Peygamberimiz; sağlık ve zamanın kıymetinin bilinmediğini hatırlatarak, tedavi olmanın önemini bildirmiştir.

TEDAVİ OLUNUZ…!  Peygamberimiz; sağlık ve zamanın kıymetinin bilinmediğini hatırlatarak, tedavi olmanın önemini bildirmiştir

Peygamberimiz; sağlık ve zamanın kıymetinin bilinmediğini hatırlatarak, tedavi olmanın önemini bildirmiştir.
23 Aralık 2014 - 22:49
TEDAVİ OLUNUZ…! 

Peygamberimiz; sağlık ve zamanın kıymetinin bilinmediğini hatırlatarak, tedavi olmanın önemini bildirmiştir.

Beş şey gelmeden önce beş şeyin kıymetinin bilinmesini buyuran Peygamberimiz, hastalık gelmeden önce sağlığın kıymetinin bilinmesinin gereğini önemle vurgulamıştır.

Hasta olunduğunda tedavi olmak, hastalık gelmeden önce de sağlığın kıymetini bilmek önemlidir. Günümüzde artık sağlık hizmetleri son derece yüksek standartlı yürütülmektedir. Ön sağlık hizmetleri de yine gelişmiş ülke standartlarından aşağıda değildir. Özellikle hastane ve doktor seçme fırsatının verilmesi, randevu sisteminin işletilmesi hastaların işini kolaylaştırmaktadır. Zaman zaman hastanelerin ve doktorların bu hizmet sürecini istismar ettiğini de duymaktayız. Şahit olmamakla birlikte bu doğrultuda şikâyetçi olanları görmekteyiz.

Doktorları seçerken uzman olup olmadığına, işinin ehli  ve başarılı olup olmadığına bakmak gerekir.
Yaklaşık 5-6 yıl önce el ve kolumun ağrıması, sonra da uyuşmaya başlaması üzerine bir özel hastanenin fizik bölümüne gitmiştim, doktor hanımın “Boyun Fıtığı” teşhisi ve fizyoterapistin yaptırdığı egzersizler sürerken, bir başka özel hastanenin beyin ve sinir doktoruna gidip, çektirmiş olduğum emarı da göstermiştim. Beyin  doktoru, daha oradan ayrılmadan ameliyat olmam gerektiğini çok heyecanla söylemişti bana. Ben de kendisinden bir ay gün istemiştim yaz dönemine denk geldiği için. Beni iki gün sonra ameliyat masasına yatmak üzere ikna etmişti on beş dakika içerisinde. Fizik tedavi sürecini bırakarak gidip ameliyat oldum. Bir süreliğine rahatlamıştım ama üzerinden üç beş yıl geçince aynı yerlerden yine sorunlar yaşamaya başladım.  Bu defa da aynı fizik tedavi uzmanı olan hekime başvurdum. Bu defa ameliyat olmamaya kararlıydım. Geçmiş dönemden tanıdığım ve süreç içerisinde de birçok tedavi ettiği hastasından başarılarını duyduğum fizik tedavi uzmanı Elif Berber Menekşeyi yine aynı özel hastanede bulmuştum. Yirmi bir seanslık fizyoterapinin onuncusunda elimin uyuşukluğu gitmiş, kolumun ağrısı geçmişti. Sırtımda bulunan ağıralar için de yaptığı “Kuru İğneleme” yöntemiyle o sorunu da çözmüştük.
Bedenin insan üzerinde hakkı vardır. Hastalanmadan önce kontrolleri yaptırmak, hastalanınca da tedavileri düzgün takip etmek gerekir. Bu, kişinin bedenin hakkıdır. Hastalıklar ölüm nedeni değildir. Ölüm başka bir olay, hastalık başka bir olaydır. Her hastalık ölümle sonuçlanmaz, her ölüm de hastalık sonucu olmaz. Nasılsa öleceğiz, Allah c.c.’ın tayin ve takdir ettiği ömrü uzatamayacağımıza göre, neden hastanelere gidelim demek ve sağlığa dikkat etmemek günahtır. Rahat ve huzurlu yaşamak için sağlık kontrollerinden geçmek, hastalanınca da mutlaka düzenli bir tedavi sürecini takip etmek dini bir zorunluluktur.

Tedavi olurken de kontrolleri yaptırırken de işinin uzmanı olan doktorları seçmek lazımdır. Bu bir haktır. Ülkemizin sağlık sistemi ile ilgili mer’i mevzuatı bunu sağlamaktadır. Rastgele hastane ve doktor seçme yerine, serbest piyasa şartlarına göre, rekabeti de dikkate alarak hizmet sunan kamu ve özel hastanelerin başarılarını takip ederek seçim yapmak, vatandaş olarak da devletin sağladığı fırsattan istifade etmek anlamını taşır ki, buna riayet etmek gerekir. Başarılı hastane ve hekimleri desteklemek için, onları takip edip, hem isimlerini ifade etmek, hem de başarılarını paylaşmak vicdani ve insani sorumluluktur.

Fizik tedavi konusunda başarısını tecrübe ettiğim, Uz. Dr. Elif Berber Menekşe’yi de bu nedenle bu köşemde zikrediyorum. Fizyoterapist Hüseyin Kıdak’ı da unutmamak gerekir. Başarılarının devamını diliyorum.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum