"NART ATEŞİ" ANKARA'DA YANACAK...

Samsun Devlet Opera ve Balesi, Nart Ateşi adlı eseri turne kapsamında Ankara’da sahneliyor

"NART ATEŞİ" ANKARA'DA YANACAK...
03 Ocak 2017 - 21:48
7-bos-kalip-haberSamsun Devlet Opera ve Balesi, Nart Ateşi adlı eseri turne kapsamında Ankara’da sahneliyor.
Opera sanatçısı Ayşe Ceylan’ın yazıp yönettiği ve “Bir Kafkasya Masalı” olarak anılan “Nart Ateşi”nde Kafkasya’nın Nart destanı anlatılıyor.
ANKARA'DA YOĞUN İLGİ GÖRECEĞİ DÜŞÜNÜLÜYOR
Aralık ayında İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda ve Bursa Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde binlerce seyirciyle buluşan ve sahnelendiği her iki şehirde de yoğun ilgi gören “Nart Ateşi”nin Ankara temsillerinin de yoğun ilgi göreceği düşünülüyor. 9 ve 10 Ocak tarihlerinde Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde gerçekleşecek “Nart Ateşi” temsilleri, Samsun DOB sanatçıları ile Ankara Çerkes Derneği Elbruz Halk Dansları Topluluğu ve Ankara Çerkes Derneği Badin Müzik Grubu’nun iştirakleriyle gerçekleşiyor.
ŞARKILAR, DANSLAR VE ŞİİRLER EŞLİĞİNDE ANLATIYOR
“Nart Ateşi”, Nartların destanından Setenay Guaşe ve Savsırıko’yu, 1864 sürgün yıllarının trajedisini, sürgün sonrası diosporoda yaşayan Nart’ların torunları Çerkeslerin kendilerine yepyeni bir gelecek kurma çabalarını, hayallerini, geleneklerini şarkılar, danslar ve şiirler eşliğinde anlatıyor. Çerkeslerin köklerinden gelen zengin kültür mirasının masalsı dille olarak opera sahnesine taşındığı eserde Ayşe Ceylan ile Berk Özbek anlatıcı ve solist olarak yer alıyorlar.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum