NE OLACAK SAMSUNSPOR'UN HALİ?

NE OLACAK SAMSUNSPOR’UN HALİ? Son günlerde Samsunspor camiasında futbol çok az konuşuluyor

26 Kasım 2014 - 23:14
NE OLACAK SAMSUNSPOR’UN HALİ?

Son günlerde Samsunspor camiasında futbol çok az konuşuluyor.

Kulüp içindeki gelişmeler futbolun önüne geçiyor. Takımın oyun düzeninden,  futbolcuların performansından çok yönetim, futbolcu, taraftar ve basın arasındaki yazılı ve sözlü tartışmalar gündemi işgal ediyor.

Üst üste verdiği futbolcu alacaklarını ödeme sözünü yerine getiremeyen yönetim kurulunu taraftar, basın ve futbolcular sürekli eleştirirken yönetim kurulu istifa etmemekte, olağanüstü genel kurul kararı almamakta direniyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın “Bu yönetime güven yok. Olağanüstü genel kurul kararı alarak güven tazelemesi ya da yeni bir yönetimin göreve gelmesi lazım” sözleri ile başlayan tartışma aradan haftalar geçmesine rağmen sürüyor.

Çığ gibi büyüyen sorunlar karşısında çözüm üretemeyen yönetim kurulunun Olağanüstü genel kurul kararı almadığı her gün Samsunspor’a zarar vermektedir.

Başkanın futbolcuları, futbolcuların başkanı yalanladığı bir başka dönem hatırlamıyorum.

Açıkça söylemek gerekirse yönetim kurulunun ne yapmak istediğini, neyin peşinde olduklarını anlamış değilim.

İyi bir Samsunsporlu olduklarını ve Samsunspor’da yönetim boşluğu olmaması için Olağanüstü genel kurul kararı almadıklarını söylüyorlar. Neden yönetim boşluğu olsun ki. Olağanüstü genel kurul gerçekleşene kadar zaten görevdesiniz ve isterseniz yeniden de aday olursunuz.

Yönetimin bu tutumunun basın, taraftar ve futbolcular tarafından yanlış olduğunun söylenmesine rağmen adeta her şey yolundaymış gibi davranmaları da çok ilginç.

Bu gün antrenmana katılmayan Umar’ın hafif sakatlığı olduğu belirtildi. Şu saatlerde Umar’ın şehri terk ettiği söylentileri dolaşıyor. İnşallah doğru değildir.

Ama bir gerçek var ki Umar’ın son haftalarda morali bozuktu ve bu maçlarda da belli oluyordu. Eski performansından eser yoktu.

Daha önce üç kez verdiği sözü yerine getiremeyen yönetim dün düzenlenen basın toplantısında 3-5 gün için de futbolculara ödeme yapılacağını, hiçbir futbolcunun satılmayacağını, hatta transfer yapılacağını ve her şeyin güzel olacağını belirtti.

İnşallah dedikleri gibi olur. Bunlar her Samsunsporlunun gönülden isteğidir.

Aksi bir durumda ise ne olacak Samsunspor’un hali?

Son bir haftaya kadar futbolcular yönetime güvendi ve hiç seslerini çıkarmadan işlerini yaptılar. Üçüncü kez verilen sözün tutulmaması üzerine ilki geçen Perşembe günü olmak üzere son bir hafta içinde 3 kez antrenmana çıkmadılar. Yönetim yeni bir çıkış yaparak 3-5 gün içinde ödeme yapılacağını bir kez daha söyledi. Bu sözleri de gerçekleşmezse vay Samsunpor’un haline.

Şimdiye kadar yaşanan bu olumsuzlukları futbolcularımız maçlara yansıtmıyorlar. Bu onların ne kadar düzgün karakterli insan olduklarını gösteriyor. Bundan sonra da yansıtacaklarını sanmıyorum. Tüm futbolcu kardeşlerimi kutluyor ve alınlarından öpüyorum. Takımı bu karakterde tutan Teknik Direktör Erhan Altın ve kaptan Musa Aydın’a da ayrıca teşekkür ediyorum.

Erhan Altın ve kaptan Musa Aydın demişken aklıma köşe yazarımız Emin Öztürk’ün bu gün yayımlanan yazısındaki konuyu hatırladım

Sokak gazetesinde dolaşan, kaptanımız Musa Aydın ve teknik direktörümüz Erhan Altın’ın takımdan gönderileceği fısıltılarını hatırladım. Bu fısıltılarında doğru olmamasını temenni ederken ateş olmayan yerden duman çıkmaz diye de korkuyorum.

Kısacası Samsunspor’da işler yolunda değil ve tarafların birbirine güveni kalmamış. Yönetimin her sözünü yerine getirememesinde ipler daha da geriliyor. İplerin bu kadar gerildiği noktada yönetimin inat ederek göreve devam etmesi Samsunspor’a yarar getireceğini sanmıyorum.

Her geçen gün yönetimin yükü de ağırlaşıyor sorumluluğu da.

Sezon başından beri para alamayan oyuncular işini yaptı ve parasızlıklarını sahaya ve skora yansıtmadılar.

Bu futbolcular TFF’ye başvurup serbest kalırsa kimse onları suçlayamaz. Hiç kimse emeğinin karşılığını almadan oynamaz.

Samsunspor yönetiminin oyalama taktiği ile transfer dönemine kadar görevde kalıp futbolcu satarak kaçma sürprizi ile karşılaşmamak dileğiyle…

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum