Rabbim, Vatanımızı, Milletimizi, Bayrağımızı Korusun

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Sokaklara çıkın" çağrısıyla birlikte 15 Temmuz akşamı başlayan demokrasi nöbetinin 27

Rabbim, Vatanımızı, Milletimizi, Bayrağımızı Korusun
11 Ağustos 2016 - 20:03
2Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Sokaklara çıkın" çağrısıyla birlikte 15 Temmuz akşamı başlayan demokrasi nöbetinin 27. akşamı olan son akşamında da birlik ve beraberlik adına Ayvacıklı halkın kent meydanında toplanmasıyla devam etti.
İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği ve 15 Temmuzdan beri bir akşam dahi olsa aksatmadığı demokrasi nöbeti tüm coşkusuyla son kez olmak üzere tutuldu. Akşam namazı sonrası Türk bayrakları ile meydanı dolduran tüm ilçe halkının yanı sıra küçük yaştaki çocukların da aileleri ile birlikte nöbete katıldıkları gözlenirken, vatandaşların yiyecek ve içecek ihtiyaçları ise Ayvacık Belediyesi ve Ak Parti İlçe Başkanlığı tarafından giderildi.  İlçe Müftüsü Hadi Keskin’in önderliğinde İlçe mahallelerinde görev yapan camii imamları eşliğinde demokrasi şehitleri için Kuran-ı Kerim tilaveti okunup, dualar edildi ve ilahiler söylendi.
1Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur; “Rabbim bir daha bu menfur olayın tekrarını yaşatmasın. Bu olayda birçok polisimiz, askerimiz ve sivil vatandaşımız kutlu bir uğurda vatanın birliğini ve dirliğini korumak uğruna hayatını kaybetti. Biz de bugün şehit olan kardeşlerimiz için İlçemiz meydanında Kuran-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif programı düzenledik onlar için dualar ettik.  Rabbim onlardan razı olsun. Ruhları şad olsun. Rabbim, vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı korusun.
Vatanını, Milletini, Cumhurbaşkanını, İlçesini seven ve her gece nöbetini bırakmayarak Demokrasiye sahip çıkan tüm duyarlı vatansever Ülke halkımıza ve değerli ilçe halkıma sonsuz teşekkür ediyor minnetlerimi sunuyorum” dedi.
7- Boş kalıp haberİlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca yaptığı konuşmada; “Cumhurbaşkanımızla beraber vatanımız için ne gerekiyorsa 15 Temmuzdan itibaren üstümüze düşeni canla başla yaptık ve bundan sonra da Türkiye cumhuriyetine hiç kimse bir daha asla böyle bir cüreti gösteremeyecektir” diyerek Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’nın FETÖ terör örgütünü neden haşhaşi diye nitelendirdiğini 1090 yılında yaşanmış bir olay ile anlattı.
O dönemde yaşamış olan dini tarikat örgütü başı Hasan bin Sabbah’ın insanları nasıl din ile kandırdığını ve insanları etrafında toplayarak kendini mehdi olarak gösterip peygamber efendimizin takipçisi olduğunu söyleyip onların beynini haşhaş ile uyuşturarak dönemin padişahına karşı ayaklandırdığını ve bu tarikata da haşhaşiler denildiğini anlatarak günümüzde yaşadığımız olayla benzerliğinden bahsetti.
Bu nedenle de Cumhurbaşkanımızın FETÖ terör örgütünü ve müritlerini haşhaşiler diye nitelendirdiğini söyledi.
Kaymakam Can Kazım Kuruca; “Bu millet kuzeyiyle, güneyiyle, din, dil, ırk hiçbir ayrım gözetmeksizin bir bütün olmuş düşmanın nerden geldiğine bakmadan içerden ve dışardan gelen saldırılara karşı elinde bayrakla, göğüsün de imanla tanka, topa karşı göğsünü siper etmiş canını hiçe sayarak demokrasi için, bu ülkenin geleceği için canını feda etmekten çekinmemiştir. Bunun ne Türkiye tarihinde ne bu coğrafyada nede dünya tarihinde başka bir örneği yoktur. Bu başarı bu gurur bu millete sizlere aittir.  27 gecedir tutulan demokrasi nöbetinde bizleri yalnız bırakmayan siz değerli hemşerilerime canı gönülden teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun” dedi.
şokhaber.net

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum