PASSOLİG OLMADAN ASLA…

PASSOLİG OLMADAN ASLA…  2013-2014 sezonun da play-off finali oynayarak kaybeden Samsunspor ve Samsunspor taraftarı yarıda kalan hesabını tamamlayıp Süper Lig özlemini sonlandırmayı düşün

01 Ağustos 2014 - 20:07
PASSOLİG OLMADAN ASLA… 

2013-2014 sezonun da play-off finali oynayarak kaybeden Samsunspor ve Samsunspor taraftarı yarıda kalan hesabını tamamlayıp Süper Lig özlemini sonlandırmayı düşündüğü yeni sezona ne kadar hazır?

Bu sorunun cevabını bulabilmemiz için Samsunspor’da yaşananları ve gelişmeleri biraz analiz etmemiz gerekecek.

Hepimizin bildiği gibi sezon bitiminde alınan kongre kararında iki aday çıkmıştı. Emin Kar’ın bırakacağım demesi üzerine Samsunspor’u sahipsiz bırakmamak için aday olan Erkurt Tutu Emin Kar’ın tekrar aday olması nedeni ile seçime girmeden çekilmişti.

Mevcut yönetimin başarılı olduğunu ve Samsunspor’da çekişme olmamasını istediğini belirten Erkurt Tutu’nun adaylıktan çekilmesi Emin Kar’a yeni sezonda Samsunspor’u Süper Lige çıkarma sorumluluğu da yüklemişti. En azından ben böyle düşünüyorum.

Kongre sürecinde yaşananları önceki yazımda belirtmiştim. Kongre sonrası tüm gözler yönetim üzerine çevrildi.  Mevcut oyuncu kadrosundan gidenlerde oldu yeni transferlerde var. Kadro olarak geçen sezona göre daha güçsüz sayılmayız. Daha da yapılacak olan transferler olduğu bizzat başkan tarafından açıklandı.

Teknik ekip ve futbolcular Erzurum Palandöken’de yeni sezon hazırlıklarını sürdürürken Samsunspor taraftarı olarak bizler yeni sezona ne kadar hazırız.

Hepimizin bildiği gibi e-bilet uygulaması 2013-2014 sezonunun sonlarına doğru uygulanmaya başlandı.  Samsunspor Kulübünden ve e-bilet yetkilerinden bu gün aldığım bilgiye göre e-bilet uygulamasının 2014-2015 sezonunda da devam edeceği belirtildi. Kombine kart alabilmek için dahi Passolig kartın alınması gerekiyormuş.

Kısacası Samsunspor’un maçını ister kombine alarak ya da maç başı bilet alarak izlemek isteyen herkesin Passolig kart alması gerekiyor.

Passolig kartın nasıl alınacağı konusunda da aldığım bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Passolig kart 19 Mayıs gişelerinden ve internet üzerinden alınabiliyor.  Nüfus cüzdanı ile 19 Mayıs gişelerine başvurulduğu zaman 15 TL karşılığında üç beş dakika içinde Passolig kartına sahip olunuyor.  İnternet üzerinden müracaat ederek almak isteyenlerin ise ancak on beş gün sonra Passolig kartları kargo ile adreslerine geliyor.

Liglerin başlamasına bir ay zaman kaldı. Passolig kart alma işinin son günlere bırakılması yığılmalara neden olabilir.

Özellikler kombine alacak taraftarlarımızın da acele etmesi gerekiyor. Kombine demişken bir acı gerçeği daha açıklamak durumundayım. 31 Temmuz 2014 günü saat 15.00 itibarı ile aldığım bilgiye göre VİP-A,VİP-B, Maraton ve Kale arkası tribünlerinde satılan toplam kombine sayısı 37. Belki sizlerde inanamayacaksınız ama bu rakam doğru. Yani tamamı 37 kombine satılmış.

Belki yönetime, belki e-bilet uygulamasına kırgınız ama bu sayı Samsunspor taraftarına yakışmıyor. Passolig kart olmadan asla Samsunspor maçlarını tribünde izleyemeyeceğimize göre ve asla Samsunspor’suz yapamayacağımıza göre her ne kadar istemesek de bu kartı almamız gerekiyor.

Peki, bu kartı almazsak ne olur diye soracak olursanız evde televizyondan izlersin artık maçları.

Tekrar Samsunspor Kulübüne dönecek olursak yönetimde işlerin yolunda olmadığını söyleyebilirim.

Şu an itibarı ile şehirden, siyasilerden ve iş adamlarından destek alamayan bir yönetim var. Zamanlama olarak neden destek alamadıkları ile ilgili konulara girmek istemiyorum.

Taraftarında Samsunspor’u desteksiz bırakması durumunda takımımızın başarıyı yakalaması mümkün değil.

Olası bir başarısızlık durumunda ise çok zor günler Samsunspor’  bekler.

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum