici eğitimi de gerçekleştirilerek bu faaliyetlerin daha da yaygınlaştırılmasını planlıyoruz” dedi.
Toplantıda yaptığı konuşmada, dünya mutluluğunun temelini oluşturan unsurlardan belki de en önemlisinin evlilik olduğunu dile getiren Vali Osman Kaymak, “İnsanın mutlu ve huzurlu olması ve neslinin devamı, ancak evlilik ile mümkün olabilmektedir. Bu sebeple dinimizde evlilik kurumuna yönelik çok sayıda hüküm ve prensipler yer almış ve evlilik teşvik edilmiştir. Kur’an da en detaylı anlatılan konular; evlenme, boşanma ve aile fertlerinin görev ve sorumlulukları ile ilgili konulardır. Çünkü aile kurumu, hem birey, hem de toplum için hayati önem taşımaktadır.
Evlilik ve aile hayatı ne kadar önemli ise bunları sürdürmekte bir o kadar önem arz etmektedir. Zira yüksek beklentiler üzerine kurulan evliliklerin, beklentilerin karşılanamaması sonucunda boşanmalar meydana gelmektedir.
TÜİK verilerine baktığımız zaman 2017 yılında ülkemizde evlenenlerin %22,5’i, ilimizde ise %15’i boşanmaktadır. Boşanmaların %35’i ise ilk 5 yıl içerisinde gerçekleşmektedir” dedi.
Evlilik uyumunda eşlerin evlilik öncesi hazırlığının ve evlilik problemleri henüz ortaya çıkmadan eğitim almalarının öneminin bütün dünyada bilimsel çalışmalarla da ortaya konduğunu söyleyen Vali Kaymak, “Bu düşünceden hareketle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, evlilik öncesi eğitim konusunda toplumun dikkatinin çekmek amacıyla 2012 yılında evlilik öncesi eğitim programını başlatmıştır.
Evlilik çağına gelmiş ve aile kurmak amacıyla bir araya gelen çiftlerin, evlilik hayatına hazırlanmaları amacıyla hazırlanan evlilik öncesi eğitim programı, evlilik öncesi süreçte çiftlerin birbirlerini iyi tanıması, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturabilmeleri amacıyla etkili iletişim kurma yollarını ve olası sorunlarla nasıl baş edeceklerini öğrendikleri bir program olup, çiftlere evliliğe iyi bir başlangıç yapabilme fırsatı vermektedir.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, her yeni evlenecek çiftin iyi bir başlangıç yapmak ve bireylerin uzun ömürlü ve sağlıklı evlilikler tesis etmelerine katkı sağlamak amacıyla ‘Evlilik Öncesi Eğitim 2017-2018 Yaygınlaştırma Projesi’ geliştirilmiştir. Evlilik öncesi eğitim programına ilişkin seminerlerin yaygınlaştırılması konusunda eğitime katılan uzmanlarımıza büyük görev düşmektedir” dedi.
Bir şehrin mimarisi, altyapısı, ulaşımı, parkları istenilen düzeyde olsa da, bireyler bu şehirde yaşarken mutlu değilse bunların hiçbir anlam ifade etmediğini ifade eden Vali Osman Kaymak konuşmasının devamında, “Bu eğitim programı, bu soruna sosyal anlamda çözüm olacaktır. Bizlerin kamu kurum ve kuruluşları olarak nihai hedefimiz, vatandaşımızın refah seviyesini yükseltmek ve onlara mutlu bir gelecek hazırlamaktır. Mutlu bir gelecek ise sağlam temelleri olan bir aileden geçmektedir.
Arkadaşlar Samsun’da bu amaçla ciddi çalışmalar yapılmaktadır. İlimizde 2013 yılında 1343, 2014 yılında 1711, 2015 yılında 160, 2016 yılında 452, 2017 yılında 1672 ve 2018 yılında 1280 kişi olmak üzere toplam 6.618 kişi bu eğitimleri almıştır. Ayrıca diğer kamu kurum ve kuruluşlarının eğitim çalışmalarına 979 kişi katılmış olup, ülkemizde ise eğitimden 918.934 kişi faydalanmıştır.
İlimizde evlilik öncesi eğitici sayısı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde 14, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında ise 91 kişidir. Samsun’da Aile Eğitim Programı eğitici sayısı Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde 74, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında ise 67 kişi olmak üzere toplam 246 kişidir.
Toplumdaki sosyal sorunlar çok ciddi boyutlara ulaştı. Bizler sadece yol yapmakla, park yapmakla şehirleri imar etmiyoruz. Sosyal sorunlara çözüm bulma konusunda valilikler, belediyeler, kamu kurumları ve bu amaçla devletimizin kurmuş olduğu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız çok önemli hizmetler yapmaktadır. Buna rağmen toplumsal sorunlar, aile içi şiddet, intiharlar, boşanmalar ve cinsel istismarlar devam ediyor. Tüm bu sosyal sorunların çözümü anlamında bizim ilin Valisi olarak, bütün kaymakam arkadaşlara ve belediyedeki arkadaşlara her zaman söylediğimiz şudur; lütfen bu konularda projeler geliştirelim. Var olan proje çalışmalarını ciddiyetle yürütelim.
Samsunumuz 1 milyon 300 bin nüfusu olan bir kenttir. Büyükşehir olması nedeniyle bu sorunların temelinde aile yatmaktadır. Sağlam bir aile sorunların çözümünde en önemli adım olacaktır. Bu eğitimlerin ciddiyetle yürütülmesi konusunda biz valilik ve kaymakamlıklar olarak üzerimize düşeni yapmak durumundayız. Biz bu sorunu hafife alırsak, yarın yönetilemez bir toplumla karşı karşıya kalabiliriz. Onun için mutlu toplum mutlu aile ile başlar. Buradan tüm Samsunluları bu tür eğitimlere katılmaya davet ediyoruz. Bu eğitim programlarımızın Samsunumuzda evlenecek gençlere başarılı sonuçlar getirmesi dileğiyle hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum” dedi.
Vali Osman Kaymak’ın konuşmasının ardından, Evlilik Öncesi Eğitim Programı Projesi’yle ilgili sunum gerçekleştiren Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile Eğitimi ve Danışmanlık Hizmetleri Daire Başkanı Rahime Şen, ailenin toplumu oluşturan en önemli kurum olduğunu belirterek, “Biz bu projeyle çalışmaya ilk olarak, ilk beş yıldaki boşanmaların en yüksek olduğu 22 ilimizde başladık ve Samsun 18. ilimiz. Geçen yıl ekim ayında başladığımız bu toplantıları illerimizde Sayın Valilerimizin başkanlığında gerçekleştirmenin önemini gördük ve eğitimlerde daha da bir artış söz konusu oldu. Biz eğitimlerimize farkındalık eğitimleri diyoruz. Bu programımız yeni evlenecek gençlerimiz başta olmak üzere bütün ailelerimiz için gerçekleştirilebilir. Samsun ilimizde, hem İl Müdür Yardımcılığı döneminden itibaren İl Müdürümüz, hem de burada yetiştirdiğimiz formatör arkadaşlarımız eğitimlerde gerçekten büyük bir hız gerçekleştirdiler” dedi.
Aile Eğitim Programı’yla, evlilik öncesi eğitim başta olmak üzere 220 farklı konuda eğitim verdiklerini ifade eden Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile Eğitimi ve Danışmanlık Hizmetleri Daire Başkanı Rahime Şen, “2012 yılında formatörler yetiştirdik ve her ilimizde formatörlerimiz var. Ardından da eğiticiler yetiştirdik ve ülke genelinde toplam 3.795 eğiticiyle 918.934 kişiye eğitim verdik. Aklınıza gelebilecek her konuda bizim eğitimlerimiz var. Eğitimlerimizi web sayfasından takip etmeniz, kitap içeriklerini görmeniz mümkün ayrıca uzaktan eğitim de var.” şeklinde konuştu.
Samsun’da toplamda 105 eğiticiyle 7.597 kişiye eğitim verildiğini kaydeden Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile Eğitimi ve Danışmanlık Hizmetleri Daire Başkanı Rahime Şen, “Biz Bakanlık olarak, sağlıklı evlilikler yapılsın ve sağlıklı çocuklar yetişsin diye evlilikleri desteklemek istiyoruz. Samsun’da 2005 yılında evlilik sayısı 12.038 iken geçimsizlik nedeniyle boşanma sayısı 527, 2017 yılında evlilik sayısı 9.136 iken geçimsizlik nedeniyle boşanma sayısı 630 oldu. Bir yıl ve daha kısa süredeki boşanma sayıları ise 2005 yılında 197 iken 2017 yılında 229 oldu. Yani bu bizim tezimizi doğruluyor. Evlilik öncesi, evliliğin ilk yılları ve sonrasında biz sizler aracılığıyla bu evlilikleri desteklersek inşallah sağlıklı evlilikler yapılmasına yardımcı olmuş oluruz. Bu proje kapsamında 190 akademisyen, uzman ve kuruluş temsilcileriyle birlikte hazırladığımız eğitici kitaplarımızdan Samsun’a bin adet dağıttık ama belediyelerimiz ve diğer kurumlarımız da kendi imkânlarıyla çok maliyetli olmayan bu kitapları basıp, gençlerimize dağıtabilir” dedi.
01-02 Kasım 2018 tarihleri arasında sürecek olan 'Evlilik Öncesi Eğitim 2017-2018 Yaygınlaştırma Projesi'ne ayrıca ilçe kaymakamları, kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerin temsilcileri katıldı.
Evlilik öncesi eğitim konusunda toplumun dikkatinin çekmek amacıyla düzenlenen 'Evlilik Öncesi Eğitim 2017-2018Yaygınlaştırma Projesi' bilgilendirme ve istişare toplantısında, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından bir konuşma yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin Balcı, evlilik öncesi eğitimdeki amaçlarının toplumda evliliklerin daha sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesini sağlamak olduğunu ifade ederek, “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın isminden de anlaşılacağı üzere bütün ülkede aile ve ailenin sağlıklı yaşamasına çok büyük önem vermekteyiz. Yaşanan bütün sıkıntıların genellikle ailenin sağlıksız oluşmasından ve parçalanmasından kaynaklı olduğundan hareketle evliliklerin daha sağlıklı ve daha bilinçli hale getirilebilmesi için biz evlilik öncesindeki bireyleri yetiştirip, eğitmenin önemine değiniyoruz. Bu amaçla öncelikle üniversitelerimizde, polis okullarımızda, kışlalarımızda ve kamu kurumlarımızda eğitimlerimize devam ediyoruz” dedi.
Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Abdulkadir Abduşoğlu ise yaptığı konuşmada, “Bu çalıştay, sene içerisinde gerçekleştirdiğimiz dokuzuncu eğitim programı olacak. Bugüne kadar Samsun ilimizde 7500 kişiye evlilik öncesi eğitim verilmiştir. Özellikle mülki idare amirlerimizin ve belediye başkanlarımızın bu işi sahiplenmesiyle hizmetlerimizin daha etkili ve verimli olarak halkımıza ulaştığını gözlemledik. Bu durumda hem eğitim sayılarımız arttı, hem de ailenin sorunlarının çözülmesine yönelik faaliyetlerimiz etkin bir şekilde gerçekleşmiş oldu. Dolayısıyla bugün ve yarın bu programda halka dokunan kuruluşların temsilcilerinin eğitici eğitimi de gerçekleştirilerek bu faaliyetlerin daha da yaygınlaştırılmasını planlıyoruz” dedi.
Toplantıda yaptığı konuşmada, dünya mutluluğunun temelini oluşturan unsurlardan belki de en önemlisinin evlilik olduğunu dile getiren Vali Osman Kaymak, “İnsanın mutlu ve huzurlu olması ve neslinin devamı, ancak evlilik ile mümkün olabilmektedir. Bu sebeple dinimizde evlilik kurumuna yönelik çok sayıda hüküm ve prensipler yer almış ve evlilik teşvik edilmiştir. Kur’an da en detaylı anlatılan konular; evlenme, boşanma ve aile fertlerinin görev ve sorumlulukları ile ilgili konulardır. Çünkü aile kurumu, hem birey, hem de toplum için hayati önem taşımaktadır.
Evlilik ve aile hayatı ne kadar önemli ise bunları sürdürmekte bir o kadar önem arz etmektedir. Zira yüksek beklentiler üzerine kurulan evliliklerin, beklentilerin karşılanamaması sonucunda boşanmalar meydana gelmektedir.
TÜİK verilerine baktığımız zaman 2017 yılında ülkemizde evlenenlerin %22,5’i, ilimizde ise %15’i boşanmaktadır. Boşanmaların %35’i ise ilk 5 yıl içerisinde gerçekleşmektedir” dedi.
Evlilik uyumunda eşlerin evlilik öncesi hazırlığının ve evlilik problemleri henüz ortaya çıkmadan eğitim almalarının öneminin bütün dünyada bilimsel çalışmalarla da ortaya konduğunu söyleyen Vali Kaymak, “Bu düşünceden hareketle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, evlilik öncesi eğitim konusunda toplumun dikkatinin çekmek amacıyla 2012 yılında evlilik öncesi eğitim programını başlatmıştır.
Evlilik çağına gelmiş ve aile kurmak amacıyla bir araya gelen çiftlerin, evlilik hayatına hazırlanmaları amacıyla hazırlanan evlilik öncesi eğitim programı, evlilik öncesi süreçte çiftlerin birbirlerini iyi tanıması, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturabilmeleri amacıyla etkili iletişim kurma yollarını ve olası sorunlarla nasıl baş edeceklerini öğrendikleri bir program olup, çiftlere evliliğe iyi bir başlangıç yapabilme fırsatı vermektedir.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, her yeni evlenecek çiftin iyi bir başlangıç yapmak ve bireylerin uzun ömürlü ve sağlıklı evlilikler tesis etmelerine katkı sağlamak amacıyla ‘Evlilik Öncesi Eğitim 2017-2018 Yaygınlaştırma Projesi’ geliştirilmiştir. Evlilik öncesi eğitim programına ilişkin seminerlerin yaygınlaştırılması konusunda eğitime katılan uzmanlarımıza büyük görev düşmektedir” dedi.
Bir şehrin mimarisi, altyapısı, ulaşımı, parkları istenilen düzeyde olsa da, bireyler bu şehirde yaşarken mutlu değilse bunların hiçbir anlam ifade etmediğini ifade eden Vali Osman Kaymak konuşmasının devamında, “Bu eğitim programı, bu soruna sosyal anlamda çözüm olacaktır. Bizlerin kamu kurum ve kuruluşları olarak nihai hedefimiz, vatandaşımızın refah seviyesini yükseltmek ve onlara mutlu bir gelecek hazırlamaktır. Mutlu bir gelecek ise sağlam temelleri olan bir aileden geçmektedir.
Arkadaşlar Samsun’da bu amaçla ciddi çalışmalar yapılmaktadır. İlimizde 2013 yılında 1343, 2014 yılında 1711, 2015 yılında 160, 2016 yılında 452, 2017 yılında 1672 ve 2018 yılında 1280 kişi olmak üzere toplam 6.618 kişi bu eğitimleri almıştır. Ayrıca diğer kamu kurum ve kuruluşlarının eğitim çalışmalarına 979 kişi katılmış olup, ülkemizde ise eğitimden 918.934 kişi faydalanmıştır.
İlimizde evlilik öncesi eğitici sayısı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde 14, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında ise 91 kişidir. Samsun’da Aile Eğitim Programı eğitici sayısı Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde 74, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında ise 67 kişi olmak üzere toplam 246 kişidir.
Toplumdaki sosyal sorunlar çok ciddi boyutlara ulaştı. Bizler sadece yol yapmakla, park yapmakla şehirleri imar etmiyoruz. Sosyal sorunlara çözüm bulma konusunda valilikler, belediyeler, kamu kurumları ve bu amaçla devletimizin kurmuş olduğu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız çok önemli hizmetler yapmaktadır. Buna rağmen toplumsal sorunlar, aile içi şiddet, intiharlar, boşanmalar ve cinsel istismarlar devam ediyor. Tüm bu sosyal sorunların çözümü anlamında bizim ilin Valisi olarak, bütün kaymakam arkadaşlara ve belediyedeki arkadaşlara her zaman söylediğimiz şudur; lütfen bu konularda projeler geliştirelim. Var olan proje çalışmalarını ciddiyetle yürütelim.
Samsunumuz 1 milyon 300 bin nüfusu olan bir kenttir. Büyükşehir olması nedeniyle bu sorunların temelinde aile yatmaktadır. Sağlam bir aile sorunların çözümünde en önemli adım olacaktır. Bu eğitimlerin ciddiyetle yürütülmesi konusunda biz valilik ve kaymakamlıklar olarak üzerimize düşeni yapmak durumundayız. Biz bu sorunu hafife alırsak, yarın yönetilemez bir toplumla karşı karşıya kalabiliriz. Onun için mutlu toplum mutlu aile ile başlar. Buradan tüm Samsunluları bu tür eğitimlere katılmaya davet ediyoruz. Bu eğitim programlarımızın Samsunumuzda evlenecek gençlere başarılı sonuçlar getirmesi dileğiyle hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum” dedi.
Vali Osman Kaymak’ın konuşmasının ardından, Evlilik Öncesi Eğitim Programı Projesi’yle ilgili sunum gerçekleştiren Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile Eğitimi ve Danışmanlık Hizmetleri Daire Başkanı Rahime Şen, ailenin toplumu oluşturan en önemli kurum olduğunu belirterek, “Biz bu projeyle çalışmaya ilk olarak, ilk beş yıldaki boşanmaların en yüksek olduğu 22 ilimizde başladık ve Samsun 18. ilimiz. Geçen yıl ekim ayında başladığımız bu toplantıları illerimizde Sayın Valilerimizin başkanlığında gerçekleştirmenin önemini gördük ve eğitimlerde daha da bir artış söz konusu oldu. Biz eğitimlerimize farkındalık eğitimleri diyoruz. Bu programımız yeni evlenecek gençlerimiz başta olmak üzere bütün ailelerimiz için gerçekleştirilebilir. Samsun ilimizde, hem İl Müdür Yardımcılığı döneminden itibaren İl Müdürümüz, hem de burada yetiştirdiğimiz formatör arkadaşlarımız eğitimlerde gerçekten büyük bir hız gerçekleştirdiler” dedi.
Aile Eğitim Programı’yla, evlilik öncesi eğitim başta olmak üzere 220 farklı konuda eğitim verdiklerini ifade eden Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile Eğitimi ve Danışmanlık Hizmetleri Daire Başkanı Rahime Şen, “2012 yılında formatörler yetiştirdik ve her ilimizde formatörlerimiz var. Ardından da eğiticiler yetiştirdik ve ülke genelinde toplam 3.795 eğiticiyle 918.934 kişiye eğitim verdik. Aklınıza gelebilecek her konuda bizim eğitimlerimiz var. Eğitimlerimizi web sayfasından takip etmeniz, kitap içeriklerini görmeniz mümkün ayrıca uzaktan eğitim de var.” şeklinde konuştu.
Samsun’da toplamda 105 eğiticiyle 7.597 kişiye eğitim verildiğini kaydeden Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile Eğitimi ve Danışmanlık Hizmetleri Daire Başkanı Rahime Şen, “Biz Bakanlık olarak, sağlıklı evlilikler yapılsın ve sağlıklı çocuklar yetişsin diye evlilikleri desteklemek istiyoruz. Samsun’da 2005 yılında evlilik sayısı 12.038 iken geçimsizlik nedeniyle boşanma sayısı 527, 2017 yılında evlilik sayısı 9.136 iken geçimsizlik nedeniyle boşanma sayısı 630 oldu. Bir yıl ve daha kısa süredeki boşanma sayıları ise 2005 yılında 197 iken 2017 yılında 229 oldu. Yani bu bizim tezimizi doğruluyor. Evlilik öncesi, evliliğin ilk yılları ve sonrasında biz sizler aracılığıyla bu evlilikleri desteklersek inşallah sağlıklı evlilikler yapılmasına yardımcı olmuş oluruz. Bu proje kapsamında 190 akademisyen, uzman ve kuruluş temsilcileriyle birlikte hazırladığımız eğitici kitaplarımızdan Samsun’a bin adet dağıttık ama belediyelerimiz ve diğer kurumlarımız da kendi imkânlarıyla çok maliyetli olmayan bu kitapları basıp, gençlerimize dağıtabilir” dedi.
01-02 Kasım 2018 tarihleri arasında sürecek olan 'Evlilik Öncesi Eğitim 2017-2018 Yaygınlaştırma Projesi'ne ayrıca ilçe kaymakamları, kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerin temsilcileri katıldı.
FACEBOOK YORUMLAR