PARTİ OLARAK SEÇİMLERE GİRİYORUZ…

Değerli Basın Emekçileri, Sevgili Samsunlular, “Yeni Yaşam” için, yaşanılır bir ülke için, demokrasi, hak ve özgürlüklerimiz için, barışın ve kardeşliğin, eşitlik ve adaletin sağlanması için, herkesin

PARTİ OLARAK SEÇİMLERE GİRİYORUZ…
18 Şubat 2015 - 23:57
Değerli Basın Emekçileri, Sevgili Samsunlular,

“Yeni Yaşam” için, yaşanılır bir ülke için, demokrasi, hak ve özgürlüklerimiz için, barışın ve kardeşliğin, eşitlik ve adaletin sağlanması için, herkesin işinin ve aşının, sosyal güvencesinin olduğu, doğanın korunduğu, eğitim ve sağlık hakkına kolayca ulaşıldığı, kadınların ve gençlerin toplumda eşitliğini sağlayabilmek için, demokratik bir Türkiye için seçimlere katılıyoruz. Tüm yurttaşlarımıza; 12 Eylül diktatörlüğünün ürünü olan barajları hep birlikte yıkma çağrısı yapıyoruz:

Halkların Demokratik Partisi olarak, seçim hazırlıklarımızı Samsun’da da sürdürüyoruz. Karadeniz Bölgesinde gerici, şöven, anlayışı kırmaya çalışacağız. Karadeniz talan ediliyor. Dereleri, doğası, yeşili, ovası, sahili yağmalanıyor.  Bu gidişe karşı durmak gerekiyor. Bunları birlikte yapmak zorundayız. Bunun için;

- Partimizi seçim çalışmalarında ve oy kullanmada destekleyin, kayıtlarınızı kontrol edin,
- Oy vermekle her şey bitmiyor, bir o kadar önemli olan oylara ve sandıklara sahip çıkmaktır. Müşahit çalışmalarımıza katılmak için partimize gelin, başvuru yapın.

Çağrımız aynı zamanda HDP’li olmayanlara yöneliktir. Seçimlerde geniş bir demokrasi tarafının oluşturulması, yoksulların, ötekileştirilenlerin, mağdurların, farklı kesimlerin temsil edilmeleri ve kendi taleplerini dile getirmelerini istiyoruz.   ‘Yeni Yaşam’ kurma iddiası ve hedefi ile seçim işbirliği ve listelerimizden aday olma çağrısı yapıyoruz.

Değerli basın emekçileri, sevgili dostlar,

Bu seçim herhangi bir seçim değildir. Bir tarafta başkanlık sistemi adı altında Türkiye’yi tek kişi yönetimine mahkûm etmeyi amaçlayan, eşitsizliği arttıran, yargıyı siyasal bir baskı aracı olarak kullanan, toplumu kamplaştıran, talanı, yalanı, soygunu, hırsızlığı olağanlaştıran,  halkları birbirinden uzaklaştıran, düşman eden, yeni yargı paketleriyle toplumu susturmaya çalışan, dış politikada ülkeyi maceracı hedeflerle felakete sürükleyen bir parti; diğer tarafta ise bu gidişatı durduracak programı, politikaları ve gücü olmayan CHP ve MHP var.

Halkların Demokratik Partisi HDP, Türkiye’deki değişimin, demokratik bir yönde olmasının en önemli öznesi ve gücüdür. HDP, bu kararlılıkla davranacaktır. Türkiye emekçilerinin, ezilenlerinin, horlananlarının, gidişattan memnun olmayanların, onurlu ve insanca bir gelecek özlemine sahip olanların tarafıdır. Bu çağrımıza kayıtsız kalmayacaklarına, hep birlikte barajları ve engelleri aşacağımıza yürekten inanıyoruz.

‘Yeni Yaşam’ çağrımız Türkiye’nin tüm insanlarınadır. 7 Haziran seçimlerinde ancak birlikte hareket edersek, bugünü ve geleceği kazanabilir; ortak ve eşit demokratik bir “yeni yaşamı” birlikte kurabiliriz.

Yolumuz açık olsun...

Elif İçigen-Cevdet Bakın  İl Eş başkanları

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum