PAZARCILARDAN 'YENİ DÖNEM' TEŞEKKÜRÜ

Samsun'da semt pazarlarının kayıt dışı esnafın önüne geçmek ve yeni dönemde köklü değişiklikler yapılabilmesi için Pazarcılar Odası'na devredilmesi sevinçle karşılandı

PAZARCILARDAN 'YENİ DÖNEM' TEŞEKKÜRÜ
03 Mart 2016 - 19:44
Samsun'da semt pazarlarının kayıt dışı esnafın önüne geçmek ve yeni dönemde köklü değişiklikler yapılabilmesi için Pazarcılar Odası'na devredilmesi sevinçle karşılandı. Pazarcılar, emeği geçenlere teşekkür etti.
Samsun Sabit Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Esnaf Odası ile İlkadım Belediyesi'nin imzaladığı sözleşme kapsamında Kıran Mahallesi pazarı, Devlet Malzeme Ofisi pazarı, Derebahçe pazarı, Meskenler Pazarı ve Çatalarmut pazar yerinde yeni bir dönem başlıyor. Pazarlarda sadece pazar esnafının olması ve odanın yapacağı değişikliklerin önünü açan imzaya pazarcılardan teşekkür geldi.
YENİ DÜZENLEMELER YAPILACAK
Samsun Sabit Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Esnaf Odası Başkanı Muhammet Yazıcı, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ile yapılan görüşmenin sonuçlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bir süredir sürdürdüğümüz, pazarlarda odaya kaydını yaptırmış gerçek üretici ve sadece pazarcı esnafının olması çabamız hayata geçiyor. İlkadım'daki 5 semt pazarlarını Pazarcılar Odası olarak devraldık. Buralarda yeni düzenlemeler yapacağız. Bugün pazarlarda memur bile ürün satıyor. Bu da gerçek pazarcıya darbe vuruyor. Yine seyyar esnafın kontrol altına alınması için bazı çalışmalarımız var" dedi.
İŞTE YAPILACAK BAZI DEĞİŞİKLİKLER
Semt pazarlarında yapılacak değişikliklerle ilgili açıklama yapan Muhammet Yazıcı, "Pazarlarda oda personelimiz bildiri dağıtıyor. 15 gün sonra yeni bir çizim yapılacak. Bu çizimlerde yeni yer çalışması yapılacak. Apartman girişleri ve işyerlerinin önlerine göre düzenleme yapılacak. Bunların yanı sıra yolların araç geçişine uygun hale gelmesini sağlayacağız. Acil durumlarda semt pazarlarından araç geçişi sağlanabilecek. Yine tek tip kıyafet düzenlemesi yapılacak. Pazarların giriş ve çıkışlarına tartı koyup, vatandaşın aldığı ürünü kendisinin tartmasını sağlayacağız. Bu ve birçok yeniliği aşama aşama pazarlara uygulayacağız" diye konuştu.
ERDOĞAN TOK'A TEŞEKKÜR
Semt pazarlarındaki çalışmanın ilk etapta 5 pazarda uygulanacağını söyleyen Muhammet Yazıcı, Pazarcılar Odası'nın talebini değerlendiren ve uygulamaya koyan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve ekibine esnaflar adına teşekkür ettiğini söyledi. Yazıcı, ilçe genelindeki tüm semt pazarlarında bu uygulamaların hayata geçeceğini de sözlerine ekledi.
Köksal  ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum