Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu, İftar Programında CHP İl Başkanını ve Milletvekilini Ağırladı.

 Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu, İftar Programında CHP İl Başkanını ve Milletvekilini Ağırladı.
07 Temmuz 2014 - 18:36
Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu, İftar Programında CHP İl Başkanını ve Milletvekilini Ağırladı.

Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu, mübarek Ramazan ayı dolayısıyla vermiş oldukları iftar programında CHP’lileri ağırladılar.

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi bir dizi ziyaretler gerçekleştiren CHP İstanbul İl Yönetimi, bu kapsamda Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu’nu ziyaret etti. Federasyon binasında iftar öncesi bir konuşma yapan Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ayhan Bölükbaşı, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Eyüp, Zeytinburnu, Küçükçekmece, Avcılar, Çatalca, Silivri gibi yerlerin özellikle Rumelili vatandaşların yoğun olarak yaşadığı yerler olduğunu söyledi.

Sürecin çok hızlı geliştiğine dikkat çeken Bölükbaşı, “Bir yerel seçim süreci yaşadık. Yerel seçimlerde Rumeli Balkan camiasından Belediye Başkan adayı gösterdiniz. Mesleklerinde uzman birbirinden değerli arkadaşlarımız birisi Eyüp Belediye Başkan Adayı Ferzan Özer, birisi de Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Gökhan Gümüşdağ Bizim camia olarak arkasında durduğumuz ve destek verdiğimiz isimler. Bu iki kardeşimiz gerçekten çok gayretli bir çalışma içerisinde oldular. Ferzan Özer’in seçimi kazanacağı yönündeki inancımızdan dolayı tahminlerimizin ötesinde ciddi bir kenetlenme oldu. Aynı şekilde Küçükçekmece’de de Gökhan kardeşimizin seçimi alacağına inancımız vardı. Bu iki kardeşimizin arkasında durduk. Nitekim olağanüstü bir seçim sonucu yaşandı. Kısacası, yerel seçimlerde sınıfı geçtiğimizi düşünüyoruz.

Rumeli Balkan Federasyonu 77 derneğin üye olduğu ve işbirliği içerisinde olduğu toplam da 119 derneğimizle beraber Türkiye’nin en önemli sivil toplum örgütü olduğumuzu söyleyebilirim. Türkiye’nin 81 vilayetinde hemşeri kitlemiz var. Sadece 1924-34 Lozan Antlaşması gereği, Balkanlar’dan Türkiye’ye getirilen 52 vilayette hemşerilerimiz var. 52 vilayetin hangi ilçesinde, hangi köyünde kaç kişi var kayıtlarını tuttuk. Özellikle İstanbul’da çok önemli bir nüfusa sahip olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Eyüp, Zeytinburnu, Küçükçekmece, Avcılar, Çatalca, Silivri bizim çok yoğun hemşeri kitlemizin yaşadığı bölgeler.

Rumeli Balkan Camiasına verdiğiniz destekten dolayı camia adına teşekkür ediyorum. Desteğiniz yerel seçimle sınırlı kalmamalı. Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylar resmiyet kazandıktan sonra arkadaşlarımızla ve derneklerimizle beraber değerlendirme yapacağız. Akabinde bir milletvekilliği seçimi var. Rumeli Balkan Camiasına gösterdiğiniz alakayı milletvekilliği seçimlerinde de göstereceğinizden kuşkumuz yok.

Biz sivil toplum örgütü olduğumuz için bütün siyasi partilere eşit olmak zorundayız. Yönetim kurulumuz içerisinde her siyasi görüşten arkadaşımız var. Benim gibi herhangi bir siyasi partiye mensup olmayan arkadaşlarımızda var. Böyle bir yapıyız. Biz sivil toplum örgütü olarak tüm siyasi partilere eşit olsak da siyasi partiler bizlere, kitlemize, bu camiaya değer verdiği ölçekte de bu camianın desteğini alacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanlığı adayının belirlenmesi için görüşülmesi gereken herkes ile görüşüldüğünün altını çizen CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, “Bazı şeyler bizim düşüncemizin ötesinde memleket meselesidir. Memleket meselesinde biz Türkiye’nin genel çıkarlarıyla hareket eden insanlarız. Cumhurbaşkanlığı meselesi de böyle bir meseledir. Biz başından beri tüm Türkiye’yi kucaklayacak, herkesin gönül rahatlığıyla bizim cumhurbaşkanımız ya da bizim cumhurbaşkanı adayımız diyebileceğiz. Cumhurbaşkanı olduğu zamanda Türkiye’yi layıkıyla dışarıda temsil edecek, içeride de devletin kurumları arasında barışı ve uyumu tesis edecek bir Cumhurbaşkanı adayını çıkarmak için Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, birçok sivil toplum örgütüyle ve siyasi partilerle görüştü. Görüşülebilecek herkesle görüştü. Parti içinde de değerlendirmeler yapıldı.” dedi. Varılan mutabakat sonucunda Ekmeleddin İhsanoğlu isminin öne çıktığını belirten ve bu konuda Rumelilerden destek isteyen Salıcı, “Tabi Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday gösterirken Milliyetçi Hareket Partisi ile de görüşerek, onlarında görüşlerini alarak, diğer siyasi partilerinde görüşlerini alarak mutabakata vardık. Biz büyük bir uzlaşının peşindeyiz” diye konuştu.

Ağustos ayı içerisinde ülkenin bir kardeşlik ortamına kavuşacağını söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan ise, “Demokrasinin kurumsallaştığı ülkelerde siyaseti siyasal süreçleri dengeleyen en önemli unsurlardan birisi de eşit mesafede duran sivil toplum örgütleridir. Demokrasinin ve adaletin tecelli ettiği toplumlarda sivil toplum örgütlerinin kurumsallaşması çok önemlidir. Bu ülkenin geleceğinde özgürlüğün, hukukun, adaletin zarar göreceğine dair kanaatlerimiz oluşuyor. Buna müsaade edemeyiz. Biz gerçek bir cumhurbaşkanının ülkenin birliğine, dirliğine, insan haklarına, özgürlüğe, adalete, hukuka, bilime, insanı merkeze alan bir devlet yapısının oluşturulmasında bilgili, dünyayı tanıyan, akademisyen, dünyada çok sayıda fahri doktora almış bir insanın önderliğinde böyle bir uzlaşma platformunun, düzleminin, atmosferinin, havasının sağlanabileceğine inanıyoruz. Bunu da destekliyoruz. Ağustos sonunda ülkemiz bir kardeşlik ortamına kavuşacaktır. Buna yürekten inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen iftar programına Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ayhan Bölükbaşı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu eski Genel Başkanları Özcan Pehlivanoğlu ve Süheyl Çobanoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Bayrampaşa İlçe Başkanı Filiz Oral Çavuşoğlu, Dünya Basın Mensupları Derneği (DBMD) Genel Başkanı Gazeteci Muzaffer Tunç, CHP Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Gökhan Gümüşdağ, CHP Eyüp Belediye Başkan Adayı Ferzan Özer, CHP İBB Meclis Üyesi Esenler Rumeliler Dernek Başkanı Fettah Dindar, İş Adamı Mehmet Zeki Doğan, Kalem Medya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Karakaş, Gazete Esenler İmtiyaz Sahibi Hasan Gürsoy, 7-24 Esenler Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hüseyin Koç, Bölgede İlkhaber Gazetesi Muhabiri Yıldıray Yılmaz, Dünya Basın Mensupları Derneği (DBMD) Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Gazeteci Mehmet Şahincileroğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum