OMÜ UZEM SINIFTA KALDI!

Yüzlerce öğrenci ‘sınav’ mağduru mu olacak? Ondokuz Mayıs Üniversitesi tarafından hayata geçirilen Uzaktan Eğitim Merkezi kapsamında bölümlere yerleşen öğrencilerin mağduriyetlerinin ardı arkası kesil

OMÜ UZEM SINIFTA KALDI!
14 Kasım 2015 - 18:18
Yüzlerce öğrenci ‘sınav’ mağduru mu olacak?
Ondokuz Mayıs Üniversitesi tarafından hayata geçirilen Uzaktan Eğitim Merkezi kapsamında bölümlere yerleşen öğrencilerin mağduriyetlerinin ardı arkası kesilmiyor. Öğrenim ücreti ve materyal ücreti olarak öğrencilerinden senelik bin 500 TL’ye yakın ücret almasına rağmen öğrencilerine kitap vermeyen, internet üzerinden canlı ders anlatımları saatleriyle ilgili mağduriyetler yaşatan, ders tekrarlarını sistem hatası nedeniyle izletemeyen OMÜ, şimdi de sınav sisteminin çökmesi sonucu büyük tepki aldı.
14 Kasım 2015 Cumartesi günü gerçekleştirilmesi planlanan Medya ve İletişim Bölümü vize sınavlarını internet üzerinden yapmayı hedefleyen ve bu doğrultuda öğrencileri bilgilendiren OMÜ, bu sınavlarda adeta sınıfta kaldı. Saat:14.00’da gerçekleştirmesi gereken Bilgi ve İletişim Teknolojileri sınavının daha ilk dakikasında sistemi çöken OMÜ Uzem, sınavı yarıda keserek öğrencilerine ‘Sınav saat: 15.00’a ertelendi’ şeklinde mesaj gönderdi. Bu mesajın ardından da sınavın saat: 19.00’a ertelendiği yönünde başka bir mesajla öğrencilerini bilgilendirdi. Daha önce gerçekleştirdiği sınavlarında da öğrencilerine benzer sorunları yaşatan OMÜ Uzaktan Eğitim Merkezi, son yaşanan olayın ardından öğrencilerin sert tepkilerine maruz kaldı. Öğrenciler, üniversitenin sistem hatasının bedelini öğrencilere ödettiğini öne sürerek, yöneticilere tepki gösterdi.

[gallery ids="38268,38269,38270,38271,38272,38273,38274"]
Günlerce hazırlandıkları sınavlar sırasında yaşadıkları sorunlara sosyal medya üzerinden tepki gösteren öğrenciler, telefonla arayıp bilgi almak istedikleri OMÜ UZEM’den ise yanıt alamadı. Bilgisayarları başında ne yapacaklarını bilmez halde kalan yüzlerce Medya ve İletişim öğrencisi, sosyal medya üzerinden irtibatlanarak konuyu ilgili mercilere taşımak ve haklarını aramak için sözleşiyor. Öte yandan Türkiye’nin sayılı üniversitelerinden birisi olan Ondokuz Mayıs Üniversitesinin, öğrencilerini internet üzerinden sınav yapabilecek bir sisteme sahip olup olmadığı ise merak konusu oldu.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum