Saadet Partisi'nden Çağrı

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şen, ‘Gazze halkına ve İsrail hapishanelerindeki Filistinli mahkûmlara destek olmak, şehit İsmail Haniye’nin vasiyetini yerine getirmek için 3 Ağustos Cumartesi Günü saat 18.00’da Gazi müzesinin karşısında buluşacağız dedi.

Saadet Partisi'nden Çağrı
01 Ağustos 2024 - 21:15
Samsun İl Başkanı Salih Şen, Hamas lideri İsmail Haniye'nin Siyonist İsrail tarafından alçak bir suikast sonucu şehit edilmesi dolayısıyla başsağlığı mesajı yayınlayarak, Samsun halkına çağrıda bulundu. Hamas Lideri İsmail Haniye, şehit edilmeden önce dünya genelinde Gazze halkına ve İsrail hapishanelerindeki Filistinli mahkûmlara destek çağrısında bulunmuştu. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’da bu çağrıya karşılık vereceklerini ve 3 Ağustos Cumartesi günü tüm Türkiye’de meydanlarda olacaklarını açıklamıştı.
Siyonist İsrail’e Karşı Caydırıcı Adımlar Atılmalı
Siyonist İsrail’e karşı kınamaktan öte caydırıcı adımlar atılması gerektiğini belirten Şen, ‘‘Siyonist katil İsrail tarafından İran’ın başkenti Tahran’da alçak bir suikast sonucunda şehit edilen Hamas Lideri İsmail Haniye’ye Allah’tan rahmet diliyorum. Haniye ailesinin, Filistin halkının ve İslam âleminin başı sağ olsun. Dava ve mücadele adamı olan Haniye, ömrü boyunca Filistin davası için mücadele etmiş ve bu uğurda ailesini feda etmiş büyük bir mücahittir. Haniye’nin şehadeti Filistinlilerin mücadelesini akamete uğratamaz, Filistinlilerin moralini bozamaz, onları sindiremez. Bu şehadet ancak ve ancak Filistinlilerin davalarına olan bağlılıklarını, azim ve gayretlerini arttırır. O görevini yaptı ve şehadet ile şereflendi. Bugün başta ülkemiz olmak üzere, İslam ülkelerinin hepsi ayağa kalkmalı ve İsrail’e karşı caydırıcı yaptırımlar uygulamalıdır. Çünkü; rahmetli Erbakan hocamızın dediği gibi; ‘‘İsrail laftan anlamaz, güçten anlar.’’ Bu sebeple İsrail ile olan ekonomik, siyasi ve ticari tüm ilişkiler kesilmelidir. Artık tribünlere oynamaktan vazgeçilmeli, tutarlı ve gerçek adımlar atılmalıdır.’’ ifadelerini kullandı.
Basın Açıklamasına Davet
Tüm Samsunluları gerçekleştirecekleri basın açıklamasına davet eden Şen, şunları kaydetti; ‘‘Gazze halkının ve Filistinlilerin yanında olduğumuzu göstermek ve başta islam ülkelerinin yöneticilerine ve dünya liderlerine çağrıda bulunmak için 3 Ağustos Cumartesi günü saat 18.00’da Gazi müzesinin karşısında gerçekleştireceğimiz basın açıklamasına tüm Samsunlu hemşehrilerimizi davet ediyorum.’’

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum