Öğrencilere Yurt Müjdesi!

Kavak ilçemizde okuyan üniversite öğrencilerine  yurt müjdesini veren  Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu," Ülkemizin çeşitli yerlerinden gelerek ilçemizde okuyan üniversite öğrencilerinin tale

Öğrencilere Yurt Müjdesi!
20 Aralık 2015 - 17:24
Kavak ilçemizde okuyan üniversite öğrencilerine  yurt müjdesini veren  Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu," Ülkemizin çeşitli yerlerinden gelerek ilçemizde okuyan üniversite öğrencilerinin talep ettikleri konuların başında gelen yurt sorununa kullanmakta olduğumuz mevcut Belediye binamızı yurt komuna getirerek böylece çözülüş olacağız" dedi.
Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Samsun Bölge Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu ve İnşaat Mühendisi Arif Hikmet Çakoğlu'nun Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu'nu makamında ziyareti sırasında Belediye Hizmet Binası'nın yeni yerine taşındıktan sonra eski hizmet binasının öğrenci yurdu olarak kullanılacağının müjdesini veren Sarıcaoğlu "Yeni Belediye Hizmet binamızın yapımı tamamlandıktan sonra şuan ki Belediye binamızın öğrenci yurdu olması için KYK ile protokol imzalayıp burasının öğrenci yurdu olarak kullanılmasında karar verdik" dedi.
İLÇEMİZDE OKUYAN ÖĞRENCİLER MAĞDUR OLMAYACAK
İlçemiz bulunan üniversitede okuyan öğrencilerimizin bir kısmı yurt sorunu yüzünden Samsun'a gidiş geliş yalıtıklarını dile getiren  Başkan Sarıcaoğlu, " Amacım öğrencilerimizin zor şartlarda değil daha rahat şartlar altında eğitimlerini tamamlamalarını sağlamak. Yeni belediye hizmet binamızın çalışmaları son hızıyla devam ediyor. Çalışmalar bittikten sonra yeni belediye hizmet binamıza taşınacağız. Şu anki belediye binamızda iyi bir şekilde değerlendirmek adına KYK ile görüşmeler içerisine girip buranın öğrenci yurdu olarak yapılmasını talep ettik. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra uygun görüldü ve protokol imzaladık" diye konuştu.
BİNA İÇERİSİNDE GEREKLİ DÜZENLEMELER YAPILACAK
Şuan ki belediye binamızda gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra KYK'ya teslim edeceğini belirten Başkan Sarıcaoğlu, "Belediye binamızın yan tarafından bulunan bina ile de anlaşmaya varan KYK, her iki binayı da öğrenci yurdu olarak kullanacak. Toplamda 180 öğrencinin kalacağı yurt içerisinde idari kat, mescit, arşiv, yemekhane ve güvenlik gibi yerler bulunacak. Yeni KYK yurdunun tüm öğrencilere hayırlı olmasını diliyorum. Katkılarından dolayı Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç'a gerek şahsım gerekse Kavak halkı adına teşekkür ediyorum" dedi.
Köksal ÖNER



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum