ORDU İLİM VE HİZMET VAKFI KURAN EĞİTİM MERKEZİ'NİN TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

EĞİTİM MERKEZİNİN TEMELİ ATILDI ORDU İLİM VE HİZMET VAKFI KURAN EĞİTİM MERKEZİ’NİN TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ Karapınar Mahallesi Çıraklık Eğitim Merkezi yanında gerçekleştirilen

ORDU İLİM VE HİZMET VAKFI KURAN EĞİTİM MERKEZİ'NİN TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
04 Kasım 2014 - 12:57
EĞİTİM MERKEZİNİN TEMELİ ATILDI

ORDU İLİM VE HİZMET VAKFI KURAN EĞİTİM MERKEZİ’NİN TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Karapınar Mahallesi Çıraklık Eğitim Merkezi yanında gerçekleştirilen temel atma törenine Vali İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, ODÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Ali Bayhan, İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, daire müdürleri, Ordu İlim ve Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Varol, Vakıf Onursal Başkanı Veysel Tatlı ve çok sayıda davetli katıldı.

Kur’anı Kerim tilaveti ile başlayan Ordu İlim ve Hizmet Vakfı Kur’an Eğitim Merkezi temel atma töreninde bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Ecdadımız, Kur’an-ı Kerim’den ve sevgili peygamberimizin sünnetlerinden hareketle biz ölsek bile bizim için amel defterimiz kapanmasın, sevap hanemize sürekli bir şeyler yazılsın, ahrette derecemiz yükselsin, peygamberimize komşu olalım, iman sahibi olarak gidelim diye ellerinde bir şeyler varsa bunu kalıcı eserlere dönüştürmek istemişler ve buna da vakıf demişler” diyerek, vakıfların önemine dikkat çekti.

Gücü yetenlerin tek başına aile adına vakıf oluşturduğunu, gücü yetmeyenlerin ise oluşturulan bir vakfa maddi katkıda bulunduğunu anlatan Vali Balkanlıoğlu, ”En azından bir tuğlam olsun, bu sayede yardım ederek benim de amel defterime bir sevap yazılsın diye bir çaba içerisinde olmuşlardır” şeklinde konuştu.

“Bizi biz yapan değerlerimiz var ve bu değerlerimize ailelerimizde sahip çıkıyor, gençlerimizde. Bu tür müesseselerde bu işe vesile oluyor” diyen Vali Balkanlıoğlu, ”Her türlü imkanların mahrum olduğu bu yerlerde eğitimler verilirken, şimdi hayır severlerin duyarlılığı ve bu işe vesile olan insanların gayretleri sayesinde, çok güzel yerlerde bu hizmetler yapılmaya başlandı. Bunlarla mutlu olmamız ve onur duymamız gerekir. Bu eserin buraya kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz konuşmasında, ”Bu güzel hizmet alanına Büyükşehir ve Altınordu Belediyesi olarak destek vermekten son derece mutluyuz. Kısa sürede temel atma aşamasına geldi. En kısa sürede de tamamlanarak, hizmete açmayı arzu ediyoruz” dedi.

İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, Kuran-ı Kerimin ilk emrinin oku olduğunu hatırlatarak, ilmin önemine değindi ve önemli olanın insanlığın yararına bir şeyler yapmak olduğunu ifade etti.

Ordu İlim ve Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Varol ise İlim ve Hizmet Vakfı Kur’an Eğitim Merkezi ile ilgili bilgi verdi. Kur’an Eğitim Merkezi’nin 3 ayrı bölümden oluştuğunu söyleyen Şenol VAROL, birinci bölümde 200 kişilik kreş-anaokulu, ikinci bölümde 540 kişilik konferans salonu, üçüncü bölümde ise 156 kişilik, 3 süit odadan oluşan kız Kur’an Kursu’nun yer alacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Nuri Genç hoca tarafından dua yapılarak, kurban kesildi.

Daha sonra, Vali İrfan Balkanlıoğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından Ordu İlim ve Hizmet Vakfı Kur’an Eğitim Merkezi temel atma töreni gerçekleştirildi.

Program, aşure dağıtımı ile sona erdi.

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum