OMÜ'DE Mühendislik Fakültesi Mezuniyet Töreni

Ondokuz Mayıs Üniversitesi  (OMÜ) Mühendislik Fakültesi 2014-2015 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Kurupelit Kampüsünde yapıldı

OMÜ'DE Mühendislik Fakültesi Mezuniyet Töreni
10 Haziran 2015 - 17:29
Ondokuz Mayıs Üniversitesi  (OMÜ) Mühendislik Fakültesi 2014-2015 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Kurupelit Kampüsünde yapıldı. Öğrencilerin mezuniyet heyecanını ve coşkusunu törene katılan aileleri ve öğretim elemanları gururla izledi.

[gallery ids="29799"]

Törenine; Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan,  Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sevilhan Mennan, Prof. Dr. Şenol Eren, Prof. Dr. Süleyman Kaplan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileler hazır bulundu.

Mühendislik Fakültesindeki 10 ayrı bölümden (İnşaat Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Kimya Mühendisliği) 2014-2015 öğretim yılında 867 öğrenci mezun oldu.

[gallery ids="29801,29802,29803,29804,29805,29806,29800"]

İyi Bir Mühendis Olmanız için Çalıştık

Törenin açılış konuşmasını Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı yaptı. Prof. Dr. Yazıcı, “ 1993 yılında kurulan fakültemiz 10 ayrı bölümde 5 bin 97 öğrenci ile eğitimini sürdürmektedir… Fakültemizde 210 uluslararası öğrenci eğitimini sürdürmektedir. Sevgili öğrenciler sizleri iyi bir mühendis olarak yetiştirmek için elimizden gelen çabayı sarf ettik. Karakterli, adaletli, çalışkan, vatan ve milletini seven insanlar olmanız tek arzumuzdur. Buradan ayrılıp gerçek hayata atılacaksınız. Size tavsiyem burada aldığınız eğitime güvenmeniz, hedeflerinizi doğru belirlemeniz ve hedefinize ulaşmak için sabırla çalışmanızdır” dedi.

Teknoloji Üretenler Güçlü Toplumlardır

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan ise, “ Son 300-400 yıldır teknolojiye sahip olan toplumlar güçlü toplum oldular. Diyebiliriz ki Teknoloji üreten ve geliştiren toplumlar güçlü toplumlardır. Teknoloji deyince ilk akla gelen mühendislerimizdir. Daha zengin ve mutlu bir ülke olmamızın en önemli unsuru sizlersiniz. Bu yüzden Türkiye’nin sizden beklentisi çok. Sizden dileğimiz çok çalışmanız ve görevinizi çok iyi yapmanızdır. Aynı zamanda teknoloji sürekli ve çok hızlı geliştiği için öğrenme halini sürekli korumanızdır. Bu özel günde önce anne ve babalarınızı kutluyor, hepinizin yolunun ve bahtının açık olmasını diliyorum” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Mühendislik Fakültesinde ilk üçe giren öğrencilere Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan plaketlerini verdi. Ardından 10 ayrı bölümüm ilk üçe giren öğrencileri de Rektör yardımcılarından ve öğretim üyelerinden başarı plaketlerini aldılar. Ayrıca Meslek Odalarından katılımcılar öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Daha sonra tüm öğrenciler öğretim üyelerinden teker teker başarı belgelerini aldı ve mezuniyetlerini keplerini havaya fırlatarak kutladı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum