Müze açılışı sonrası Zorlu Grand otelde vergi rekortmenleri ödül törenine katıldı.

TOBB ve Hısarcıklıoğlu Türkiye’nin yıldızları adlı ödül törenine katılmak üzere Trabzon’a gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Hısarcıklıoğlu Trabzon TSO tarafı

Müze açılışı sonrası Zorlu Grand otelde vergi rekortmenleri ödül törenine katıldı.
28 Aralık 2014 - 17:40
TOBB ve Hısarcıklıoğlu


Türkiye’nin yıldızları adlı ödül törenine katılmak üzere Trabzon’a gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Hısarcıklıoğlu Trabzon TSO tarafından düzenlenen panele katıldıktan sonra yıllardır tartışılan müzenin açılışını yaptı.

Müze açılışı sonrası Zorlu Grand otelde vergi rekortmenleri ödül törenine katıldı. Burada uzun bir konuşma yaptı.

Konuşmasının bir kısmında yıllar önce bu şehre bir sabah erkenden uçakla BOSAŞ’tan saç almaya geldiğini, Maraş caddesinde halen Yavuzlara ait olan iş hanına çıktığını ancak Yavuzların bürosunun kapalı olduğunu hemen karşısında bulunan şimdi yapı kredi bankası olan binanın bulunduğu yerde bir dükkân sahibinin kendisini çay içmeye davet ettiğini bu nazik davete uyup bu esnafın çayını içtiğini söyledi.

Bahsi gecen esnaf TGC eski başkanı Hasan Kurt’un amcazadesi hacı Lütfü Kurtoğlu’dur. Halen hayatta olan hacı Lütfü Kurtoğlu merhum Fevzi Kurtoğlu’nun büyük abisidir. Son derece misafirperverdir. Bu davranış beni çok etkilemişti. Oradan kadınlar pazarına inip meşhur Trabzon tereyağını alıp, Yavuz kardeşlerin bürosuna geri döndüm. Güzel bir alışveriş yapıp Ankara’ya döndüm dedi.

Neredeyse hayatını anlatan başkan Hısarçıklıoğlu’nun TOBB’un Akçaabat Söğütlü’de Milli Emlak’a ait arazi üzerinde yapılmayı planladığı sağlık meslek yüksekokulundan tek kelime söz etmedi...

Hâlbuki buraya gelirken önce Samsun da TOBB yönetim kurulu üyesi Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Karadeniz bölge sorumlusu Salih Zeki Mirzaoğlu ile vali İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir belediye başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı ziyaret ettikten sonra Samsun’da TOBB’un Endüstri meslek lisesi yapmayı planladıklarını okula CHP Samsun eski milletvekili, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç’ın dedesi İlyas Kılıç’ın adının verileceğini açıklayıp okulun yapımı için düzenlenen protokolü Bakan Kılıç’la imzalamış.

Trabzon’u yine es geçmişti… Trabzon TSO en son başkan Coşkun Erkuloğlu döneminde Kalkınma Mahallesinde Ticaret İlkokulunu yapıp Milli Eğitime bağışlamış o tarihten sonra bu oda meclisi ve yönetiminde bulunması şart olan bir grubun elindedir. Bu grup koltuklarını bırakmamak için merhum Ali Osman Ulusoy’un seçim kaybetmesine sebep olmuşlardı. Ne zamanki Şadan Eren kendi isteği ile meclis başkanlığından istifa edince, Ulusoy’u göreve çağırıp karşısına da Ecz. Tayfun Sezeroğlu’nu çıkardılar ve oyda vermediler. Tekrar Ulusoy’u Meclis Başkanı seçip akıllarınca kendilerini affettirdiler.

Onlar kendilerini, bizde onları tanıyoruz… Kendisini yenilemeyen bu grubun acilen yenilenmesi şarttır. Aksi takdirde Başkan Eren ve Başkan Hacısalihoğlu’nun yapacağı fazla bir şey yoktur… Aklın yolu birdir!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum