OLCAY KILAVUZ SAMSUN'DA...

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz yurt ziyaretleri kapsamında Samsun'da samimi bir atmosferle karşılandı

OLCAY KILAVUZ SAMSUN'DA...
16 Şubat 2015 - 19:24
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz yurt ziyaretleri kapsamında Samsun'da samimi bir atmosferle karşılandı.

Samsun'da samimi bir atmosferde karşılanan Ülkü Ocakları Genel Başkanı, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanı Hüseyin Kürşat Geze'den yaptıkları faaliyetler ve Samsun'a ilişkin son durum hakkında bilgi alırken Ülkücü Gençlerle de bir araya gelerek sohbet etme fırsatı buldu. İstişare toplantıları da gerçekleştiren Kılavuz eğitimin önemine ilişkin yaptığı konuşmada “Günümüzde üretmeyen, araştırmayan, sorunların çözümünde ilim dışı yollar arayan yatırımlarını bilim, teknoloji ve eğitime yönlendirmeyen milletler varlık gösterememektedir. Hatta ilerleyen süreçte kaynakları ne kadar zengin olursa olsun sömürge haline gelmektedir. Bu nedenle eğitim ve kültür alanında Türk Gençliğinin daha nitelikli bir şekilde yetişmesine katkı sunma adına araştırma-geliştirme çabalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Görüleceği üzere Ülkü Ocakları’nın hayata geçirmiş olduğu projeler Türk Gençliğinin gelişimine katkı sunacak faaliyetlerdir. Ülkü Ocakları, ülkemizin kurtuluşunun sokaklarda değil laboratuvarda, bilim sahalarında olduğunu bilmektedir. Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in de işaret ettiği üzere İlahiyat Fakültelerinin koridorları ile Fen Fakültelerinin koridorları birleştirip milli, müreffeh ve bağımsız Türkiye’yi yeniden inşa edecek olan Ülkücü Hareket’tir. Kendinize çağlara damga vuran, ilmi ve ahlaki anlamda sizin yaşlarınızda kendisini geliştirmiş Fatih Sultan Mehmet Han’ı, bitti denilen bir yapıyı ayağa kaldırıp Anadolu’yu yeniden fetheden Atatürk’ü, tabutluklara dar gelen, Türk Gençliğinin başucu kitabı olan Dokuz Işık’ı bizlere kazandıran Başbuğ Alparslan Türkeş’i örnek alın. Onların ülkülerini hedefleriniz olarak belirleyin. Hedefi olmayan birey rotası belli olmayan gemi gibidir. Nereden geldiğinizi unutmadan önce kendinizin sonra da ülkemizin geleceğini tayin etme adına hayatınızı doğru bir şekilde programlamalısınız. Ortalıkta sizi yolunuzdan çevirmek için gezen gafillere, taşeron yapılara aldırmadan az önce söylediklerimden hareketle tarihinizden aldığınız güç ve ilhamla çalışmalarınıza devam edin. Tekrar belirtelim ki aydınlık geleceğimizin mimarları; bilimsel anlamda ülkemizin umut ışığı sizlersiniz. Hepinize çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Desteğimiz sonuna kadar sizlerledir” İfadelerini kullandı.

ÖZGECAN ASLAN UNUTULMADI

Tarsus’ta insanlıktan nasibini almış üç tane cani tarafından vahşice öldürülen Özgecan Aslan’ın katillerinin internette yer alan ve adeta Ülkücü Harekete yönelik kara propagandaya dönüşen fotoğraflarına ilişkin de açıklamalarda bulunan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz; "Özgecan Aslan kardeşimiz, Allah’tan korkmaz üç tane insan suretindeki cani tarafından katledilmiştir. Bu vahşeti hiç bir sözle tanımlamak mümkün değildir. Olayın sonrasında internette çıkan haberlerde yapılamaya çalışılan algı yönetimi ise dikkat çekicidir. Katillerin sosyal medya hesaplarındaki bozkurt yaparken fotoğrafları boy boy yayınlanarak olay Ülkücü Harekete mal edilmeye çalışılmıştır. Bugün tabiri caizse eli tutan herkes bozkurt işaretini kolaylıkla yapabilecektir. Böyle bir vahşeti siyasallaştırmak ancak vicdanı nasır tutmuş, taş kalplilerin yapacağı iştir. İnsanlığın sona erdiği, gencecik bir hayatın solduğu ortamda ağızlarından akan salyaların toplayamayanlara bu tip haberlerin yayınlanması talimatı kimler tarafından verilmiştir? Bu kara propaganda amacı nedir, kimler kendisine menfaat devşirmeye, birilerine yaranmaya-yardakçılık yapmaya, acı üzerinden istismarda bulunmaya çalışmaktadır? Şunu herkes iyi bilsin ki münferit bir şekilde sosyal medya hesaplarından bu şekilde paylaşım yapan, Dokuz Işık’ın Şahsiyetçiliğinden ve Ahlakçılığından nasibini almamış şeref yoksunları içimizde yeri yoktur, bugüne kadar da olmamıştır. Bozkurda çakal postu giydirmeye çalışanlar şunu iyi bilsin ki bizler bu oyuna gelmeyeceğiz. Bizleri itibarsızlaştırmak adına her türlü oyunu sahneleyenlerin heveslerini kursağında bırakacak, düştükleri bataklığa bizleri de çekmelerine izin vermeyeceğiz. Sizlerden de isteğim Ülkücü olmanın şerefini taşıyamayacak; ahlaki değerlerimizden bihaber, milli hassasiyetleri aranıza almayın, bu tip şahsiyetsizleri tespit ettiğiniz vakit derhal uzaklaştırın. Buradan bir kez daha Özgecan Aslan kardeşimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, ailesine baş sağlığı ve sabırlar diliyorum" dedi.

ÇARŞAMBA KASKETİ HEDİYE EDİLDİ

Samsun'dan Çarşamba ilçesine hareket eden heyeti Çarşamba İlçe Teşkilatı karşıladı. Genel Başkan Olcay Kılavuz'a Çarşamba İlçesinin Yöresel "Çarşamba Kasketi" ve ardından Samsunspor ve Çarşambaspor'un Amblemleri bulunan atkı hediye edildi. Çarşamba ilçesindeki faaliyetler hakkında İlçe Başkanı Alparslan Güreş'ten bilgi aldıktan sonra gençlerle sohbet eden Kılavuz, Samsun ziyaretlerini sonlandırdı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum