Öğrenciler Ödüllerini Vali Öz'den Aldı.

TÜBİTAK Bölge Yarışmalarında Birincilik Alan Öğrenciler Ödüllerini Vali Öz’den Aldı

Öğrenciler Ödüllerini Vali Öz'den Aldı.
15 Mayıs 2015 - 23:58
TÜBİTAK Bölge Yarışmalarında Birincilik Alan Öğrenciler Ödüllerini Vali Öz’den Aldı.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, TÜBİTAK’ın Ortaöğretim Proje Yarışmasında Fizik ve Biyoloji dalında bölge birinciliği kazanan Trabzon Fen Lisesi’nin düzenlediği Bilim Sanat Şenliği‘nin açılışına katılarak öğrencileri ödüllendirdi.

Açılış konuşmasında Trabzon Fen Lisesi’nin 133 yıllık bir çınarın üzerine aşılandığını ve bir dönem şehitler verdiğini belirten Vali Abdil Celil Öz, Trabzon Fen Lisesi’nin misyonu ve vizyonunu çok iyi taşıdığını belirtti.

Çeşitli vesilelerle Trabzon Fen lisesinde bulunduğu farklı zamanlarda okulla ilgili izlenimlerini değerlendiren Vali Öz “Yönetimi, öğrencileri, öğretmenleri ve velileri ile bu sorumluluğunu taşıyan ve yarınların Güçlü Türkiye’sine, küresel güç olma yolunda ümit veren bir eğitim müessesidir. Bu müessesenin başarılı öğrencileri, onları yetiştiren öğretmenleri ve onların arkasında duran velileridir.

Son yıllarda eğitim sistemimizde okulumuzun uzmanlaşması, eğitim altyapısının geliştirilmesi, teknoloji ile donatılması ve bu sistemin geleceğin Türkiye’sinin gençlerini yetiştirmesi için önemli çalışmalar var. Bunun yanında daha önceki dönemlerde araştırma, geliştirme faaliyetleri ve projelerin karşılık bulamadığı bir sistemden projeyi teşvik eden, maddi ve manevi olarak bu sürecin önünü açan yeni bir sisteme geçtik. Başta Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, TÜBİTAK, Ulusal ve uluslararası kuruluşlarımız proje yapanları, teşvik, destekleme, yarışma, ödüllendirme gibi mekanizmaları kullanıyor. Bu süreç yeni projelerin ve sorunların ortaya konulması, çözüm üretilmesi konusunda başta eğitim kurumlarımız açısından önümüzü açıyor. Bilim şenliklerinde geçen yıl ortaokul ve lise öğrencileri arasında benzer çalışmalar sırasında kırsaldaki ortaokul öğrencilerimizin bile sorun tespit edip, çözüm üreten projeler konusunda ne kadar ileri seviyede olduklarını memnuniyetle gördük.

Gençlerimiz artık eğitim ve öğretimin imkânlarından daha iyi yararlanıyorlar. Teknoloji ile donatılmış eğitimle yarınlarımıza daha ümitle bakıyoruz. Bu imkânların altyapının, teknolojinin bu anlamda kullanılması bizim bu ümidimizi daha da artırıyor. Trabzon Fen Lisemizin bütün öğretmenlerine, yöneticilerine, öğrencilerine ve velilerine güveniyorum. Yarının Türkiyesi için güzel projeler hazırlayacaklarına, üniversite hayatında başarılı insanlar olacaklarına inanıyorum. Bu projeleri hazırlayan bütün öğrencilerimizi onlara emek veren öğretmenlerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum Başarılarının daim olmasını diliyorum.“ şeklinde konuştu.

TÜBİTAK’ın desteklediği Bilim Şenlikleri’nin gençleri bilgi üretimi konusunda heveslendirmeyi amaçladığını ifade eden Trabzon Fen Lisesi Müdürü Mehmet Özbilgi Trabzon Fen Lisesi olarak TÜBİTAK tarafından düzenlenen bölge yarışmalarında birçok derece elde ettik. Bu yılda TÜBİTAK bölge yarışmalarında fizik ve biyoloji dalında 2413 proje arasında bölge birincisi olarak Ankara’da bölgemizi temsile hak kazandık” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Öz, TÜBİTAK Ortaöğretim Proje Yarışmasında Erzurum bölge finalinde Fizik ve biyoloji dallarında birinci olan öğretmen ve öğrencilere ödüllerini verdi.
Ödül töreni sonrasında Vali Öz, öğrencilerin okul bahçesindeki proje sunum stantlarını tek tek gezerek öğrencilerin projelerini dinledi. Onları tebrik etti.

Kaynak Medya 061

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum