OKA, EYLÜL AYI TOPLANTISI AMASYA'DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) 2017 Eylül Yönetim Kurulu Toplantısı  Valilik Toplantı Salonunda Amasya Valisi Dr

OKA, EYLÜL AYI TOPLANTISI AMASYA'DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
26 Eylül 2017 - 19:45
Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) 2017 Eylül Yönetim Kurulu Toplantısı  Valilik Toplantı Salonunda Amasya Valisi Dr. Osman Varol’un ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Toplantıya OKA dönem başkanı Samsun Valisi Osman Kaymak, Tokat Valisi Dr. Ömer Toraman, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Çittır ve diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı.
GÜNDEMİNDEKİ KONULARI GÖRÜŞMEK ÜZERE TOPLANMIŞ BULUNUYORUZ
Toplantıda konuşma yapan OKA dönem başkanı Samsun Valisi Osman Kaymak, “Amasya, Çorum Samsun ve Tokat illerinden oluşan bölgemizde başta kamu kurumlarımız, yerel yönetimlerimiz, üniversitelerimiz, sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve diğer sosyal/ekonomik aktörlerin birbirleriyle işbirliğini geliştirmek ve bölgemizin gelişmesini sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yürütmekte olan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının "2017 yılı Eylül ayı Yönetim Kurulu" toplantısını gerçekleştirmek ve Kurulun gündemindeki konuları görüşmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Bilindiği üzere, daha önce tamamlanan Samsun Fuar Kongre Merkezi, Çorum Teknoparkı ve Amasya ilimizde Yeşilırmak Şişirme Bendi, Yenilenebilir Enerji ve Turizm Cazibe Alanı Projesinin güdümlü proje sözleşmesi imzalanmış ve şu anda proje inşaatı %99 oranında tamamlanmış durumdadır" dedi.
KENT MÜZESİ VE SERGİ SALONLARI BİNASI YAPIM İŞİ BİTİRİLMEK ÜZEREDİR
Yaklaşık bütçesi 16 Milyon lira olan bu yatırımız 7 milyon lirası Kalkınma Ajansı tarafından hibe desteği olarak sağlanmış olup geri kalan 9 Milyon lira Amasya Belediyesi ve Amasya İl Özel İdaresi tarafından karşılandığını belirten Vali Kaymak," Proje kapsamında Yeşilırmak Kauçuk Bend Yapım İşi ve 200 Kw’lık Hidrodinamik Burgu Hes Kurulması sağlanmıştır. Ayrıca, Amasya Belediyesi Kent Müzesi ve Sergi Salonları Binası Yapım İşi bitirilmek üzeredir. Bu proje sayesinde, Amasya Kalesi ve Tarihi Yalı Boyu Evleri ile en önemli doğal mirası durumundaki Yeşilırmak Nehri’nin bütünleştirilmesi ve Yeşil ırmağın su seviyesinin şehir içerisinde, istenildiği miktarlarda kontrol edilmesi sağlanarak, bölge akarsuları için yaz aylarında sulama suyu sağlanması ile su seviyesinin kontrol edilmesinde düşük maliyetli, taşkın korumalı bir modelin oluşturulması ve tanıtılması amaçlanmaktadır" diye konuştu.
YÖNETİM KURULU TOPLANTIMIZA KATILANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Ayrıca proje ile birlikte, bölge akarsularında çevre dostu, hidrodinamik burgu HES ile yenilenebilir enerji elde edilmesine bir model oluşturması ve bu modelle elektrik üretimine katkı sağlanması hedeflenmekte olduğunu vurgulayan Vali Kaymak," Böylece, TR83 Bölgesinde kentsel dokuların korunması, geliştirilmesi, turizme yönelik kentsel altyapının sürdürülebilir bir yaklaşımla iyileştirilmesi, turizm sektörü işletmeleri başta olmak üzere tüm bağlı sektör ve iş kollarında iş ortamının iyileştirilerek bölgesel rekabet edebilirliğin güçlendirilmesi, bölgesel gelişmenin hızlandırılması ile ilin marka kent olmasına katkı sağlanacaktır. Son olarak, bu toplantı vesilesiyle Amasya İlimizde yeni göreve Başlayan Sayın Valimize hayırlı olsun ve başarı dileklerimizi sunarken bugün yapılacak Yönetim Kurulu toplantımıza katılan Sayın Valilerimize, Belediye Başkanlarımıza, İl Genel Meclisi Başkanlarımıza ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarımıza katılım ve desteklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyor ve Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantımızın bölgemiz için hayırlı olmasını ve başarılı çalışmalara vesile olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.
Toplantı Birim Faaliyet Raporlarının ve Ajansın 2016 yılı 6 Aylık Faaliyet Raporunun Yönetim Kuruluna sunulması, Devam eden mali destek programlarının uygulama süreçleri, Doğrudan Faaliyet Desteği ve Teknik Destek uygulamaları, Yatırım Destek Ofisleri çalışmaları, Güdümlü Proje çalışmaları ve Ajansın Aylık Faaliyetleri ve Aylık Bilançosu hakkında bilgi sunulması ile devam etti. Daha sonra Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sunulmak üzere hazırlanacak Tokat Merkez OSB Atıksu Arıtma Tesisi Fizibilite Raporunun Ajans tarafından hazırlatılması ve Gümüşhacıköy Tarihi Meydan bölgesinin rölöve, restitüsyon ve restorasyon projesinin Ajans tarafından hazırlatılması hususları görüşüldü. Toplantı yapılan değerlendirmeler ve görüş alışverişiyle sona erdi
Köksal ÖNER
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum