OMÜ'LÜ GENÇLERDEN "TEMİZ DÜNYA"!

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Toplum Gönüllüsü gençler “TEMİZ DÜNYA” sloganıyla 120 kişiyle Kızılırmak Deltası Kuş Cennet’inin sahilini temizlediler

OMÜ'LÜ GENÇLERDEN "TEMİZ DÜNYA"!
12 Aralık 2015 - 22:52

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Toplum Gönüllüsü gençlerTEMİZ DÜNYA” sloganıyla 120 kişiyle Kızılırmak Deltası Kuş Cennet’inin sahilini temizlediler. 8 km lik sahil şeridinde, yıllardır biriken plastik, cam şişe, metal, ilaç atıkları gibi birçok çeşit çöpü topladılar. Doğal özellikleriyle büyük ölçüde korunabilmiş, ülkemizin önemli noktalarından olan Kızılırmak Deltası’nda böyle atıkların olması OMÜ Toplum Gönüllüsü gençlerini  utandırdı. Kendi aralarında toplanıp bu kirliliği ortadan kaldırarak, oranın temiz bir görünüm almasını sağladılar.


[gallery ids="40316,40317,40318"]


Ev sahipliğini deltada bulunan 343 kuş türü, yılkı atı, yaban kedisi, su samuru, tilki, çakal gibi yaban hayvanlarının yaptığı alanı temizleyen gençler deltaya gelen insanların sadece misafir olduğunu, oranın asıl sahiplerinin orada yaşayan hayvanlar olduğunu farkındalık yaratarak bundan sonraki ziyaretçilerin deltayı ziyaret ettikleri zaman bölgeyi kirletmemesi gerektiğini aşılamaya çalıştılar. Temizlik sonrasında gençler OMÜ Kuş Gözlem Kulübü ve Ornitoloji Araştırma Merkezi görevlilerinin rehberliğinde kuş gözlem ve delta gezisi yaptı. Yrd. Doç. Dr. Kiraz Erciyas Yavuz ve Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin desteğinin çok olduğunu belirten gençler onlara teşekkür ediyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum