ORDU'DA YOL VE SU SORUNU KALMAYACAK…

ÇAYBAŞI İLÇESİNDE DE SU SORUNU BİTİYOR Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı OSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Çaybaşı ilçesi Su Alma Yapısı, Su Depoları, Keson ve Foseptik İnşaatı Temel A

ORDU'DA YOL VE SU SORUNU KALMAYACAK…
29 Ekim 2014 - 23:00
ÇAYBAŞI İLÇESİNDE DE SU SORUNU BİTİYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı OSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Çaybaşı ilçesi Su Alma Yapısı, Su Depoları, Keson ve Foseptik İnşaatı Temel Atma Töreni yapıldı.

Törene; Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Çaybaşı Kaymakamı Fatih İzmir, Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, İkizce Belediye Başkanı Bahri Söğüt, Çatalpınar Belediye Başkanı Ahmet Türe OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, şube müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

ORDU’DA YOL VE SU SORUNU KALMAYACAK…

Törende konuşan Başkan Yılmaz, “Hükümet olarak Ordu’ya her türlü yatırımı yaptık. Şimdi sıra yerel yönetimlerde eksik kalan su, yol gibi hizmetleri tamamlamaya geldi. Kurak bir Temmuz ve Ağustos ayı geçirdik. Şükürler olsun ki bu kuraklıkta vatandaşlarımıza mağduriyet yaşatmadık. Biz su için hemşerilerimizden bir yıl istedik. Bu sözümüzün arkasındayız. Ordu’da su ve yol sorununu ortadan kaldıracağız. Çaybaşı ilçemizde de OSKİ Genel Müdürlüğümüzle yapımına başladığımız 1 milyon 156 bin lira bütçeli projeyle bu bölgenin de su sorununu bitiriyoruz. Ordu’daki tüm su kaynaklarını kullansak dahi, ihtiyaçlarımıza cevap vermiyor. Suyu doğru kullanmamız lazım. Bu yüzden de su da tasarruf dönemi başlattık. Bazı şeylerin vatandaşlarımıza doğru anlatılması gerekiyor” diye konuştu.

İçme ve kullanma suyunu, Tekkiraz ve İnkur Mahalleleri ile ortak bir kaynaktan, Tekkiraz Arıtma Tesisi üzerinden temin eden Çaybaşı ilçesi, artık yeni proje ile birlikte bu sorundan kurtuluyor.

Yaz aylarında yağışların azalması ve mevsimlik nüfus artışı ile birlikte, mevcut kaynağın debisinin üç yerleşim bölgesini aynı anda beslemekte yetersiz kaldığını belirten yetkililer, ayrıca mevcut içme suyu tesislerinin de oldukça bakımsız olduğunu açıkladılar.

Yetkililer bu proje ile birlikte; Çaybaşı ilçesinin içme suyu şebeke sistemini besleyen mevcut cazibeli içme ve kullanma suyu kaynağına ek olarak, yaz aylarında meydana gelen talep artışını karşılayabilmek üzere, terfili sistem ile Cüri Deresinden günlük 1,728m3 ek içme ve kullanma suyu temin edileceğini belirttiler.

EN BÜYÜK YATIRIM YOLA…

Ordu’da gerçekleştirilen yol ihalesinin Ordu-Giresun Havalimanı’nın maliyetinden daha fazla olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, “Türkiye’de en büyük yol ihalesini gerçekleştirdik. Toplam maliyeti 309 milyon lira olan bu yol tamamlandıktan sonra Ordu’da yol sorununu ortadan kaldıracağız. Çaybaşı ilçemize de bu kapsamda 38 km sıcak asfalt yapacağız. Ordu-Giresun Havalimanı Avrupa’nın tek, Türkiye’nin ise prestij projesi. Ordu-Giresun Havalimanı’nın maliyeti toplam 270 milyon lira. Büyükşehir olarak biz sadece sıcak yol ihalesi için 309 milyon lira kaynak ayırdık” şeklinde konuştu.

BELEDİYELER İŞÇİ BULMA KURUMU DEĞİL…

Belediyelerin iş kapısı değil, vatandaşa hizmet kurumu olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, “Bizler sizin için varız. Ordu’nun kimliğini değiştirip, marka kent olması yolunda tüm gayretimizle çalışacağız. Ancak vatandaşlarımızdan isteğimiz şudur. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri işçi bulma kurumu veya bir iş kapısı değildir. Belediyeler, millete hizmetin ilk kapısı, yani yatırım ve hizmet yapan yerlerdir. Bizden randevu talebinde bulunan vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu iş talebinde bulunuyor. Havuza gönderdiğimiz 400 personelin bize maliyeti 2.5 milyon liraydı. Bugün burada açılışını yaptığımız ve bir ilçenin kaderini değiştirecek yatırımın bedeli 1 milyon 156 bin lira. O yüzden küçülmeye gittik. Biz belediyeleri işçi ile doldurursak vatandaşlarımıza nasıl hizmet götüreceğiz” dedi.

YATIRIMLARI İLÇELERİN MAĞDURİYETİNE GÖRE SIRALADIK…

Yatırımların, ilçelerin mağduriyetine göre öncelik sırasına alındığını belirten Başkan Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü; “Çaybaşı’mızın OSKİ ve büyükşehir kanalıyla yapacağımız yatırımlarla kronik sorunlarını çözeceğiz. Geçtiğimiz haftalarda bölge üzerinden helikopterle geçtik. Çaybaşı ilçemiz coğrafyası sert olamayan ilçelerimizden biri. Biz yatırımlarımızın sırasını ilçelerimizin mağduriyet oranına göre yaptık” diye sözlerini tamamladı.

Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık ise yaptığı açıklamada, Çaybaşı Su Alma Yapısı, Su Depoları, Keson ve Foseptik İnşaatı projesiyle ilgili Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve ekibine teşekkür etti.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum