ÖĞRENCİLER OMÜ PLANETARYUM VE GÖZLEMEVİ'NDE

Samsun’un Çarşamba ilçesindeki Kızılot Ortaokulu Gezi ve Tanıtım Kulübü öğrencileri tarafından Ondokuzmayıs Üniversitesi Planetaryum ve Gözlem Evi ziyareti gerçekleştirildi

ÖĞRENCİLER OMÜ PLANETARYUM VE GÖZLEMEVİ'NDE
07 Mart 2017 - 07:17
7- Boş kalıp haberSamsun’un Çarşamba ilçesindeki Kızılot Ortaokulu Gezi ve Tanıtım Kulübü öğrencileri tarafından Ondokuzmayıs Üniversitesi Planetaryum ve Gözlem Evi ziyareti gerçekleştirildi.
Kızılok Ortaokulu Müdürü Aydın Kuru başkanlığında Rehber Öğretmen Mustafa Oran ve Müzik Öğretmeni Fatih Sultan Keskin rehberliğinde gerçekleşen ziyarete 30 öğrenci katıldı.
SUNULAN GÖRSEL ŞÖLEN ÖĞRENCİLERİ ADETA BÜYÜLEDİ
Ondokuzmayıs Üniversitesi Planetaryum ve Gözlemevi’ndeki görevliler tarafından sinevizyon görüntüleri eşliğinde Dünyamızın, Yıldızlar ve Galaksi hakkında okulumuzu Gezi ve Tanıtım Kulübü öğrencilerine bilgiler verdiğini hatırlatan Okul  Müdürü  Aydın  Kuru, ”Bunun yanı sıra x-ışınları, magnetik teoriler, gece ve gündüz oluşumu hakkında deneyler yapıldı. Daha sonra özel bir projektör kullanılarak son derece gerçekçi simülasyonlarının oluşturulduğu kubbe biçiminde salona geçildi. Burada yıldızlar ve gezegenler hakkında sunulan görsel şölen öğrencileri adeta büyüledi. Öğrenciler kendilerini uzayı gezen bir uzay aracında hissettiklerini belirterek çok etkilendiklerini söylediler, Ders konularına uygun olarak,  izlenen bu görsel şölenin öğrencilerin bilgilerini pekiştirdiklerini ve ziyaretin çok verimli geçti. Vermiş oldukları bilgilerden dolayı  Ondokuzmayıs Üniversitesi  Planetaryum yetkililerine teşekkür  ediyoruz” dedi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum