Osmanlı devletine yıllarca...

Trabzon Samsun’a Bağlandı! Osmanlı devletine yıllarca Başkentlik ve Sancak Beyliği yapmış Trabzon Vilayeti tüm Partilerin siyasetinde her dönemde söz sahibi olmuştur

Osmanlı devletine yıllarca...
04 Mart 2016 - 20:25
Trabzon Samsun’a Bağlandı!
Osmanlı devletine yıllarca Başkentlik ve Sancak Beyliği yapmış Trabzon Vilayeti tüm Partilerin siyasetinde her dönemde söz sahibi olmuştur. Bir Parti iktidarda ise Trabzon’a ya bir bakanlık veya Genel Başkan yardımcılığı kesin kez verirdi.
Ülkenin en büyük STÖ olan TOBB’de yıllarca bölgemizi Trabzon temsil ederdi. Bu bağlamda merhum Ali Osman Ulusoy 35 yıl, Şadan Eren ve İbrahim Yamak birer dönem TOBB yönetiminde görev yaptı. Son dönemde Trabzon’u Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu TOBB yönetimine girerek tüm bölgeyi temsil etmeye başladığında Ticareten Samsun’a bağlandığımızın ispatıdır.
Ardından Soçi Olimpiyatları dolayısıyla Rusya yük gemilerini Soçi limanına sokmayınca Samsun limanına göçen narenciye tüccarları burada bürolar ve tır garajları arazileri satın aldılar.
Büyük sanayi esnafı da bu araçların peşinden gidince bu şehirden büyük bir göç fırtınası başladı.
Soçi olimpiyatları bitse de narenciye tüccarları biz zamanla yarışıyoruz. Mersin ve Antalya’dan yüklediğimiz malı Samsun’dan Kalsnadar 8 yerine 6 saatte naklederken Samsun-Trabzon arasında kaybettiğimiz 10 saatlik yoldan yakıttan tasarruf ediyoruz. İki şoför yerine tek şoför ile bu hizmeti vermeye başladık. Çalışan personelimiz burada giyim, kuşam ve yiyecek, içecek alış verişi daha ucuz.  Trabzon’a dönmek istemiyoruz diyorlar…
Bu şehrin ürettiği iki önemli ürünü fındık ve çayın geleceğini belirleyen adeta sigortası olan FKB ve ÇAYKUR’un üst yönetiminde her dönem bir Trabzonlu kesinlikle görev alırdı. İlimizdeki üreticinin haklarını hiç kimseye yedirmezdi.
Son 10 yılda Trabzon siyasetinin etkisizleştiğini tespit edince var olanları da görevden alıp tek bir Trabzonluyu bu iki önemli kuruma atamadılar.
24.12.2014 günü zehirlenen ana, kız 112 ambulansla önce KTÜ-TIP Fakültesine ardından Kanuni Eğitim Araştırma hastanesine oradan da Fatih Devlet hastanesine getirilmiş. Zehirlenme olaylarına bakacak Dr. bulunamayıp helikopter ambulansla Erzurum’a gönderilmesi planlanıyor. Helikopter ambulansın 15.30 dan sonra anlaşma gereği uçamayınca iki ayrı ambulansla Erzurum’a nakledilince sağlığımız Erzurum’a bağlandı demiştik.
Şimdi de Adalet Bakanlığı 20 yıl önce Trabzon’da kurduğu bölge idare mahkemesini ve 2 yıl önce resmen kurulan Bölge Adliye mahkemelerini kapatıp Samsun’a bağlayınca hukuken de Samsun’a bağlandık.
TS ve KTÜ olmazsa Trabzon Vilayetini resmen kapatacaklar…
Bu böyle biline!...

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum