OMÜ Projelerine Büyük Destek

OMÜ Projelerine Büyük Destek Kamu-üniversite-sanayi işbirliğini kurumsallaştırmak ve Türkiye’nin uluslararası pazarlardaki rekabet gücünü artırmak için 2006 yılında başlatılan Sanayi Tezleri Pr

OMÜ Projelerine Büyük Destek
31 Aralık 2014 - 22:34
OMÜ Projelerine Büyük Destek

Kamu-üniversite-sanayi işbirliğini kurumsallaştırmak ve Türkiye’nin uluslararası pazarlardaki rekabet gücünü artırmak için 2006 yılında başlatılan Sanayi Tezleri Programı (SAN-TEZ) kapsamında en fazla projesi desteklenen üniversiteler arasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ikinci sırada yer aldı.

OMÜ, SAN-TEZ’de En Fazla Projesi Desteklenen İkinci Üniversite

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın AA muhabirine yaptığı açıklamaya göre bakanlıkça yapılan değerlendirmeler sonucunda en fazla projesi desteklenen üniversiteler sırayla; Ege Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi olduğunu söyledi.

SAN-TEZ Programı ile üniversitedeki bilgi birikimini sanayiye aktararak, sanayicinin sorunlarını çözmeyi ve teknoloji seviyesini yükseltmeyi hedeflediklerini söyleyen Işık; böylece projelerde yer alan yüksek lisans ile doktora öğrencilerinin sanayiyi tanıyarak mezun olacağına ve sanayideki nitelikli eleman istihdamının artacağına işaret etti.

Başvurular 2 ayda Cevaplanacak

“San-Tez” kapsamında proje bütçelerinin %85’ine kadar hibe desteği verilecek. Yenilenen SAN-TEZ yönetmeliğine göre daha önce iki dönem olarak alınan proje başvuruları artık sürekli hale getirilecek ve 2 ay içinde sonuçlandırılması sağlanacak. Ayrıca projelerin yürütülmesi ve sonuçlandırılması aşamasında üniversitelerin imkânlarından faydalanılması karşılığı olarak proje bütçesinin yüzde % 5’ine karşılık gelen tutar, kurumun Ar-Ge faaliyetlerinde kullanılmak üzere kurum hissesi olarak üniversitelere aktarılacak.

SAN-TEZ Projeleri en çok tarım, gıda sanayi, elektronik, tekstil, otomotiv yan sanayi, bilgisayar-iletişim teknolojileri, enerji ve telekomünikasyon sektörlerinde yoğunlaşıyor.

Kaynak

http://www.sanayi.gov.tr/NewsDetails.aspx?newsID=13960&lng=tr

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum