OGEM-VAK ÖĞRENCİLERE KARŞILIKSIZ BURS İMKANI

Orman Genel Müdür Yardımcısı, Trabzon Eski Orman Bölge Müdürü Dr

OGEM-VAK ÖĞRENCİLERE KARŞILIKSIZ BURS İMKANI
16 Mart 2016 - 13:14
Orman Genel Müdür Yardımcısı, Trabzon Eski Orman Bölge Müdürü Dr. Ahmet İpek’i, makamında ziyaretimizde Dr. İpek, Bize Trabzon’u ilgilendiren güzel bir haber vererek, Trabzon Orman Fakültesi Orman Mühendisliği öğrencilerine karşılıksız burs verileceğini ifade etti.
1960’lı, 1970’li hatta 1980’li yılların sonlarına kadar Orman Mühendisliği Bölümünün çok rağbet gördüğünü, hatta Tıp Fakültesinden ve diğer birçok mühendislik bölümünden daha çok tercih edildiğini, daha popüler bir bölüm olduğunu söyledi. Önceden Sadece İstanbul ve Trabzon’da bulunan 2 fakültenin, günümüzde 12 fakülteye kadar çıkarıldığını, bunun da öğrenci kalitesini düşürdüğünü ifade etti.
Orman Genel Müdürlüğü’nün iş yükünün fazlalığından bahseden İpek, toplumun birçok kesiminin ormanla direkt ya da dolaylı olarak irtibatı bulunduğunu, bu yüzden de eskiden olduğu gibi kaliteli, sosyal, maharetli çocukların Orman Mühendisliği Bölümünü tercih etmelerini arzu ettiklerini belirtti.
Eski günleri ger getirmek için, Orman Genel Müdürlüğü, Ormancılığı Geliştirme ve Orman Yangınları ile Mücadele Hizmetlerini Destekleme Vakfı (OGEM-VAK) tarafından, Akredite olmuş 2 fakültemiz olan, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi ile Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi, Orman Mühendisliği Bölümü Öğrencilerine Karşılıksız Burs Verileceğini, burs imkanı ve koşullarının, ÖSYM klavuzunda da yer alacağını söyledi.
Burs Koşulları:
2016-2017 eğitim öğretim yılında Akredite olmuş iki fakültemizin (İ.Ü. Orman Fakültesi, KTÜ. Orman Fakültesi) Orman Mühendisliği Bölümüne yerleşerek kayıt yaptıran ve istenilen puan türünde ilk 30.000 kişi içerisinde yer alan en yüksek puanlı ilk 25 öğrenciye (İki Fakülte için Toplam 50 öğrenciye) Ormancılığı Geliştirme ve Orman Yangınları ile Mücadele Hizmetleri Destekleme Vakfı (OGEM-VAK) tarafından 9 ay süre ile aylık 500 TL karşılıksız burs verilecektir.
Burs her ders yılı sonunda başarılı olduğunu belgeleyen (genel akademik not ortalamasının en az 2.90/4.00 olması şartıyla) öğrenciye normal öğrenim süresi (zorunlu hazırlık sınıfı dâhil) boyunca verilecektir.
Öğrenimine ara verenlerin bursu hemen, normal öğrenim süresini tamamlayan öğrencinin bursu da o yılın Haziran ayı sonunda bitmiş olacaktır.
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum