PUTİN'İN SÜRİYE EMELİ!

RUSYA’NIN SURİYE’DEKİ ROLLERİ? Alman Spıegel dergisinden müthiş iddialar… Bu iddialara göre; Bugünkü tehlikeli oyunla batı şaşkına döndü! Rus gemileri ve uçakları Suriye’ye gitmek üze

PUTİN'İN SÜRİYE EMELİ!
11 Eylül 2015 - 00:39
RUSYA’NIN SURİYE’DEKİ ROLLERİ?

Alman Spıegel dergisinden müthiş iddialar…

Bu iddialara göre; Bugünkü tehlikeli oyunla batı şaşkına döndü!

Rus gemileri ve uçakları Suriye’ye gitmek üzere yollarda…

Kremlinin şefi Putin Esad’a yardım etmek üzere askeri bir birlikle yardım etmeyi düşünüyor.

Beyaz Saray endişe ediyor!

Almanya dışişleri bakanı Frank Valter uyarıyor!

Çünkü Rusya; Her gün iç savaş olan Suriye’nin meselelerine karışıyor!

Tabi Rusya yönetimi Suriye’ye göz kırpmakta ve dışişleri bakanlığı Moskova’da ABD ve Almanya’nın uyarılarını hayal ürünü olarak adlandırıyor.

Peki, Bu haberde ne var?

Moskova’nın meseleye kuvvetle katıldığını nerden anlıyoruz?

Rusya Diktatör Beşar Esad’ı senelerden beri savaş malzemeleri ile desteklemektedir. Moskova’nın ticari gazetesi Wedomoski’nin kaynağına dayanarak Rus milli savunma bakanlığının Ağustos’tan beri gönderdiği savaş malzemeleri sürekli artıyor. Kremlin Yunanistan ve Bulgaristan’dan hava sahasını Savaş uçaklarına Suriye’ye tarihi yardım yapılması için açmasını rica etti.

Bulgaristan daha öncesinde olduğu gibi Amerika’dan gemileri kontrol etmesini istedi. Bulgaristan’ın bu tutumundan dolayı Rusya rotayı başka tarafa çevirdi. Rusya askeri malzeme ve uçaklarını Rusya’nın müttefiki olan İran ve Irak üzerinden yapmaya karar verdi.

Denizdeki hareketlilikler; Ağustos ayında Rus deniz kuvvetlerinin transport gemileri Karadeniz’den geçerken fotoğraflandı. Gemilerin üzerlerinde askeri araçların olduğu görüldü. Royter ajansının Lübnan kaynaklı haberine göre Rus birliklerinin Suriye’deki savaşa destek verilmekte olduğunu söyledi.

Kısa bir müddet önce Esad’a yakın bir yayın kuruluşunun video haberine göre cephede Rusca emir veren Rus komutanlar olduğunu yayınladı. Rusya şuan Suriye’de askeri danışmanlarının da olduğunu ve bu savaşa desteği verdiğini kabul etti. Hatta Rusya askeri danışmanlarının savaşa bizzat katıldığını da söyledi.

Bu arada Rusya’nın 810. Askeri birliğinin Suriye’den geri döndüğü Sosyal medyada görüntülendi.

Rusya bu iftiraya resmi olarak ne diyor?

Rusya Suriye’ye bu yardımlarımızın artarak devam edeceğini ima etmektedir. Moskova’nın Esad’a silah gönderimi şimdiye kadar olduğu gibi devam edecektir. Suriye’ye sadece silah yardımı yapılmıyor. Bunlardan başka Suriye’de askeri danışmanların da olduğu dışişleri bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova tarafından söylemekte. Bütün bu silah ve personel desteğinin yanısıra Rus askeri yetkililer Suriye’li erkelere silah eğitiminin de verildiğini bildirmekte. .

Zaharova sözlerine şöyle devam etti; Bizim bu silah ve diğer lojistik yardımlarınız mevcut anlaşmalarımızda var. Bu anlaşmalar doğrultusunda bunları yapmaktayız.

Rusya’nın başka haber kaynaklarına göre; Bu haberleri üretenler Rusya karşıtı çevrelerin hayal ürünüdür denilmekte.

Vladimir Putin’in açıklamalarına göre; Suriye’lilerin askeri teknik ve teknolojik yönünde yardımlar yapmaktayız bilgisini vermekte.

Rusya Suriye’ye ne gönderiyor?

Rusya uzun zamandan beri Suriye’ye ağır silahlar, roketler, uçaklar gönderdiği bunun yanında askeri donatım için her türlü vurucu silahları göndermekte.

Rusya’da yayın yapan bir günlük gazete olan Kommersant’ın Perşembe günkü haberinde Rusya her şeyden önce tüfek, roket atar hem de modern koruyucu tankları taşıyacak olan Ural tırlarının sevkiyatının yanında birlikler de göndermekte.

Başka bir haber kaynağında; Rus askerinin de Suriye’de bin askerlik bir birlik karargâhı oluşturduğunu yazdı.

Şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum