Öğretmene Parmak Sallayan Değil Değer Veren Bir Uygulama Bekliyoruz

Eğitim Bir-Sen Terme temsilciliğimizin organize ettiği okul temsilcileri toplantısında bir araya geldik

Öğretmene Parmak Sallayan Değil Değer Veren Bir Uygulama Bekliyoruz
05 Kasım 2017 - 08:50
Eğitim Bir-Sen Terme temsilciliğimizin organize ettiği okul temsilcileri toplantısında bir araya geldik. Temsilciler toplantısına,  okul ve kurum temsilcileri, ilçe yönetimi, Çarşamba temsilcimiz. Şube başkanımız ve başkan vekilimiz katıldılar.
Eğitim-Bir-Sen Terme temsilcisi Celal Kurt toplantının açılışında bir konuşma yaparak, faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Kurt; birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek, daha iyisi için daha çok ter akıtarak sendikal yolculuklarına devam edeceklerini vurguladı.
Eğitim-Bir-Sen Samsun Şube Başkanı ve Memur Sen İl Temsilcisi Nejdet Güneysu temsilcilere hitaben yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Bizler ancak sizlerin varlığı ile bir şeyler yapabiliriz. Siz olmazsanız bizler başarılı hizmetler yapamayız. Bizler büyük bir aileyiz. Sizlerden isteğim okullarınızda Eğitim-Bir-Sen’in başkanı olmanız, hizmetlerimizi anlatmanız ve ülkemiz ve eğitim çalışanları için yaptığımız çalışmaları anlatmanızdır. Kuvvetimize kuvvet katmanızı bekliyoruz. Burada olmanızdan memnuniyet duyduk. Teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Güneysu; gündemimizde şu anda iş güvencesi, mülakatla memur alımı, TEOG ve öğretmenlerimizin performans değerlendirmesi ilk sıralarda yer almaktadır.
Sendikamızın genel prensibi:  “iş güvencesi kırmızı çizgimizdir” 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun, değişmez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemez bir kanun olmadığını ama eğer amaç iş güvencesini kaldırmaksa, buna taraf olmadığımızı, olmayacağımızı defalarca ifade ettik, bunu kırmızı çizgi olarak gördüğümüzü beyan ettik.
Mülakatla öğretmen, memur alımına da karşıyız. Biz bir ölçü olmasını ve bu ölçüye göre öğretmen ve memur alımından yanayız.
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemine ilişkin sürecin işlediğini biliyoruz “Bakanlığın bütün tartışmaları dikkate alarak, en uygununu kamuoyuyla paylaşmalarının ve eleştirileri de dikkate aldıktan sonra son şeklini vermelerinin doğru olacağını düşünüyoruz.
Güneysu, son günlerde Öğretmenin moral ve motivasyonunu düşürecek uygulamaların maliyeti yüksek olacaktır. Öğrencinin ve velinin öğretmene parmak sallamasını, öğretmenin yan yana durduğu arkadaşıyla karşı karşıya gelmesini ya da okul yönetiminin performans notu üzerinden öğretmene baskı yapmasını bu anlamda doğru bulmuyoruz. Bakanlık, bu uygulamayı derhal geri çekmeli öğretmenleri germekten de uzak durmalıdır. Öğretmene değer veren, öğretmeni merkeze alan, gayretlendiren ve yüreklendiren, ödül eksenli çalışmaların tamamını konuşmaya, tartışmaya varız. Öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıracak, ayaklar altına alacak, öğretmeni hırpalayacak bir yaklaşıma kesinlikle taraf olmadık, olmayız” şeklinde konuştu.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum