ÖZGÜR BASIN GALİP GELECEKTİR

CHP Samsun İl Başkanı Av

ÖZGÜR BASIN GALİP GELECEKTİR
01 Kasım 2016 - 09:13
7-bos-kalip-haberCHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz. Cumhuriyet gazetesi çalışanlarına karşı yapılan gözaltılar nedeniyle bir açıklama yaptı.
15 Temmuz darbe teşebbüsü sürecinden sonra, tespit ettiğimiz onlarca hukuksuzluğa ilaveten, Cumhuriyet'le yaşıt olan Cumhuriyet Gazetesi'ne ve çalışanlarına yönelik gözaltı ve arama uygulamaları, bardağı taşıran son damla olmuştur.
Kamuoyunun malumudur ki, Cumhuriyet Gazetesi bundan bir kaç yıl evvel Ergenekoncu diye suçlandı, şimdi ise Fetö yanlısı yayın yaptığı iddiasıyla soruşturuluyor. Cumhuriyet Gazetesi, Türkiye'nin aydınlık yüzünü temsil ediyor. Bu operasyon, kesin ve net olarak söyleyebiliriz ki, özgür basına yönelik olarak yapılmıştır. Olağanüstü hâl dönemi, totaliter bir yönetim anlayışını da beraberinde getirmiştir. KHK rejimi, ülkeyi yaşanmaz bir hale getirmiş, öncelerde çokça dile getirilen, demokrasiye yapılan saldırıyı def etme niyetinin, demokrasinin nefes alacağı tüm dinamikleri baskı altına alan bir niyet görüntüsüne çevrildiği ortaya çıkmıştır.
Ülkedeki muhalif unsurlara yapılan saldırılar, muhalefeti sindirme ve etkisiz kılma çabaları, demokrasiye ve özgür düşünceye yönelik saldırılardır. Görmekteyiz ki bu saldırılar, tüm şiddeti ile devam etmektedir. Milletimiz, tıpkı 7 Haziran seçimleri sonrasındaki gibi, endişe ve kaygıya sürüklenmekte, Başkanlık rejimine muhtaçmış görüntüsü ortaya çıkarılmak istenilmektedir. Bu çabaları görmekteyiz. Ancak bu çabalar mutlaka sonuçsuz kalacaktır.
Cumhuriyet Gazetesi'ne ve çalışanlarına  yönelik bu, hukuka aykırı ve kabul edilemez arama ve gözaltına alma işlemlerini kınıyoruz. Bu sürecin sonunda, mutlaka demokrasi kazanacaktır. Özgür basının galip gelmesi muhakkaktır. Bu nedenle, gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi çalışanları, derhal serbest bırakılmalıdır.

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum