OLİMPİYATLARIN 22 TEMMUZ RAPORU

ATICILIK: ALTIN MADALYALAR KORE VE İSVİÇRE’YE GİTTİ Kadınlar 10 metre havalı tabancada Koreli Ji Won Chun altın madalya kazandı

OLİMPİYATLARIN 22 TEMMUZ RAPORU
23 Temmuz 2017 - 21:40
ATICILIK: ALTIN MADALYALAR KORE VE İSVİÇRE’YE GİTTİ
Kadınlar 10 metre havalı tabancada Koreli Ji Won Chun altın madalya kazandı. Gümüş madalyayı İranlı Fatemah Esfandiariyalmeh, bronz madalyayı ise Rus Valeria Kladovikova aldı. Elemeleri Makbule Akkaya 12’nci, Seval Öztürk 13’üncü sırada bitirdi ve iki sporcu da final göremedi.
Erkekler 50 metre prone müsabakasında İsviçreli Thomas Moesching 202.8 puanla dünya rekoru kırarak olimpiyat şampiyonu oldu. Gümüş madalyayı Koreli Changhoon Choi, bronz madalyayı ise İsrailli Saar Yanko alırken elemelerde 12’nci olan Oğuzhan Şimşek ile 14’üncü olan Mehmet Güçlü finale kalamadı.
BASKETBOL: MİLLİLER İKİNCİ YENİLGİSİNİ ALDI
Kadın basketbolda, B Grubu’ndaki ilk maçında Yunanistan’a bir sayı farkla kaybeden Türkiye, ikinci maçında da Ukrayna’ya 68-62 yenildi. Yunanistan ise Kenya’yı 89-21 yendi. A Grubu’nda ise Polonya Çin’i, İtalya ise Rusya’yı mağlup etti.
FUTBOL: KADINLARDA İKİNCİ MAĞLUBİYET
Kadın futbolunda Türkiye İşitme Engelliler Kadın Futbol Milli Takımı gruptaki üçüncü maçında Polonya’ya 1-0 mağlup oldu. Bu sonuçla milli takım ikinci yenilgisini aldı.  Gruptaki diğer maçlarda Brezilya Çin’i 9-0, Rusya ise Büyük Britanya’yı 1-0 yendi.
GOLF: MEHMET VE MUHAMMET İLK 16’da
Golfte ikinci tur sona ererken, erkeklerde Mehmet Yavuz ve Muhammet Demir ilk 16’ya kalmayı başardı. Erkeklerde liderlik Alman golfçü Allen John’un oldu.
Kadınlarda ise ilk turda saha rekoru kıran Hintli Diksha Dagar, ikinci turu da zirvede kapattı. İlknur Çavdar ve Gülistan Öztunç ise son iki sırada yer aldılar ancak kadınlarda sadece iki sporcu mücadele ettiği için, üçüncü tura yükselmiş oldular.
GREKOROMEN GÜREŞ: BİR ALTIN DA KADİR’DEN
75 kg’da Kadir Kuş finalde Rus Vitaliy Kuzmenkov’u mağlup ederek şampiyon oldu. Bronz madalya alan isimler Ermeni Ararht Sargsyan ile Litvanyalı Mantas Kazimieras Sinkevicius oldu.
66 kg’da Gürcü Lasha Janelidze’yi yenen Rus Martin Aleksanov altın madalyanın sahibi oldu. Yarı finalde Lasha Janelidze’ye yenilen Celal Koçak, Azeri Kanan Allahverdiyev’i yenerek bronz madalya aldı. Bronz madalyanın diğer sahibi Bulgar Ivan Stoilov oldu.
130 kg’da altın madalyayı Yunan Alexandros Papadatos, Rusya’dan Evgeny Zheltukin’i finalde yenerek kazandı. Oğuzhan Cemil Şimşek yarı finalde Papadatos’a ve bronz madalya maçında Kazak Khairatkhaan Shonku’ya mağlup olarak kürsü dışı kaldı.
85 kg’da finalde Ukraynalı Roman Iashchenko’yu mağlup eden Rus David Tregubov altın madalyanın sahibi oldu. Bronz madalyayı İranlı Rasoul Daryani ile Kırgız Gabit Aidarbekov aldı. Seyfullah Karadeniz Rasoul Daryani’ye çeyrek finalde yenildi ve madalya alamadı.
HENTBOL: TÜRKİYE SIRBİSTAN’A YENİLDİ
Hentbol A Grubu’ndaki ikinci maçında Türkiye Sırbistan’a 26-21’lik skorla mağlup oldu. Bu sonuçla milliler gruptaki ilk yenilgisini aldı. Aynı grupta Rusya Brezilya’yı 36-14 mağlup etti. B Grubu’nda ise Hırvatistan Almanya’yı 25-12 yenerek oyunlara galibiyetle başladı.
JUDO: BİR MADALYA DAHA
Kadınlar takım müsabakasında Anna Shostak, Kateryna Avdieieva, Kateryna Shepeliuk, Maryna Pogorelova ve Oksana Kravchenko’dan oluşan Ukrayna takımı finalde Rusya’yı 3-2 yenerek altın madalya aldı. Serpil Yavuz, Zehra Özbey, Didem Erel, Ayşe Kesiktaş ve Münife Aydın’dan oluşan milli takımımız yarı finalde Ukrayna’ya 5-0 yenildi. Bronz madalya mücadelesinde Moğolistan’ı 3-2 yenen milliler bronz madalya aldı. Bronz madalyanın diğer sahibi ise Kore oldu.
Erkekler takım müsabakasında ise Hyeon Hwang, Jinsub Byeon, Minseok Kim ve Jungmu Yang’dan oluşan Kore takımı finalde Rusya’yı 3-2 yenerek altın madalya kazandı. Erkan Esenboğa, Enes Yıldız, Muhammet Ağaç, Mevlüt Akmaz ve Samet Bulut’tan oluşan milli takımımız yarı finalde Rusya’ya 5-0 yenildi. Bronz madalya müsabakasında ise İran’a 3-2 yenilen milliler kürsüye çıkamadı. Diğer bronz madalya ise Ukrayna’ya gitti.
PLAJ VOLEYBOLU: DÖRT YENİLGİ ALDIK
Erkekler E Grubu üçüncü maçta Yasin Okatan / Resul Tekin ikilisi  Ukraynalı Mykola Tsapalenko / Anton Koshkarov ikilisine 2-0 yenildi. B Grubu’nda ise Harun Metin / Emre Çiftçi ikilisi ise Polonyalı Tomasz Orzel / Sebastian Cziplicki ikilisine 2-1 yenildi.
Kadınlar C Grubu üçüncü maçta İlayda Pay / Meltem Çal ikilisi Çek Ivana Votipkova / Oldriska Zidkova ikilisine 2-0 mağlup oldu. Kadınlar D Grubu üçüncü maçında Ayşegül Yalnız / Damla Buğse Çelep  Macar Viktoria Tisza / Lucia Mattyasovszky ikilisine 2-0 yenildi.
TENİS: ASUMAN VE TUTEM ELENDİ
Kadınlar son 16 turunda Asuman Saki, Rus Polina Smirnova’ya 6/1, 6/2’lik setlerle mağlup oldu. Son 16 turundaki bir diğer sporcumuz Tutem Banguoğlu da Alman Verena Fleckenstein’a 6/1’lik iki set sonunda elendi.
VOLEYBOL: ERKEK MİLLİLERDEN ÜÇTE ÜÇ
Erkeklerde ise milli takımımız A Grubu’ndaki üçüncü maçında Japonya’yı 3-0 mağlup ederek gruptaki ilk üç maçından da galibiyetle ayrılmış oldu. Aynı grupta İtalya Brezilya’yı 3-1 mağlup ederken B Grubu’nda Ukrayna İran’ı, Rusya da ABD’yi 3-0’la geçti.
Kadın milli takımımız A Grubu’ndaki üçüncü maçında İtalya’ya 3-0 mağlup oldu ve üçüncü yenilgisini aldı. Aynı grupta Japonya Rusya’yı 3-0 yenerek gruptaki dördüncü maçında dördüncü galibiyetini elde etti. B Grubu’nda ise ABD Brezilya’yı 3-0, Ukrayna da Polonya’yı 3-1 yendi.
YÜZME: REYHAN ALTINCI OLDU
Kadınlar 200 metre kurbağalamada bu dalın dünya rekortmeni Belaruslu Aksana Petrushenka 2:35.90’lık derecesiyle Deaflympics rekoru kırdı ve altın madalyanın sahibi oldu. Rus Kristina Shaiakhmetova gümüş, Polonyalı Julia Chmielewska bronz madalya aldı. Sporcumuz Reyhan Küçük kendi serisinde birinci, toplamda ikinci sırayı alarak yükseldiği finalde 100 metreyi ikinci, 150 metreyi üçüncü sırada döndü ancak yarışı altıncı sırada tamamladı.
Kadınlar 4x100 serbest yarışında Maria Karpova, Alena Alexeeva, Viktoriia Terenteva ve Elonora Brykanova’dan oluşan Rusya takımı 3:54.73’lük dereceyle dünya rekoru kırarak altın madalya kazandı. Belarus gümüş, Ukrayna bronz madalyanın sahibi oldu. Reyhan Küçük, Buse Yörükoğlu, Berna Dikyuva ve Meliha Uncu Tosun’dan oluşan milli takımımız sekizinci sırada kaldı.

Kadınlar 200 metre ferdi karışıkta Rus sporcu Olga Kliuchnikova eleme serilerinde kırdığı dünya rekorunu 3.44 saniye geliştirerek 2:19.35’lik derecesiyle altın madalya kazandı. Rus Polina Bilalova gümüş, Ukraynalı Iryna Tereshchenko bronz madalya aldı.
Erkekler 200 metre sırtüstünde bu dalın son Deaflympics şampiyonu ABD’li Matthew James Klotz kendisine ait dünya rekorunu geliştirerek 2:01.96’lık derecesiyle altın madalya kazandı. Bu daldaki son dünya şampiyonu Japon Yoshikazu Kanaji gümüş, Polonyalı Julius Sawka bronz madalya aldı.
Erkekler 50 metre kelebekte Rus Andrei Zhivaev 24.75’lik derecesiyle dünya rekoru kırarak altın madalya aldı. ABD’li Matthew James Klotz gümüş, bir diğer Rus Ilia Trishkin bronz madalya aldı. Eleme serilerinde Emre Gürsoy 47’nci, Ali Özyalçın 48’inci ve Cihan Sarıoğlu 50’nci sırayı aldı ve finale kalamadı.
Erkekler 100 metre serbestte Rus Miron Denisov 51.51’lik derecesiyle Deaflympics rekoru kırarak altın madalya kazandı. Bir diğer Rus Andrei Zhivaev gümüş, Brezilyalı Guilherme Maia Kabbach bronz madalyanın sahibi oldu. Eleme serilerinde sporcularımız Emre Gürsoy 43’üncü, Ali Özyalçın 44’üncü, Emirhan Eroğlu 45’inci ve Cihan Sarıoğlu 47’nci sırayı aldı ve finale kalamadı.
Kadınlar 50 metre serbestte Büyük Britanyalı Danielle Joyce altın madalya kazandı. Gümüş madalyayı Rus Elonora Brykanova, bronz madalyayı Ukraynalı Mariya Rezhylo aldı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum