OMÜ VAKFI KOLEJİNDE UYUM HAFTASİ

OMÜ Vakfı Koleji öğrencileri, Oryantasyon Haftası'nı öğretmenleri ile yaptıkları etkinlikler ile dolu dolu geçirdiler

OMÜ VAKFI KOLEJİNDE UYUM HAFTASİ
19 Eylül 2015 - 20:38
OMÜ Vakfı Koleji öğrencileri, Oryantasyon Haftası'nı öğretmenleri ile yaptıkları etkinlikler ile dolu dolu geçirdiler. Ana sınıfı, birinci sınıf ve beşinci sınıf öğrencilerinin okula uyum sağlamaları kapsamında düzenlenen program 14 Eylül'de başladı ve 10.00-13.00 saatleri arasında beş gün sürdü.

[gallery ids="34935"]

Oryantasyon(Uyum) Eğitimi'nde çocuklara Okulun çeşitli birimleri tanıtıldı, okulun kuralları anlatıldı. Sınıf içi yerleşim düzeni ve kuralları oluşturularak çocukların birbirini tanımalarına, öğretmenleriyle kaynaşmalarına imkân sağlayan oynayarak öğrenme yöntemi uygulandığı belirtildi.

Okul Rehberlik Servisi, uyum eğitiminin çocuğa sağladığı yararlardan söz ederken önümüzdeki ders yılına hazırlanan velilerimize de bazı önerilerde bulundu. Rehber Öğretmenler, küçük yaş gruplarında uzayan tatiller kazanımların hızla yitirilmesine neden olduğundan ana sınıfı ve 1. sınıf öğrencilerine 10 dakikalık seanslarla gün içinde en az iki üç kez okuma seansları yapmaları önerisinde bulundu. Okuma yazma bilenler için de özellikle küçük sınıflar için ilgi çekici masal ve hikâye kitapları seçerek onların okuyup büyüklerin dinlediği ortamların oluşturulması gerektiğini belirtti.

Yeni bir ortamın ana sınıfı ve birinci sınıflar için ifade ettiği anlam ve doğurabileceği olumsuz tutumlarla beşinci sınıflar için doğurabileceği olumsuz tutumlar farklı olacaktır. Bu açıdan ebeveyn tutumları da tedbirleri de farklı olacaktır. Bunun için velilerin okul rehberlik servislerinden yararlanmaları, gerekirse bir uzmandan yardım almalarının doğru bir tutum geliştirmek için önemli olduğuna işaret eden OMÜ Vakfı Koleji Rehberlik Servisi, bu konularda Samsun’un değerli halkına hizmet vermekte olduğu da yapılan açıklamalar arasında yer aldı.

''Ailelerin Okula ve okul bileşenleriyle daha ilgili olmaları çocukların okula ilişkin ön yargılarını daha hızlı kıracaktır. Özellikle sınıf öğretmenleri ve Rehberlik Servisi ile daha etkin iletişim kurmaları çocuklarının eğitim öğretim sürecinden daha verim almalarına ve okul ortamına olumlu bakış kazanmalarına katkısı büyük olacaktır.''

''Batı illerinde eğitimdeki başarının kaynağı okula velinin bu yapıcı ilgisidir tespitini de kamuoyuyla paylaşan Okul İdaresi, tüm Samsun’luların Eğitim Öğretim yılının başarılı geçmesini temenni ettiklerini belirtti.''

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum