Saadet Partisi'nden TBMM'ye Halid Meşal Çağrısı!

Saadet Partisi Samsun İl Başkanlığı, Hamas Lideri Şehit İsmail Haniye ve Filistinli şehitler için ‘‘Şehitlere Rahmet, Zalimlere Lanet’’ yürüyüşü ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

Saadet Partisi'nden TBMM'ye Halid Meşal Çağrısı!
04 Ağustos 2024 - 20:42
Siyonist İsrail'in Filistin'deki katliamlarına dikkat çekmek amacıyla temsili tabut ve kanlı çocuk kundaklarıyla Saathane Meydanında toplanarak, Fatih Sultan Mehmet ve Mecidiye Caddeleri üzerinden Samsun Cumhuriyet Meydanına yürüyen vatandaşlar, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana yaptığı soykırım ve katliamları lanetledi. ‘‘İsrail’le Ticaret, Filistin’e İhanet’’ sloganlarının atıldığı yürüyüşte, çevredeki esnaflar ve vatandaşlar tarafından da alkışlarla destek verildi.
İsrail Laftan Anlamaz, Güçten Anlar
Saadet Partisi Samsun İl Başkanlığı adına basın açıklaması gerçekleştiren İl Başkan Yardımcısı Taner Altungeyik, terör devleti İsrail’in kınamalardan ve mitinglerden anlamadığını dile getirerek, iktidarın, Siyonist İsrail ile olan ticari ilişkilerini kesmesini ve yaptırım uygulaması gerektiğini belirtti.
Rahmetli Necmettin Erbakan’ın ‘‘İsrail laftan anlamaz, İsrail güçten anlar’’ sözleriyle iktidara çağrıda bulunan Taner Altungeyik, ‘‘Bakü-Ceyhan Boru Hattı üzerinden limanlarımıza gelen, oradan da tankerlerle İsrail’e taşınan yakıt sevkiyatını acilen durdurun, İngiliz ve Amerikan uçaklarının İsrail için sortiler yaptığı İncirlik Üssü’nü derhal kapatın, Bölgemizde İsrail’in gözü ve kulağı olan Kürecik Radar Üssünü kapatın, Antalya, Mersin ve İskenderun Limanlarımızdan İsrail’e gıda ürünü ve meyve-sebze taşıyan gemileri durdurun, Gazze’de yüzbinlerce masumu açlığa ve susuzluğa mahkûm eden işgalci İsrail’e Manavgat’ın suyunu vermeyin. Çünkü; İsrail, sizin mitinglerinizden anlamaz, İsrail ancak güçten anlar! İktidar miting değil, icraat yapar!’’ dedi.
Halid Meşal’i TBMM’ye Davet Edin!
Hamas’ın yeni lideri Halid Meşal’in, TBMM’ye davet edilmesi gerektiğini söyleyen Altungeyik, “Bir kez daha söylüyoruz, İslam ülkeleri için birlik ve beraberlikten başka çıkar yol yoktur. İnanıyoruz ki, zafer Filistin’e nasip olacak. Öldürerek, yok ederek kazandığını sananlar, bugünün de yarının da en büyük kaybedenleridir. Bizler, ABD’nin katil Netanyahu’yu kongrede konuşturmasının ardından İsmail Haniye’nin TBMM’ye davet edilmesi çağrısını yapmıştık. Bugün de kendisinin çağrısı üzerine meydanlardayız. Genel Başkanınız Temel Karamollaoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinde Gazze ve İsrail hapishanelerindeki mahkûmlar için destek mitingleri isteyen Haniye’nin şehadetinin ardından çağrımızı yineliyor ve Hamas’ın yeni lideri Halid Meşal’in Meclisimize davet edilmesini talep ediyoruz. Bugün Türkiye’nin 81 ilinde meydanları dolduran kardeşlerimiz, şehit komutan İsmail Haniye’nin vasiyetini yerine getirmektedir. Filistin davası, hepinizin davasıdır. ‘Nehirden denize özgür Filistin’ bir hayal değil, bir hakikattir ve bu hakikat mutlaka gerçekleşecektir’’ şeklinde konuştu.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum