"Rüzgâr Enerjisi ve Sanal Deneyim Laboratuvarı" Açılıyor

Marmara Üniversitesi, sahip olduğu donanım özellikleri ve sunduğu fırsatlar açısından üniversite eğitiminde bir ilk olma özelliği taşıyan Rüzgâr Enerjisi ve Sanal Deneyim Laboratuvarı’nın açılışına davet ediyor.

"Rüzgâr Enerjisi ve Sanal Deneyim Laboratuvarı" Açılıyor
04 Haziran 2024 - 18:27
Marmara Üniversitesi ve Nordex Enerji A.Ş iş birliğinde öğrencilerin yenilenebilir enerji alanında bilgi ve deneyim kazanmalarını teşvik etmek, sektörün geleceğine yeni yetenekler kazandırmak amacıyla kurulan “Rüzgâr Enerjisi ve Sanal Deneyim Laboratuvarı” 5 Haziran Çarşamba günü Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nde açılıyor.
Öğrencilerine rüzgâr enerjisi teknolojileri üzerine pratik deneyimler kazandırmak üzere tasarlanan laboratuvar; rüzgâr türbini prototipi, sanal gerçeklik gözlüğü, simülasyonlar, gerçek komponentler ve interaktif eğitim materyalleriyle birçok uygulama deneyimlerine açık bir şekilde tasarlanmıştır.
Nordex Enerji A.Ş. ve Marmara Üniversitesi arasındaki güçlü iş birliğinin sonucu olarak ortaya çıkan bu önemli proje, hem genç yeteneklerin pratikteki uygulamaları yakından takip edip sektör için güçlü profesyoneller olmalarına destek olacak hem de akademik dünyayla enerji sektörü arasındaki köprüyü güçlendirerek geleceğin sürdürülebilir enerji ihtiyaçlarına daha iyi hazırlanmak için bir fırsat sunacaktır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum