Proje Birkez Daha Gilead Sciences'dan Destek Almaya Hak Kazandi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kök Hücre Uygulama ve Araştırma Merkezi (KÖKMER) tarafından sunulan proje ikinci kez Gilead Sciences Türkiye’nin 2013 yılından beri sürdürdüğü destek programı “Gilead ile Hayat Bulan Fikirler’’ kapsamında, “Bilimsel Projeler” kategorisinde hibe/ödül almaya hak kazandı.

Proje Birkez Daha Gilead Sciences'dan Destek Almaya Hak Kazandi
01 Ekim 2024 - 18:34
Gilead Sciences her yıl HIV, viral hepatitler, sistematik mantar enfeksiyonları, onkoloji ve hematolojik maligniteler alanlarında hastalıkların taranmasını, teşhis edilmesini ve/veya uygun tedavilere ulaşılmasını iyileştirmeye yönelik her yıl “Hayat Bulan Fikirler” Programı kapsamında sınırlı sayıda projeye destek sağlıyor.
Yürütücülüğünü Öğr.  Gör. Dr. Esra Albayrak’ın yaptığı,  Öğr. Gör. Dr. Melek Yüce, Prof. Dr. Ayfer Kamalı Polat, Prof. Dr. Necati Özen, Prof. Dr. Tekin Şimşek ve Prof. Dr. Yurdanur Süllü ’nün araştırmacı olarak yer aldığı ‘Üçlü Negatif Meme Kanserinde B3GNT6'nın Ekspresyon Profilinin Belirlenmesiyle Biyobelirteç Olarak Potansiyelinin Araştırılması’’ konulu çalışma 160.000 TL hibe almaya hak kazandı.
KÖKMER 2022 yılında da Gilead Sciences’a hematolojik maligniteler alanında sunduğu iki proje ile toplam 223.500,00 TL tutarında  proje desteği almıştı.
Gilead Sciences tarafından 08 Ocak 2025 tarihinde gerçekleştirilecek olan Gilead ile Hayat Bulan Fikirler Basın Toplantısı’nda destek almaya hak kazanan projelere plaketleri takdim edilecektir.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum