NART ATEŞİ İSTANBUL VE BURSA' DA SAHNELENİYOR…

Samsun Devlet Opera ve Balesi, 2016-2017 sanat sezonunun ses getiren eserlerinden 'Nart Ateşi' İstanbul ve Bursa da sahneleniyor

NART ATEŞİ İSTANBUL VE BURSA' DA SAHNELENİYOR…
16 Aralık 2016 - 17:23
7-bos-kalip-haberSamsun Devlet Opera ve Balesi, 2016-2017 sanat sezonunun ses getiren eserlerinden 'Nart Ateşi' İstanbul ve Bursa da sahneleniyor.
17 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 20.00 ’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda sahnelenecek olan Nart Ateşi, Kafkasya’nın mitolojik en eski yerli halkı olan Nartların destanını anlatıyor.
ESKİ YERLİ HALKI OLAN NARTLARIN DESTANINI ANLATIYOR
18 Aralık 2016 Pazar günü saat 19.00 ’de Merinos Atatürk Kültür Kongre Merkezi’nde sahnelenecek olan Nart Ateşi, Kafkasya’nın mitolojik en eski yerli halkı olan Nartların destanını anlatıyor. Samsun Devlet Opera ve Balesi koro sanatçısı Ayşe Ceylan’ın yazıp yönettiği sahne gösterisi, Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü Sanatçıları, İstanbul Kafkas Kültür Derneği Mazenef Dans Ekibi ve İstanbul Kafkas Kültür Derneği Müzik Grubu “GINNİ ORKESTRASI” iştirakleriyle gerçekleşecek.
İstanbul Kafkas Kültür Derneği katkılarıyla gerçekleşen Nart Ateşi temsilinde Çerkes kültürünün mitolojiden günümüze kadar uzanan farklı süreçleri, Çerkes müziği ve şarkılarının hikâyeler ve danslarla harmanlanması ile sahneye koyuluyor.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum