NEYİN TASARRUFU ALLAH AŞKINA.?

NEYİN TASARRUFU ALLAH AŞKINA

21 Aralık 2014 - 23:40
NEYİN TASARRUFU ALLAH AŞKINA.?

Kürsülerde Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşuyor: "-Bundan böyle karşılamalarda plaket veya hediye verilmeyecek. Tasarruf edilecek" diyor.
Gülsem mi, kızsam mı, tuhaf oluyorum yani.
Sizler Ankara'da taa baştan itibaren har vurup harman savurun; devletin başı dahil, din işlerinin başındakilerle birlikte dünyanın en lüks araçlarını altlarınıza çekin, devasa saray gibi binaları halkın gözüne sokarcasına inşa edin, devletin birçok kuruluşuna milyonluk binalar tutarak su gibi kira parası akıtın, ondan sonra da halktan tasarruf yapmasını isteyin..
İyi vallahi. Bu halkın çoğunluğu size oy veriyor diye, siz bu halkı bu kadar cahil, aptal ve enayi mi zannediyorsunuz?
Sanırsınız ki, halkta o kadar çok para var ki, bir kısmını tasarruf etmesi isteniyor.
Yahu vatandaşın en az 50 milyonu açlık ile yoksulluk sınırı içinde yaşam sürüyor.
Siz hangi tasarruftan bahsediyorsunuz?

Önceki gün CHP İl Başkanlığı’nın davetlisi olarak Samsun’a gelen CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de burada yaptığı konuşmada, Başbakan'ın tasarruf açıklamasını ti'ye alan bir konuşma yapmış.
"TASARRUF ÖNCE ANKARA'DAN BAŞLAMALI"
CHP. Genel sekreteri Tekin, Hükümetin Kaçak saray,  yolsuzluklar, faili meçhul cinayetler ve buna benzer kirlilikleri  kapatmak için yeni operasyonlar peşinde olduğunu ileri sürerek bakın neler söylemiş :
"Tasarruf deniyor. Önce tasarrufa Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve Meclis'ten başlanması gerekir. Plaket almayacakmışız. Sayın Davutoğlu size bir plaket hazırladık biz. Eğer dik duracaksanız ilk plaketinizi Cumhuriyet Halk Partisi'nden alacaksınız. Hediyeler kabul edilmeyecekmiş. Sayın Davutoğlu, kaçak saraya katrilyonlarca para harcanıyor. Siz tasarrufu yapacaksanız oradan başlayacaksınız. Tasarrufu yapacaksanız, 6 milyar dolar yandaş çetelerinize, firmalarınıza kira ödüyorsunuz, oradan başlayacaksınız. Tasarruf yapacaksanız, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 500 tane lüks araç kullanılıyor, oradan başlayacaksınız. Bu organize yolsuzlukları zaman zaman sayın genel başkanımız, belgelerle kamuoyuna ilan etmiştir, hatta iktidarın tepesindeki 3-4 tane genel başkan yardımcısı istifa etmek zorunda kalmıştır. Yani bu iktidar AKP'nin fıtratında 17-25 Aralık'la oluşmuş değildir. AKP'nin fıtratı tam da yolsuzluğun üzerine oturmuş bir fıtrattır...
....(Onunla mücadele edeyim bununla mücadele edeyim) derseniz, sakın ha, çıkardığınız bütün kararlar, önünüzdeki süreçte başınızın belası olacak onu bilin. Sayın Davutoğlu size sesleniyorum. Gelin kendinize göre hukuk sistemi değil, 76 milyonun ihtiyacı olan bir hukuk sistemini hayata geçirelim. Aksi takdirde sürekli paralel yapılar, sürekli örgütlerle mücadele eder duruma gelirsiniz?. Yarın hangi örgüt çıkacağını, içinizde hangi paralel yapının çıkacağını siz de kestiremezsiniz. Fuat Avni'yi kestiremediğiniz gibi."

İktidarın, ara sıra muhalefetten gelen olumlu eleştirilere de kulak vermesini bekliyoruz.
Bakınız Gürsel Tekin, ne güzel demiş "Kendinize göre bir hukuk sistemi değil, 76 milyona göre bir hukuk sistemi oluşturalım..."
İşte tüm ülkede de beklenen bu işte…

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum