OKUSAL AİLESİ ÜNİVERSİTELİ GENCİN İMDADINA YETİŞTİ

OKUSAL AİLESİ ÜNİVERSİTELİ GENCİN İMDADINA YETİŞTİ GİRESUN’DAN AMASYA'YA AKÜLÜ ARAÇ HEDİYESİ Ahmet Kuzkaya (23) yaşında Çamoluğun Taşdemir Köyünde yaşıyordu

OKUSAL AİLESİ ÜNİVERSİTELİ GENCİN İMDADINA YETİŞTİ
20 Ekim 2014 - 13:04
OKUSAL AİLESİ ÜNİVERSİTELİ GENCİN İMDADINA YETİŞTİ

GİRESUN’DAN AMASYA'YA AKÜLÜ ARAÇ HEDİYESİ

Ahmet Kuzkaya (23) yaşında Çamoluğun Taşdemir Köyünde yaşıyordu. YGS ye girip Amasya Üniversitesi bilgisayar programcılığını kazandı. 15 gün önce üniversiteler açıldı.  Kuzkaya  Doğuştan paraplezi (ayaklarda güçsüzlük) hastalığı vardı. Engelli olduğu  için okula gidip gelmekte zorlanıyordu.  Okulu bırakma kararı aldı. Duroğlu Aile Hekimi Dr. Fatih Dölek Giresun il ve ilçelerinde akülü araç ihtiyacı olan vatandaşlara ulaşıyordu. Ahmet Kuzkaya‘nın ihtiyacı üzerine ailesi ve kendisi ile iletişime geçti.  Kuzkaya’nın durumu üzerine sosyal paylaşım sitesine fotoğraflarını yükledi.[gallery ids="14178"]

SADECE 7 DAKİKA SONRA GELEN MESAJ

Duroğlu Aile Hekimi Dr. Fatih Dölek’in sosyal paylaşım sitesinde yaptığı paylaşım üzerine İlk Hedef Sürücü Kurs sahibi Özgür Okusal akülü aracı almak istediğini söyledi.

AKÜLÜ ARAÇ 1.ULUSAL ENGELLİLER ÇALIŞTAYINDA HEDİYE EDİLDİ![gallery ids="14179,14180"]



Samsunda yapılan Karadeniz Engelliler Federasyonunun yaptığı 1.Ulusal Engelliler Çalıştayı programında CANİK Belediye Başkanı  Osman Genç tarafından ihtiyaç sahibi Ahmet Kuzkaya’ya teslim edildi. CANİK Belediye Başkanı Genç ‘Böyle bir günde üniversiteli Ahmet kardeşimize akülü aracının anahtarını vermek bana nasip olduğu için teşekkür ederim. Giresun halkını böyle bir proje yaptıkları ve destek verdikleri için ayrıca kutluyorum. Dr. Fatih Dölek’i bu projesinden dolayı kutluyorum. Okusal Ailesini de Ahmet’e olan desteklerinden dolayı tebrik ediyorum. Dr. Fatih Bey gibi bir öncü şehrimizde de çıkarsa bende akülü araç kampanyasına destek vermek isterim’’ dedi.

Daha sonra söz alan Dr. Dölek ‘’Projem kapsamında 24.aracı Samsun da vermek nasip oldu. Hayatımın en hızlı akülü aracını Ahmet kardeşime verdik. Sosyal paylaşım sitesine yazdıktan sadece 7 dakika sonra Özgür Okusal Bey ‘’Tamam, ayarla hocam. Ben alıyorum’’  diyerek mesaj attı. Aracı bağış yapan 6 ay önce hayatını yitiren  Mustafa Okusal’ın anısına eşi Ayşe Talıç Okusal ve oğlu Özgür Okusal oldu. Mustafa Okusal amcamıza da Allahtan rahmet diliyorum. Projemiz Giresun da hızla devam ediyor.10 adet daha araç  kısa zamanda sahiplerine ulaştırılacaktır. 6 aya kadar da tüm Giresun da  akülü araç bekleyen  engelli kardeşim kalmayacak,  Türkiye’de ve Giresun da  bir ilki gerçekleştirmiş olacağız ve tüm projelerimizde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ’’ dedi.

Araç Samsun’da Engelliler Tesislerinde Canik Belediye Başkanı  Osman Genç tarafından  Amasya’ya gönderildi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum