Nazım Hikmet dizeleriyle anıldı

"Çağların Şairi" Nazım Hikmet, 116

Nazım Hikmet dizeleriyle anıldı
16 Ocak 2018 - 18:42
"Çağların Şairi" Nazım Hikmet, 116. doğum gününde Samsun'da, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Samsun Şubesi'nde düzenlenen etkinlikle anıldı. Nazım’ın şiirlerinin okunduğu, hayatından kesitlerin anlatıldığı programda, CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz ise, bağlamasıyla usta şairin şiirlerinden bestelenen türküleri seslendirdi.
Dünyanın her ülkesinde tanınan ancak ülkemizde uzun süre yasaklı kalan Nazım Hikmet'in 116. doğum günü, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Samsun Şubesi tarafından düzenlenen söyleşi ve mini konserlerle kutlandı.
Selanik'te 116 yıl önce 15 Ocak'ta dünyaya gelen Nazım Hikmet'in doğum günü kapsamında, ÇYDD Samsun Şubesi, Hayriye Yılmaz Eğitim Evi'nde,  usta şaire yakışır bir doğum günü anması gerçekleştirdi. Etkinlikte "Büyük Usta"nın adına layık biçimde hayatı ve mücadelesi anlatıldı, şiirleri okundu.
ÇYDD'nin düzenlediği etkinlikte, tiyatro sanatçısı Yaşar Gündem, Nazım Hikmet şiirlerini yorumladı.. Programda Cem Kükey şair Nazım Hikmet'in cezaevi günlerini,  Yazar Refik Baskın; şiirlerine ilham veren aşklarını, gazeteci Şakir Demirci ise; şairin Türkiye'den nasıl kaçırıldığına ilişkin bilinmeyenleri dinleyicilerle paylaştı.
Nazım Hikmet’i 116’ıncı doğum gününde unutmayan katılımcılara CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz ile EMO Samsun Şube Başkanı Mehmet Özdağ, birlikte konser verdi. Usta şairin bestelenen şiirlerini birlikte seslendiren Akcagöz’e,  dinleyiciler de eşlik etti.
ÇYDD Samsun Şube Başkanı Yaşar Sezen , “Bazı insanlar vardır ki, doğumu insanlığa, ülkesine, dünyaya bir ışık gibi doğar, son derece bereketlidir. Bizim için Nazım Hikmet de böylesine tarihsel bir değer ve ışıktır. Her ne kadar onu ’fi’ tarihinde vatan haini olarak ilan etmiş olsalar bile biz gerçek bir vatanseverin 113. doğum gününü kutlamaktan onur duyuyoruz" diye konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum