OMÜ Hatay'da Suriyeli Küçük Öğrencileri Kucakladı...

Yükseköğretim Kurulu tarafından Türk yükseköğretim tarihinde ilk kez Hatay’da Mustafa Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde 9 Mart’ta “Türk Yükseköğretim Sisteminde Suriyeli Öğrenciler” başlıklı uluslara

OMÜ Hatay'da Suriyeli Küçük Öğrencileri Kucakladı...
13 Mart 2017 - 19:30
7- Boş kalıp haber 1 2Yükseköğretim Kurulu tarafından Türk yükseköğretim tarihinde ilk kez Hatay’da Mustafa Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde 9 Mart’ta “Türk Yükseköğretim Sisteminde Suriyeli Öğrenciler” başlıklı uluslararası bir konferans düzenlendi.
YÖK Başkanı M. A. Yekta Saraç ve beraberindeki heyetin yanı sıra Suriyeli öğrencilerin yoğun olduğu üniversitelerin iştirak ettiği konferansa; en fazla Suriyeli öğrencinin istihdam edildiği 10 üniversitesi arasında yer alan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ile İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Metin Yılmaz ve Samsun İnsani Yardım Hareketi yönetim kurulu üyesi ve OMÜ personeli Ersan Salihoğlu da katıldı.
Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’in de görüş ve önerileri ile katkı sunduğu çalıştayın sonrasında YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, bir basın toplantısı düzenleyerek Konferans Sonuç Bildirgesi’ni kamuoyu ile paylaştı.
İyi çalışın ki sizi üniversitemizde okutalım
Konferansın ardından 10 Mart günü Hatay Valiliği’nden alınan özel izinle Rektör Sait Bilgiç, Prof. Dr. Metin Yılmaz ve Ersan Salihoğlu, Boynuyoğun Geçiçi Barınma Merkezi’ni ziyaret ederek; bu merkezdeki savaş muhacirleri, anaokulu ve ilköğretim öğrencileri ile bir araya geldi.
Boynuyoğun Geçiçi Barınma Merkezi’nde eğitimini sürdüren 2000’i aşkın öğrenciyle buluşan Rektör Bilgiç, “her daim yanınızdayız” mesajı vererek öğrencilere hitaben, “İyi çalışın ki gelin sizi üniversitemizde okutalım” dedi. Prof. Dr. Sait Bilgiç, çocukların geleceklerinin inşası için onların kucaklanması gerektiğini söyledi.
Ziyarette, merkez görevlilerinin anaokulların altyapı eksikliklerinin tamamlanması yönündeki talepleri doğrultusunda eksikliklerin tamamlanacağı sözü verilerek, çalışmalara başlandı.
Duygusallık ve gururu bir arada yaşadık
Ziyarete eşlik eden İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Metin Yılmaz da kampa ilk girişleriyle birlikte duygusallık ve gururu bir arada yaşadıklarını ifade ederek, “İnsanlığın düştüğü yerden, Büyük Türkiye’mizin sayesinde tekrar ayağa kaldırıldığını görmenin huzurunu yaşadık. Çocuklarla konuşarak sonraki öğrenimleri için kendilerini üniversitemize beklediğimizi söyledik” diye konuştu.
Boynuyoğun Geçiçi Barınma Merkezi
10.06.2011 tarihinde çadırkent olarak kurulan Boynuyoğun Geçici Barınma Merkezi, 03.10.2016 tarihinden itibaren 140 bin metrekarelik alanda 2056 adet konteynır inşa edilerek konteynır kente dönüştürüldü. 10.03.2017 tarihi itibariyle barınma merkezinde 1951 konteynırda 1741 aile ve toplamda 8088 Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşı misafir edilmekte.
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum