Öğretmenlere Akıl Ve Zekâ Oyunları Kursu

Aktif Eğitimciler Sendikası Samsun Şubesi öğretmenlere "Akıl ve Zekâ Oyunları Sertifikalı Eğitim Programı" düzenledi

Öğretmenlere Akıl Ve Zekâ Oyunları Kursu
10 Kasım 2015 - 18:16
Aktif Eğitimciler Sendikası Samsun Şubesi öğretmenlere "Akıl ve Zekâ Oyunları Sertifikalı Eğitim Programı" düzenledi.

Sendika hizmet binasında düzenlenen programla ilgili Aktif Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Sefa Zor: "Sendikamız sadece üyelerine değil, tüm eğitimcilere gerçek anlamda eğitim-öğretime hazırlayıcı ve donatıcı eğitimlerle, farkını hissettiriyor, yaşatıyor, yaşatmaya devam ediyor. Değişik programlarla üyemiz olsun olmasın tüm öğretmenlerimizin her açıdan farkındalık ortaya çıkarabilecekleri fırsatlar oluşturmaya çalışıyoruz. Durmuyoruz, durmayacağız. Öğrenci koçluğu ve eğitim danışmanlığı programından sonra öğretmenlerimizi Akıl ve Zekâ Oyunları sertifikalı eğitim programıyla buluşturmanın sevincini sendika olarak yaşamaktayız.

Bu programla birlikte öğretmenlerimiz öğrencilerimizin bilişsel ve fiziksel gelişiminde bu oyunları aktif şekilde kullanabilecekler. Ayrıca bu program öğretmenlerimize, öğrencilere yönelik materyal geliştirme, zekâ oyunları konusunda velilere rehberlik etme, öğrencilerinin eğitimsel ihtiyaçlarını karşılama gibi daha birçok fayda sağlayacaktır."dedi.

Akıl ve Zekâ Oyunları sertifikalarını alan öğretmenlerin okullarında dikkat sorunu yaşayan, bilgisayar bağımlısı olan, zekâ gelişimine önem veren öğrencilere yönelik akıl ve zekâ oyunları çalışmaları yapabileceklerini belirten Zor: "Zekâ oyunlarıyla işlenen derslerde öğrenciler daha aktif olacaktır. Ayrıca öğrenciler hızlı, stratejik ve soyut düşünmeyi, çözüm üretmeyi, sistemli ve disiplinli çalışmayı ve sosyalleşmeyi öğreneceklerdir" dedi.

Programa katılan öğretmenler hem eğlendiklerini hem de otuz beşe yakın oyun öğrendiklerini belirtti. İki gün süren program, kursu veren Emin Acar' a plaket takdimi ve hatıra fotoğrafıyla son buldu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum