NEDEN BİR ÖZEL UÇAK ALMIYORUZ?

Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonu(TURSAF) 3'üncü Olağan toplantısını Sheraton Otel’de düzenledi

NEDEN BİR ÖZEL UÇAK ALMIYORUZ?
12 Ağustos 2017 - 00:15
Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonu(TURSAF) 3'üncü Olağan toplantısını Sheraton Otel’de düzenledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Samsun Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Sadi Ergin bir konuşma yaparak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonu 3'üncü Olağan toplantısına ayrıca, Vali Yardımcısı Hasan Öztürk, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, TURSAF Başkanı Dr. Tevfik Yazan, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Sağlık İl Müdürü Dr. Yusuf Güney, Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Süleyman Sırrı Kılıç, Mediküm Başkanı Dr. Ahmet Aydemir,  kamu ve özel hastanelerinin yöneticileri katıldı.
PİSTİN TADİLATINDAN SONRA TEKRAR UÇUŞLARA BAŞLAYACAĞIZ
Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Yusuf Ziya Yılmaz toplantıda yaptığı konuşmasında, ‘Medikal aletlerin pazarlanması noktasında eksiğimiz var. Önümüzdeki günlerde pazarlama şirketi kurup bu pazarlama şirketinin içine MEDİKÜM’ü de alıp, sağlık sektöründe olan arkadaşlarımızla birlikte elimize çantamızı alıp gerekirse ülke ülke ürettiğimiz ürünleri pazarlamak için bir mücadele başlatacağımız. Uluslararası ticareti, ihracatı artırmak için ulaşım kolaylığınızın da olması lazım. Eğer siz ulaşamıyorsanız size ulaşamıyorlarsa bu ticareti bir kenara koymanız lazım. Havaalanı tadilat çalışmamızdan dolayı Krasnador uçak seferleri aksadı. Çeşitli alternatifler denedik ama olmadı. Pistin tadilatından sonra tekrar uçuşlara başlayacağız. Biz oralarla sürekli irtibat halinde olmamız lazım. Biz burada 10 tane özel hastane olduysak, MEDİKÜM’ümüz varsa, pazarlama şirketi kuracaksak, Ticaret ve Sanayi Odamız burada, Sayın Valim buraya, neden bir özel uçak almıyoruz. Özel bir uçak alalım. Biz bu işin içerisinde hazırız. İlk önce kiralayalım, sonra alalım. Ulaşım ve erişimi sağlamadığımız sürece bu kalkınmayı yapamayız" dedi.
ÜLKEMİZİN VE KENTİMİZİN GİRDİSİNE ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAMAKTADIR
Vali Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, "Değerli Konuklar, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyor, sağlık turizmini konuşmak üzere düzenlenen toplantıya hoş geldiniz diyorum. Katma değeri en yüksek turizm çeşidi olan sağlık turizmi, ülkemizin ve kentimizin girdisine önemli katkılar sağlamaktadır. Karadeniz bölgesinin en büyük kentsel nüfusunu barındıran Samsun, diğer alanlarda olduğu gibi sağlık alanında da bölgesel ve bölge üstü ölçekte hizmet sunmaktadır. Sağlık kenti vizyonunu üstlenen ilimiz, 19 kamu, 1 üniversite ve 9’u da özel olmak üzere toplam 29 hastane ile hem çevre illere hem de Karadeniz’e kıyısı olan ülkelere hizmet vermektedir. Buralarda görev yapan doktor ve sağlık personeli sayısı açısından ilimizi diğer iller veya Avrupa şehirleri ile kıyasladığımızda gerçekten iyi yerlere geldiğimizi söyleyebilirim. Ayrıca ilimizde devam eden yatırımlar ve yapılacak olan 150 yataklı fiziksel tıp ve rehabilitasyon hastanesi, 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi ve 900 yataklı şehir hastanesi ile ilimiz sağlık turizmi alanında Karadeniz Bölgesi’nin merkezi olacaktır" diye konuştu.
İLİMİZDEN MEMNUN AYRILMALARI EN ÖNEMLİ ÖNCELİĞİMİZDİR
Samsun Valiliği olarak, dünyanın en önemli turizm destinasyonlarına sahip olduklarını dile getiren Vali Kaymak, "ilimize yurtdışından gelen misafirlerimizin sağlık turizmi kapsamında ihtiyaçlarını sorunsuz bir şekilde karşılamayı öncelikli görev olarak addetmekteyiz. Ayrıca sağlık turizmi için gelen misafirlerimize ilimizde konforlu, huzurlu ve güvenli bir şekilde konaklamaları ve ilimizden memnun ayrılmaları en önemli önceliğimizdir. İstanbul ve Ankara’dan sonra Samsun olarak konumumuz gereği Karadeniz’e kıyısı olan ülkeler başta olmak üzere Orta Asya ve yakın ülkelerden sağlık turizminin getirisinden daha fazla pay almak için çalışmalıyız. Bu doğrultuda planlı çalışmalar yürütmeliyiz. Bu vesile ile Samsun ilimizin iklimi, denizi, kumsalları, termal kaynakları, yaylaları ve modern konaklama tesisleri ile turizmi 12 aya yayma politikamıza katkı sağlayacak faaliyetlerinizi destekleyeceğiz" şeklinde konuştu.
GÖNÜL BİRLİĞİ YAPARLARSA AŞILMAYACAK HİÇBİR KONU OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM
Samsunu tanımaya çalıştıklarını belirten Vali Kaymak, "Samsunumuzun gerçekte çok güzel imkânları ve potansiyelleri var. Ben öncelikle  Samsun Sağlık Turizmi Derneği’ni 7 ay gibi kısa bir sürede böyle güzel çalışmalar yaptıkları için tebrik ediyorum. Şüphesiz Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonu çalışmalar el birliği ile yapılması halinde başarıya ulaşmak kaçınılmazdır. Bu çalışmaların planlı yapılması çok önemli, o anlamda bu tür toplantıları çok önemsiyoruz. Bir Şehirde Valilik, Belediye ve kurumlar el birliği, gönül birliği yaparlarsa aşılmayacak hiçbir konu olduğunu düşünmüyorum. Şüphesiz sağlık turizmi konusunda işbirliği yapmak durumundayız.  Bu konuda Sağlık Bakanlığımızın destek olması çok önemlidir. Sağlık Bakanımızın İlimizden olması, ilimiz için avantajdır. Yapacağımız projelerimizi Sağlık Bakanımıza iletebileceğimi düşünüyorum. Şüphesiz doğru işler yapmak durumundayız. Milli beraberlik, dayanışma, tecrübe paylaşımı olması halinde öncelikle ülke olarak Sağlık Turizminden en yüksek payı almamız çok önemlidir. Ben toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyor hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum" dedi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum