Roman Dede ve Ninelere Torun Eğitimi

Canik Kent Konseyi tarafından dede ve ninelere yönelik yürütülen "Çınarların Gölgesi'nde Torun Eğitimi" projesi kapsamında, 200 Evler Mahallesi'ndeki dede ve ninelere eğitim verildi

Roman Dede ve Ninelere Torun Eğitimi
26 Aralık 2017 - 17:59
Canik Kent Konseyi tarafından dede ve ninelere yönelik yürütülen "Çınarların Gölgesi'nde Torun Eğitimi" projesi kapsamında, 200 Evler Mahallesi'ndeki dede ve ninelere eğitim verildi.
Canik Kent Konseyi tarafından uygulanan "Çınarların Gölgesi'nde projesi kapsamında dede ve ninelere çocuk bakımı eğitimi devam ediyor. Proje kapsamında 200 Evler Mahallesi'ndeki dene ve ninelere torun eğitimi düzenlendi. Şehit Cennet Yiğit Spor ve Eğitim Merkezi'nde bir ay sürecek eğitime 25 dede ve nine katılıyor. Proje kapsamında İlçe Halk Eğitim Merkezi uzmanları tarafından dede ve ninelere "Yetişkinler ile İletişim", "Çocuklar ile İletişim" ve Aile İçi İletişim" konularında eğitim veriliyor.
SERTİFİKA ALACAKLAR
Amaçlarının kuşaklar arası çatışmayı önlemek olduğunu belirten Canik Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Münevver Uğurlu, “Bu eğitim, çocuğun beslenmesi, fiziksel güvenliğinin sağlanması, günlük bakımının yapılması, çocuğa güvenli ortam hazırlanması ve sağlıklı iletişim açısından son derece önemli. Bu eğitimle dede, nine ve torunlar arasında sağlıklı iletişimin kurulabilmesini amaçladık” dedi.
Eğitim sonunda katılım sertifikası alacak olan dede ve nineler, kendilerine yönelik böyle bir eğitim düzenlendiği için mutlu olduklarını belirterek, Canik Kent Konseyi'ne teşekkür etti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum