ÖZHASEKİ VALİ ŞAHİN'İ ZİYARET ETTTİ

Bir dizi ziyaret, toplantı ve açılış programlarına katılmak üzere Samsun’a  gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Samsun-Çarşamba Havalimanı'nda Vali İbrahim Şahin ve protokol üyeleri tara

ÖZHASEKİ VALİ ŞAHİN'İ ZİYARET ETTTİ
20 Ağustos 2016 - 11:53
12Bir dizi ziyaret, toplantı ve açılış programlarına katılmak üzere Samsun’a  gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Samsun-Çarşamba Havalimanı'nda Vali İbrahim Şahin ve protokol üyeleri tarafından karşılandı.
Havalimanında yapılan karşılama töreninin ardından valiliğimizi ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’yi valilik binası önünde Vali İbrahim Şahin, Vali Yardımcılarımız, İl Jandarma Komutanımız, İl Emniyet Müdürümüz, birim müdürlerimiz ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı kurum müdürleri tarafından törenle karşılandı. Karşılama töreni sonrası Valilik girişinde Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhasekİ, daha sonra Vali İbrahim Şahin’i makamında ziyaret etti.
7- Boş kalıp haberSON DERECE BAŞARILI ÇALIŞMALAR YAPIYOR
Ziyarette bir konuşma yapan Vali İbrahim Şahin, "Sayın Bakanım öncelikle ilimize hoş geldiniz. Sayın Bakanımız Kayseri ili Büyükşehir belediye başkanı iken çok büyük çalışmalara imza attı. Çok büyük işler yaptı. Kayseri’de yaptığınız Aş Evi çalışmanızı çok iyi hatırlıyorum. Belediye başkanlığınızdaki başarınız inşallah Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na da yansıyacaktır. Çünkü Sayın Bakanımızın çok iyi bildiği bir alan. Sayın Bakanım, bakanlığınıza bağlı ilimizde üç kurumumuz var. İl Bank Samsun Bölge Müdürlüğü, Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğümüz ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz var. Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü ilimizde son derece başarılı çalışmalar yapıyor. İl Bank'ın yaptığı faaliyetler dört ili kapsamaktadır. İl Bank’tan en büyük payı Ordu ili alıyor. İlimizde kentsel dönüşüm konusunda çok iyi çalışmalar var. Bizim üç kentsel dönüşüm alanımız var. İkisi Büyükşehir Belediyesinin bir tanesi de Canik Belediyesinin. Sayın Bakanım makamımıza teşrif ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum" dedi.
3MİLLİ İRADENİN HİZMETLERİNİ AKSAKSIZ YERİNE GETİRDİK
Samsun halkı özellikle 15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY eşkıyalarının yaptığı darbe girişimi sonrasında Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak son eve dönün çağrısına kadar coşkulu bir şekilde meydanlarda demokrasi nöbetine devam ettiklerini söyleyen Vali Şahin," Demokrasi nöbetimiz coşkulu, heyecanlı ve adeta bir şenlik havası içerisinde ama bu milli iradenin hizmetlerini aksaksız yerine getirdik. Gerçekten bu konuda basın mensubu arkadaşlarımızın katkıları, tutumları ve duruşlarıyla örnek bir il olarak kayda geçtik diye düşünüyorum. 15 Temmuz akşamı Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç ve Dış İşleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu golf sahasının açılışı dolayısıyla iki değerli bakanımız misafirimizdi. O gece darbe girişimi teşebbüsü oldu. Ama bunlar artçı dalgalardı onlarda ortadan kalktı. Umarım bu ülke bundan sonra birlik ve beraberlik içerisinde hep beraber yoluna devam eder. Ben tekrar Samsun’a ve Valiliğimize geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
TARİHİ KENTLER BİRLİĞİNDE 8 YIL BAŞKANLIK YAPTIM
Çevre ve Şehircilik Bakan Mehmet Özhaseki yaptığı konuşmasında, “Samsun'da çok yakından çalıştığım mesai arkadaşlarım bulunmaktadır. Ak Parti Genel Merkezi’nde Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ile yakın çalışmaktayız. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum dönemde Tarihi Kentler Birliğinde 8 yıl başkanlık yaptım. Tarihi Kentler Birliğindeki, amaç ve misyon şu anda temsil etmiş olduğum bakanlıkdaki amaç ile aynı. Tarihi Kentler Birliğinde tarihi doğa ve kültürel miraslarımızın korunması, gelecek nesillere aktarılması birinci hedefimizdi. Belediyeler bunun bilincinin oluşması için müthiş bir gayret sarf ediyorlar. Biz bunu çok severek, keyifle senelerce sürdürdük. Belediye Başkanı olduğum dönemde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın da içinde bulunduğu bazı belediye başkanlarıyla birlikte ders çalıştık, resmen masa başına oturup ders çalışırdık. Raylı sistemi nasıl yapıyorsunuz? Atık su arıtma tesisi nasıl olur? İşte şu proje nasıl olur? Yabancılar bu projeye kaç lira istiyorlar, kandırılmayalım diye, onlara da çarpılmayalım doğru işler yapalım diye ders çalışırdık" diye ifade etti.
TÜRKİYE'DE YÜZDE 50'LERLE İFADE EDİLİYOR
Kayseri ile Samsun ilinin raylı sistem araçları aynı. Bakanlığımızın çevre bölümü daha çok Tarihi Kentler Birliğinin ilgi alanı olan işlerle uğraşmakta olduğunu vurgulayan Bakan ÖZHASEKİ," Şehircilik tarafı ise şehirlerimizde yapılması gereken işler, kentsel dönüşüm ve planlama tarafı ile uğraşıyor. Doğrusu bilmediğim şeyler değil, ama çok kolay da değil. Bir taraftan dönüşmek zorunda olan yapı stoku oranı neredeyse Türkiye'de yüzde 50'lerle ifade ediliyor.  Bu milyonlarca evin yeniden yapılması demektir. Bir taraftan bunların düzgün yapılması, sağlam yapılması, bir taraftan kimlikli bir şekilde yapılması sorunu var. Bir taraftan özellikle Güneydoğu'da yıkılmış, kırılmış, dökülmüş beldelerdeki hasarların giderilmesi konusu var” dedi.
HAKKÂRİ İLİNİN İSE YÜKSEKOVA'YA TAŞINMASI VARDI
Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki,  Hakkâri ve Şırnak'ın il statüsünden çıkarılması ile ilgili düzenlemenin torba tasarı metninden çıkarılmasına ilişkin basın mensuplarının sorusu üzerine yaptığı açıklamasında, “Torba yasaya bütün bakanlıklardaki çok acil girmesi gereken konular girmişti. Bizim bakanlığımızın da teklifleri girdi. İçişleri Bakanlığımızın teklifleri arasında Şırnak ilinin Cizre'ye taşınması, Hakkâri ilinin ise Yüksekova'ya taşınması vardı. Hâlihazırdaki illerin de ilçeye dönüşmesi fikri vardı. Torba yasa içinde ne kadar madde varsa birçoğu üzerinde uzlaşma sağlanarak hızlı bir şekilde geçmesi sağlandı. Bu iki madde konusunda biraz itirazlar olunca arkadaşlarımız onu geri çekip değerlendirmeyi uygun bulmuşlar. Uzlaşma her zaman iyidir. Bu belki biraz daha makul ortamlarda tartışılır, ileride yeniden gelir, kabul edilir veya edilmez ayrı bir şey. Şu anda maddenin geri çekildiğini bizde basından öğrenmiş olduk" diye konuştu.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum