OMÜ'de Aşama Kaydeden Öğretim Üyeleri Biniş Giydi
Ondokuz Mayıs Üniversitesinde eylül 2018 ile aralık 2019 tarihleri arasında akademik aşama kaydeden öğretim üyeleri, geleneksel “Biniş Takdim Töreni”yle binişlerini (cübbe) giydi.
15 Ocak 2020 - 20:48
OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen törene; Samsun Valisi Osman Kaymak, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Prof. Dr. Mehmet Kuran ve Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, kamu kurum temsilcileri, idari ve akademik personel, biniş giyen öğretim üyeleri ile aileleri katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, bu yıl üçüncü defa düzenlenen törenin bir gelenek haline geldiğini ifade ederek “2019 yılında aramıza katılan ve akademik aşama gösteren öğretim üyelerimizin binişlerini giyeceği böyle gururlu bir günde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum.” dedi.
“Akademisyenlerimiz hepimizin şahitliğinde sorumluluklarını yerine getirmenin sözünü verecekler”
Biniş ya da cübbe olarak adlandırılan giysiyi, sadece üç meslek grubunun kullandığına dikkat çeken Rektör Sait Bilgiç şöyle devam etti: “Bu meslek grupları akademisyenler, din adamları ve yargı mensuplarıdır. Mensuplarının ortak özellikleri ise her zaman hak ve doğrunun yanında olma sorumluluğunu taşımalarıdır. Sorumluluklarını yerine getiremedikleri takdirde de bulundukları toplumda huzurun, düzenin ve adaletin varlığından söz edemeyiz. Bu sebeple düzenlediğimiz törenle binişlerini (cübbe) giyecek akademisyenlerimiz, hem bu sorumlulukları konusunda farkındalık kazanacak hem de hepimizin şahitliğinde sorumluluklarını yerine getirmenin sözünü verecekler.”
25 profesör, 53 doçent ve 79 doktor öğretim üyesinin kadrolarına yerleştiğini kaydeden Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç “Üniversitemiz, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılına, 2 bin 500’ü akademisyen olmak üzere 6 bin 600 personelle başladı. Yaklaşık 54 bin öğrencimiz bulunmakta ve bu öğrencilerin 5 bin 700 kadarı uluslararası öğrencilerimizden oluşmakta.” diye konuştu.
“Akredite birim sayımızı 3 yılda 1‘den 8’e çıkardık”
OMÜ’nün 2019 yılında, 19 Mayıs 1919’un 100. yıl coşkusunu yaşadığını da hatırlatan Rektör Sait Bilgiç “Milli Mücadelenin başladığı tarihin adını taşıyan Üniversite olarak, birçok 100. yıl etkinliği gerçekleştirdik. Asli görevlerimizi yürütürken de adımıza yakışır bir şekilde, Üniversitemizi daha üst sıralara taşıyacak çok sayıda başarıya imza attık. Özellikle kalite süreçlerinde çok sıkı çalışmalarla önemli mesafeler kat ettik. 3 yıl önce bir fakültemiz akredite olmuşken şu anda 8 birimimiz akredite olmuş durumda ve 5 birimimiz de akredite olmak için başvuru sürecine geldi. Bu durum, yaptığımız işlerin kaliteli ve güvenilir bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak amaçlıdır.” ifadelerini kullandı.
Günümüzde tüketimin artmasıyla israfın ve çevre kirliliğinin ileri boyutlara ulaştığına dikkat çeken Rektör Sait Bilgiç, bu konuyla ilgili OMÜ’nün yürüttüğü sıfır atık projesine de değindi. Dünyada ve Türkiye’de atık yönetimi ile ilgili önlemlerin alınmaya başladığını belirten Rektör Bilgiç “Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin öncülüğünde Türkiye'de sıfır atık konusunda önemli çalışmalar yapılıyor. Biz de Üniversite olarak sıfır atık çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Özellikle atığı azaltıcı tedbirlerin alınması, bu çalışmalarımızın önemli bir safhasını oluşturdu. Ayrıştırılan atıkların geri dönüşümünü sağlayacak sistemlerin kurulması da bu sürecin diğer önemli parçası. Bu konuyla ilgili de ciddi adımlar atıyoruz.” dedi.
“Hedef üniversitemizi dünya sıralamasında ilk 500’e taşımak”
Üniversitelerin bilimsel başarıları, çevre konusundaki duyarlıkları gibi unsurları dikkate alınarak dünya genelinde bir sıralamaya tabi tutulduğunu ifade eden Rektör Sait Bilgiç “Bu sıralamalarla da üniversiteler, bulundukları yer bakımından bir değer ifade etmeye başladı. Biz de göreve geldiğimiz günden itibaren bu konuyu ciddiye alarak hassasiyetle çalışmalarımıza başladık. OMÜ ilk defa 2018 yılında dünya genelinde 1001+ sıralamasında yer aldı ve hâlâ bu sıramızı koruyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde Üniversitemizi ilk 500’e taşıyacak çalışmaların içerisinde olacağız.” şeklinde konuştu.
“Akademik yükselme kriterlerindeki çıtayı daha yukarı taşıyacağız”
Akademik çalışmalara hız vermek amacıyla akademik yükselme kriterlerindeki çıtayı daha yukarı çıkaracak bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç “Bu çalışmaların amacı akademisyenlerimizin önünü kesmek ya da geç unvan almalarına sebep olmak demek değil. Aksine akademik yükselmeler bizi mutlu ediyor. Bu tören de bunun bir göstergesi. Hak edilerek alınan unvanların çokluğu, hepimize anlamlı bir mutluluk veriyor. Herkesin haklarının gözetileceği bu çalışma, hem Üniversitemiz hem de ülkemiz için faydalı olacaktır.” diye konuştu.
“Üniversite-sanayi iş birliklerimiz gittikçe güçleniyor”
İleri teknolojik buluşların ülke ve dünya ekonomilerine katkıları hakkında da bilgi veren Rektör Sait Bilgiç “Türkiye’nin de bu konudan uzak kalması ve bu konuyu dikkate almaması mümkün değil. Ülkemizde markalaştırılan ileri teknolojik ürünlerin fazlalaşması, hem hepimiz gururlandıracak hem de ülkemizi gelecek nesillere güven içinde teslim etmemizi sağlayacaktır. Devletimiz bu konuda ciddi adımlar atıyor. Üniversiteler de bu süreçte çok önemli bir aktör. Biz de ağırlıklı olarak içinde yer aldığımız Samsun Teknopark aracılığıyla, üniversite-sanayi iş birliklerini geniş bir zeminde gerçekleştirerek, özel bütçe ile devlet imkânlarını bütünleştirerek çalışmalarımızı daha da büyütmeyi hedefliyoruz. Bölgemizin imkânlarını da gözeterek, belli alanlara odaklanarak çalışmalarımızı sürdürüyor, iş birliklerimizi gittikçe güçlendiriyoruz.” ifadelerini kullandı.
“Üniversitemizdeki proje üretimi yükselmeye başladı”
Samsun Teknopark’ın 2019 yılında birçok büyük şehri geride bırakarak birinci olduğunu hatırlatan Rektör Sait Bilgiç “Samsun Teknopark ve OMÜ Teknoloji ve Transfer Ofisindeki çalışmalar sayesinde, Üniversitemizdeki proje üretimi yükselmeye başladı. Ayrıca genç girişimcileri desteklemek üzere 3 yıl önce TÜBİTAK tarafından oluşturulan bireysel genç girişimciler destek fonu, belirli teknoparklara verildi. Karadeniz Bölgesinde de bu görevi Samsun Teknopark üstlendi. Bu yıl 6 genç girişimci, yaklaşık 200 bin TL karşılıksız destek sağlamış oldu. Böylece hem fikirlerini hayata geçirecek, hem de Samsun Teknoparkın imkânlarından yararlanacaklar.“ dedi.
“OMÜ şehir, bölge ve ülke gelişiminde aktif rol oynuyor”
Üniversitenin kendi bütçesiyle yürütülen BAP projelerine, öncelikli alanlarda destek verdiğini belirten Rektör Bilgiç, dış kaynaklı ve daha büyük projeleri hedeflediklerini belirterek şöyle devam etti “Artık kaybedecek zamanımız yok. İşlevselliği olmayan projeler yerine interdisipliner çalışmaları güçlendirerek toplum yararına sonuçları olacak projeler üretmeliyiz. Özellikli ve öncelikli projeler oluşturup bunları desteklememiz gerek. TUBİTAK, Yükseköğretim Kurulu ve üniversitelerimizin de bu doğrultuda çalışmaları bulunmakta. Biz de OMÜ olarak şehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin gelişmesinde aktif olarak rol alıyoruz. Bu rolü daha da büyütmek istiyoruz ve bu durumda en büyük görev akademisyenlerimize düşüyor. Bunu başaracaklarına inanıyoruz.”
Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç “Allah daha güzel günlerde, sağlık ve huzur içerisinde bir arada olmayı nasip etsin.” temennisiyle sözlerini tamamladı.
Biniş töreninin hayırlı olmasını dileğinde buluna Samsun Valisi Osman Kaymak da “Değerli Rektör Hocamızı dinlerken gerçekten çok mutlu olduk.
OMÜ bölgenin en başarılı üniversitesi
Üniversitemiz hakkında bizleri onurlandıran, gururlandıran güzel bilgiler verdi. Memleketin birer evladı olarak ben de bundan onur ve gurur duydum. Türkiye’nin kalkınma hamlesinde, Üniversitemizin yaptığı çalışmalar bizlere yol gösteriyor. Unvanda yükselen öğretim üyelerimizin görevlerini sağlıklı, huzurlu ve onur içinde yapması da büyük bir şükür ve onur vesilesidir. Alanlarında yaptıkları bilimsel çalışmalar, bu dünyada bir iz bırakmalarına vesile olacaktır. Bu çabada olurlarsa hem kendilerine hem de ülkemize büyük katkı yapacaklarını düşünüyorum.” dedi.
OMÜ’nün bölgenin en başarılı Üniversitesi olduğunu dile getiren Vali Kaymak “Çevre illerdeki pek çok üniversitenin rektörleri ve öğretim üyeleri de buradan gidiyor. OMÜ, ilimiz ve ülkemizin kalkınmasına büyük katkılar sağlıyor. Biz, zaman zaman danışma kurulu ve kamu-sanayi-üniversite iş birliği toplantılarında gelişme sağlayacak değerlendirmelerde bulunuyoruz. Bu güzel törende aranızda bulunmaktan mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Cübbe giyecek arkadaşlara başarılar diliyorum. Öncelikle kendileri için sonra ilimize ve ülkemize katkı sağlayacak başarılara imza atacağınıza inanıyorum.
Açılış konuşmalarının ardından Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Ferit Bulut öncülüğünde Devlet Konservatuarı Geleneksel Türk Müzikleri Ana Sanat Dalı ile Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Öğretmenliği öğrencilerinin ortaklaşa hazırladıkları müzik dinletisi gerçekleşti.
Samsun Teknopark ve BiggSamsun’dan destek kazanan akademsiyelere başarı belgesi
Ödül takdimiyle devam eden törende 2019 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen “7. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve AR-GE Merkezleri Ödül Töreni”nde Erken Aşama Teknoloji Geliştirme Bölgeleri kategorisinde birincilik ödülüne değer bulunan Samsun Teknoloji Geliştirme Bölgesi Samsun Teknopark Genel Müdürü Dr. Buğra Çolak’a başarı belgesi verildi.
Ardından TÜBİTAK BİGGSamsun birinci döneminde destek kazanan “Yerli Elektronik Stetoskop Üretimi” projesiyle Dr. Öğr. Üyesi Selim Aras ve Dr. Öğr. Üyesi Seda Üstün Ercan, “Riskli Yenidoğanda Ön Değerlendirme ile Erken Teşhis ve Tedavi” projesiyle Dr. Öğr. Görevlisi Sema Gül Türk ve Dr. Öğr. Üyesi İsmail İşeri, “Ampute Bireyler için Tasarlanmış, İnsan Doğasına Uygun Biyonik El ve Kol Tasarım” projesiyle Arş. Gör. Mehmet Serdar Çelik, Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Tepe ve Arş. Gör. Hasan Baş, “Yüksek Verimlilik ve Kararlılıkta Perovskite Güneş Pillerinin Seri Üretimi için Makine Tasarım ve İmalatı” projesiyle Doç. Dr. Hakan Özcan ve doktora öğrencisi Ahmet Rasim Girişen başarı belgelerini ve hediyelerini Samsun valisi Osman Kaymak’ın elinden aldı.
Törene katılan 161 öğretim üyesinin; Rektör Sait Bilgiç, Rektör Yardımcıları ve fakülte dekanları takdim ettiği binişleri giymesiyle ve toplu fotoğraf çekiminin ardından “Biniş Takdim Töreni” sona erdi.
Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, bu yıl üçüncü defa düzenlenen törenin bir gelenek haline geldiğini ifade ederek “2019 yılında aramıza katılan ve akademik aşama gösteren öğretim üyelerimizin binişlerini giyeceği böyle gururlu bir günde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum.” dedi.
“Akademisyenlerimiz hepimizin şahitliğinde sorumluluklarını yerine getirmenin sözünü verecekler”
Biniş ya da cübbe olarak adlandırılan giysiyi, sadece üç meslek grubunun kullandığına dikkat çeken Rektör Sait Bilgiç şöyle devam etti: “Bu meslek grupları akademisyenler, din adamları ve yargı mensuplarıdır. Mensuplarının ortak özellikleri ise her zaman hak ve doğrunun yanında olma sorumluluğunu taşımalarıdır. Sorumluluklarını yerine getiremedikleri takdirde de bulundukları toplumda huzurun, düzenin ve adaletin varlığından söz edemeyiz. Bu sebeple düzenlediğimiz törenle binişlerini (cübbe) giyecek akademisyenlerimiz, hem bu sorumlulukları konusunda farkındalık kazanacak hem de hepimizin şahitliğinde sorumluluklarını yerine getirmenin sözünü verecekler.”
25 profesör, 53 doçent ve 79 doktor öğretim üyesinin kadrolarına yerleştiğini kaydeden Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç “Üniversitemiz, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılına, 2 bin 500’ü akademisyen olmak üzere 6 bin 600 personelle başladı. Yaklaşık 54 bin öğrencimiz bulunmakta ve bu öğrencilerin 5 bin 700 kadarı uluslararası öğrencilerimizden oluşmakta.” diye konuştu.
“Akredite birim sayımızı 3 yılda 1‘den 8’e çıkardık”
OMÜ’nün 2019 yılında, 19 Mayıs 1919’un 100. yıl coşkusunu yaşadığını da hatırlatan Rektör Sait Bilgiç “Milli Mücadelenin başladığı tarihin adını taşıyan Üniversite olarak, birçok 100. yıl etkinliği gerçekleştirdik. Asli görevlerimizi yürütürken de adımıza yakışır bir şekilde, Üniversitemizi daha üst sıralara taşıyacak çok sayıda başarıya imza attık. Özellikle kalite süreçlerinde çok sıkı çalışmalarla önemli mesafeler kat ettik. 3 yıl önce bir fakültemiz akredite olmuşken şu anda 8 birimimiz akredite olmuş durumda ve 5 birimimiz de akredite olmak için başvuru sürecine geldi. Bu durum, yaptığımız işlerin kaliteli ve güvenilir bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak amaçlıdır.” ifadelerini kullandı.
Günümüzde tüketimin artmasıyla israfın ve çevre kirliliğinin ileri boyutlara ulaştığına dikkat çeken Rektör Sait Bilgiç, bu konuyla ilgili OMÜ’nün yürüttüğü sıfır atık projesine de değindi. Dünyada ve Türkiye’de atık yönetimi ile ilgili önlemlerin alınmaya başladığını belirten Rektör Bilgiç “Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin öncülüğünde Türkiye'de sıfır atık konusunda önemli çalışmalar yapılıyor. Biz de Üniversite olarak sıfır atık çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Özellikle atığı azaltıcı tedbirlerin alınması, bu çalışmalarımızın önemli bir safhasını oluşturdu. Ayrıştırılan atıkların geri dönüşümünü sağlayacak sistemlerin kurulması da bu sürecin diğer önemli parçası. Bu konuyla ilgili de ciddi adımlar atıyoruz.” dedi.
“Hedef üniversitemizi dünya sıralamasında ilk 500’e taşımak”
Üniversitelerin bilimsel başarıları, çevre konusundaki duyarlıkları gibi unsurları dikkate alınarak dünya genelinde bir sıralamaya tabi tutulduğunu ifade eden Rektör Sait Bilgiç “Bu sıralamalarla da üniversiteler, bulundukları yer bakımından bir değer ifade etmeye başladı. Biz de göreve geldiğimiz günden itibaren bu konuyu ciddiye alarak hassasiyetle çalışmalarımıza başladık. OMÜ ilk defa 2018 yılında dünya genelinde 1001+ sıralamasında yer aldı ve hâlâ bu sıramızı koruyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde Üniversitemizi ilk 500’e taşıyacak çalışmaların içerisinde olacağız.” şeklinde konuştu.
“Akademik yükselme kriterlerindeki çıtayı daha yukarı taşıyacağız”
Akademik çalışmalara hız vermek amacıyla akademik yükselme kriterlerindeki çıtayı daha yukarı çıkaracak bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç “Bu çalışmaların amacı akademisyenlerimizin önünü kesmek ya da geç unvan almalarına sebep olmak demek değil. Aksine akademik yükselmeler bizi mutlu ediyor. Bu tören de bunun bir göstergesi. Hak edilerek alınan unvanların çokluğu, hepimize anlamlı bir mutluluk veriyor. Herkesin haklarının gözetileceği bu çalışma, hem Üniversitemiz hem de ülkemiz için faydalı olacaktır.” diye konuştu.
“Üniversite-sanayi iş birliklerimiz gittikçe güçleniyor”
İleri teknolojik buluşların ülke ve dünya ekonomilerine katkıları hakkında da bilgi veren Rektör Sait Bilgiç “Türkiye’nin de bu konudan uzak kalması ve bu konuyu dikkate almaması mümkün değil. Ülkemizde markalaştırılan ileri teknolojik ürünlerin fazlalaşması, hem hepimiz gururlandıracak hem de ülkemizi gelecek nesillere güven içinde teslim etmemizi sağlayacaktır. Devletimiz bu konuda ciddi adımlar atıyor. Üniversiteler de bu süreçte çok önemli bir aktör. Biz de ağırlıklı olarak içinde yer aldığımız Samsun Teknopark aracılığıyla, üniversite-sanayi iş birliklerini geniş bir zeminde gerçekleştirerek, özel bütçe ile devlet imkânlarını bütünleştirerek çalışmalarımızı daha da büyütmeyi hedefliyoruz. Bölgemizin imkânlarını da gözeterek, belli alanlara odaklanarak çalışmalarımızı sürdürüyor, iş birliklerimizi gittikçe güçlendiriyoruz.” ifadelerini kullandı.
“Üniversitemizdeki proje üretimi yükselmeye başladı”
Samsun Teknopark’ın 2019 yılında birçok büyük şehri geride bırakarak birinci olduğunu hatırlatan Rektör Sait Bilgiç “Samsun Teknopark ve OMÜ Teknoloji ve Transfer Ofisindeki çalışmalar sayesinde, Üniversitemizdeki proje üretimi yükselmeye başladı. Ayrıca genç girişimcileri desteklemek üzere 3 yıl önce TÜBİTAK tarafından oluşturulan bireysel genç girişimciler destek fonu, belirli teknoparklara verildi. Karadeniz Bölgesinde de bu görevi Samsun Teknopark üstlendi. Bu yıl 6 genç girişimci, yaklaşık 200 bin TL karşılıksız destek sağlamış oldu. Böylece hem fikirlerini hayata geçirecek, hem de Samsun Teknoparkın imkânlarından yararlanacaklar.“ dedi.
“OMÜ şehir, bölge ve ülke gelişiminde aktif rol oynuyor”
Üniversitenin kendi bütçesiyle yürütülen BAP projelerine, öncelikli alanlarda destek verdiğini belirten Rektör Bilgiç, dış kaynaklı ve daha büyük projeleri hedeflediklerini belirterek şöyle devam etti “Artık kaybedecek zamanımız yok. İşlevselliği olmayan projeler yerine interdisipliner çalışmaları güçlendirerek toplum yararına sonuçları olacak projeler üretmeliyiz. Özellikli ve öncelikli projeler oluşturup bunları desteklememiz gerek. TUBİTAK, Yükseköğretim Kurulu ve üniversitelerimizin de bu doğrultuda çalışmaları bulunmakta. Biz de OMÜ olarak şehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin gelişmesinde aktif olarak rol alıyoruz. Bu rolü daha da büyütmek istiyoruz ve bu durumda en büyük görev akademisyenlerimize düşüyor. Bunu başaracaklarına inanıyoruz.”
Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç “Allah daha güzel günlerde, sağlık ve huzur içerisinde bir arada olmayı nasip etsin.” temennisiyle sözlerini tamamladı.
Biniş töreninin hayırlı olmasını dileğinde buluna Samsun Valisi Osman Kaymak da “Değerli Rektör Hocamızı dinlerken gerçekten çok mutlu olduk.
OMÜ bölgenin en başarılı üniversitesi
Üniversitemiz hakkında bizleri onurlandıran, gururlandıran güzel bilgiler verdi. Memleketin birer evladı olarak ben de bundan onur ve gurur duydum. Türkiye’nin kalkınma hamlesinde, Üniversitemizin yaptığı çalışmalar bizlere yol gösteriyor. Unvanda yükselen öğretim üyelerimizin görevlerini sağlıklı, huzurlu ve onur içinde yapması da büyük bir şükür ve onur vesilesidir. Alanlarında yaptıkları bilimsel çalışmalar, bu dünyada bir iz bırakmalarına vesile olacaktır. Bu çabada olurlarsa hem kendilerine hem de ülkemize büyük katkı yapacaklarını düşünüyorum.” dedi.
OMÜ’nün bölgenin en başarılı Üniversitesi olduğunu dile getiren Vali Kaymak “Çevre illerdeki pek çok üniversitenin rektörleri ve öğretim üyeleri de buradan gidiyor. OMÜ, ilimiz ve ülkemizin kalkınmasına büyük katkılar sağlıyor. Biz, zaman zaman danışma kurulu ve kamu-sanayi-üniversite iş birliği toplantılarında gelişme sağlayacak değerlendirmelerde bulunuyoruz. Bu güzel törende aranızda bulunmaktan mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Cübbe giyecek arkadaşlara başarılar diliyorum. Öncelikle kendileri için sonra ilimize ve ülkemize katkı sağlayacak başarılara imza atacağınıza inanıyorum.
Açılış konuşmalarının ardından Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Ferit Bulut öncülüğünde Devlet Konservatuarı Geleneksel Türk Müzikleri Ana Sanat Dalı ile Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Öğretmenliği öğrencilerinin ortaklaşa hazırladıkları müzik dinletisi gerçekleşti.
Samsun Teknopark ve BiggSamsun’dan destek kazanan akademsiyelere başarı belgesi
Ödül takdimiyle devam eden törende 2019 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen “7. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve AR-GE Merkezleri Ödül Töreni”nde Erken Aşama Teknoloji Geliştirme Bölgeleri kategorisinde birincilik ödülüne değer bulunan Samsun Teknoloji Geliştirme Bölgesi Samsun Teknopark Genel Müdürü Dr. Buğra Çolak’a başarı belgesi verildi.
Ardından TÜBİTAK BİGGSamsun birinci döneminde destek kazanan “Yerli Elektronik Stetoskop Üretimi” projesiyle Dr. Öğr. Üyesi Selim Aras ve Dr. Öğr. Üyesi Seda Üstün Ercan, “Riskli Yenidoğanda Ön Değerlendirme ile Erken Teşhis ve Tedavi” projesiyle Dr. Öğr. Görevlisi Sema Gül Türk ve Dr. Öğr. Üyesi İsmail İşeri, “Ampute Bireyler için Tasarlanmış, İnsan Doğasına Uygun Biyonik El ve Kol Tasarım” projesiyle Arş. Gör. Mehmet Serdar Çelik, Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Tepe ve Arş. Gör. Hasan Baş, “Yüksek Verimlilik ve Kararlılıkta Perovskite Güneş Pillerinin Seri Üretimi için Makine Tasarım ve İmalatı” projesiyle Doç. Dr. Hakan Özcan ve doktora öğrencisi Ahmet Rasim Girişen başarı belgelerini ve hediyelerini Samsun valisi Osman Kaymak’ın elinden aldı.
Törene katılan 161 öğretim üyesinin; Rektör Sait Bilgiç, Rektör Yardımcıları ve fakülte dekanları takdim ettiği binişleri giymesiyle ve toplu fotoğraf çekiminin ardından “Biniş Takdim Töreni” sona erdi.
FACEBOOK YORUMLAR