RUSYA KUZEY KUTPUNDA ÜS KURUYOR

RUSYA TEK BAŞINA KUZEY KUTPU ZENGİNLİKLERİNE SAHİP OLMAK KAVGASINDA RUSYA KUZEY KUTPUNDA ÜS KURUYOR Alman “Der Spiegel dergisine göre: Rusya önce büyük bir manevra, şimdi de patriyot füz

RUSYA KUZEY KUTPUNDA ÜS KURUYOR
07 Nisan 2015 - 01:12
RUSYA TEK BAŞINA KUZEY KUTPU ZENGİNLİKLERİNE SAHİP OLMAK KAVGASINDA

RUSYA KUZEY KUTPUNDA ÜS KURUYOR

Alman “Der Spiegel dergisine göre:

Rusya önce büyük bir manevra, şimdi de patriyot füzeleriyle kuzey kutbundaki madenlere sahip olma arzularını askeri gücünü de artırarak gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Oradaki stratejik durumunu daha da pekiştirmeye gayret etmektedir.

Buradaki rakipleri olan Kanada ve Danimarka’yı hiçe saymaktadır. Bu kuzey kutbu kuru ve verimsiz bir görünüme sahip olmasına rağmen yer altında önemli bir yer altı zenginliği tahmin edildiğinden, herkesin iştahını kabartmaktadır.

Rusya oradaki yer altı zenginliklerine tek başına sahip olabilmek için oradaki askeri gücünü devamlı genişletmektedir. Rus General Kiril Makarow, “Rusya bu bölgede savunma roketi olan Panzirileri konuşlandırdı” haberini sızdırmıştır. Amaçlarının da ülkenin kuzeyini savunmak olduğu yalanını inanandıracağını sanmaktadır. Bu arada Mig 31 uçakları için Kuzey kutbu denizi içindeki Novaya –Semilya adasına bir erken uyarı savunma sistemi yerleştirmek. Paralel olarak da Franz Yosef adalar gurubunda da bir liman yapabilmek için gerekli malzeme getirildi.

Norveç sınırına yakın olan Severomarsk adasında da kuzey Rus donanması üstlendi.” Bölgenin doğusunda da birçok askeri konuşlanmalar olacaktır” diyor General Tas Ajansına.

Rusya, Rusya karasının yer altından kuzey kutbu içerisine kadar uzandığını savunmaktadır. Oranın sahibi olduğunu göstermek için 2007’de denizin dibine Titan madeninden yapılmış bir Rus bayrağı dikti. Bir yıl önce de Kremlin- Rusya Kuzey kutbunda çok büyük bir manevra gerçekleştirip komşu ülkelere büyük bir gözdağı vererek oraların kendine ait olduğunu vurgulamaya çalışmıştır. Kısaca, Rusya tek başına kuzey kutbu ve yer altı zenginliklerine sahip olmaya çalışmaktadır.

Kavranoğlu

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum