ÖĞRENCİLER'DEN VALİ ŞAHİN'E ZİYARET

ÜRDÜN’DE ARAPÇA DİL EĞİTİMİ GÖREN ÖĞRENCİLER SAYIN VALİMİZİ ZİYARET ETTİ Ürdün’de Arapça dil eğitimi gören Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Vali İbrahim Şahin’i makamında

ÖĞRENCİLER'DEN VALİ ŞAHİN'E ZİYARET
10 Haziran 2015 - 16:00
ÜRDÜN’DE ARAPÇA DİL EĞİTİMİ GÖREN ÖĞRENCİLER SAYIN VALİMİZİ ZİYARET ETTİ

Ürdün’de Arapça dil eğitimi gören Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Vali İbrahim Şahin’i makamında ziyaret etti.
Geçtiğimiz yıl Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Ürdün Amman Özel Ömeriyye Okulu arasında  imzalanan Kardeş Okul Protokolü kapsamında, Ürdün’de Arapça dil eğitimi gören Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Valimiz Sayın İbrahim Şahin’i makamında ziyaret etti.
Vali İbrahim Şahin ziyarette yaptığı konuşmasında, ’’Çok değerli öğrenci kardeşlerim; ziyaretinizden son derece büyük mutluluk duydum ve çok memnun oldum. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizlerin aldığı eğitimin kalitesi ve birden fazla dille eğitim almanız çok önemli. Sizler okulu bitirdikten sonra sadece imam ve müezzin olmayacaksınız. Bir kısmınız fen veya sosyal bilimler alanlarında üniversitelerde eğitiminize devam edeceksiniz. Yüksek lisans ve doktora yapacaksınız.
Yabancı dil öğrenileceği zaman o dillerin konuşulduğu ülkelerde öğrenilmesi çok önemli. Bu nedenle Arapça öğrenmek için Ürdün'e giden öğrencilerimiz bu alanda ciddi kazanımlar elde etmişlerdir. Türkiye'de sizin yaşınızdaki çocukların yurt dışına gitmeleri, oralarda herhangi bir alanda eğitim görmeleri istisnai durumlardan biri. Siz bu şansı elde eden müstesna çocuklardan oldunuz.
Yabancı dil öğrenildikten sonra tekrar edilmediği takdirde çabuk unutuluyor. Sizler bundan sonra mutlaka aranızda konuşarak, öğrendiğiniz dilde televizyon kanalları izleyerek ve o dilde yayımlanmış kitapları okuyarak öğrendiğiniz dili geliştirmeniz gerekiyor. Bunun dışında şehrimizde Suriyeli misafirlerimiz var. Suriyeli misafirlerimizden sizin yaşıtınız çocuklarla tanışırsanız, Arapçanızı geliştirip pratik yapma ve onları  topluma entegre edip  kazanma adına şansınız olur.
Ayrıca sizlerin Kur'an-ı Kerim marifetiyle Arapçayı geliştirme fırsatınız olacaktır. Eğer bir dili öğrendiğiniz gibi bırakırsanız bir anda unutuluyor ve yavaş yavaş o dili kullanmakta güçlük çekiyorsunuz.
Ziyaretiniz için sizlere çok teşekkür ediyor, bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum’’ dedi.
Ziyaretin sonunda, Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Ürdün’den getirdikleri hediyeleri günün anısına Vali Şahin’e sundular.
Vali İbrahim Şahin’de öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum